Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

«Ο Σαμαράς πάει κατευθείαν στον γκρεμό...»

Κλίμα ηττοπάθειας στους βουλευτές της ΝΔ

Έλεγε στο Περιστύλιο πρώην υπουργός, ενώ άλλος ότι: «Αυτή η κυβέρνηση δεν κερδίζει με τίποτα τις εκλογές»!


Προσωρινή -μόνο- ύφεση στο... «κύμα ηττοπάθειας» που σαρώνει τη Νέα Δημοκρατία θα προσφέρει η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή και η αναμενόμενη ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η αβεβαιότητα που προκύπτει από το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών σε συνδυασμό με τις αρνητικές δημοσκοπήσεις έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τον δείκτη της αγωνίας και της απογοήτευσης.

Την κατάσταση έρχονται να επιδεινώσουν αφενός η αδιάλλακτη στάση των δανειστών και αφετέρου το κλίμα διάλυσης που υπάρχει στην κυβέρνηση. «Αυτή η κυβέρνηση δεν κερδίζει με τίποτα εκλογές», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο βουλευτή και πρώην υπουργού στο περιστύλιο της Βουλής, ο οποίος σημειωτέον δημόσια εμφανίζεται... αισιόδοξος. «Ο Σαμαράς πάει κατευθείαν στον γκρεμό», είναι η εκτίμηση άλλου βουλευτή και πρώην υπουργού που εκλέγεται σε περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος.


Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι βουλευτές του κόμματος θεωρούν ότι η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη και ότι όποτε και αν διεξαχθούν οι εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα ηττηθεί. «Το θέμα είναι η διαφορά να περιοριστεί σε... ανεκτά πλαίσια, διαφορετικά την επόμενη ημέρα θα έχουμε σκηνές για αγρίους», επισημαίνουν. Η ανησυχία ορισμένων γίνεται εντονότερη καθώς διαπιστώνουν ότι «οι ξένοι έχουν εγκαταλείψει τον Σαμαρά και δείχνουν να μην φοβούνται πλέον τον Τσίπρα». Ελάχιστοι είναι εκείνοι που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για ν' αλλάξει το κλίμα. Ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποκτήσει η κυβέρνηση εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων. 

Διχασμένοι είναι οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με την έκβαση που θα έχει η υπόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η μεγάλη πλειονότητά τους πιστεύει ότι με τα σημερινά δεδομένα πολύ δύσκολα θα βρεθούν οι 180 βουλευτές και η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Δεν είναι θέμα προσώπου, σημειώνουν, αλλά πολιτικού κλίματος και αριθμών. Καθώς, με δεδομένη τη θέση της ΔΗΜΑΡ να μην ψηφίσει τον Πρόεδρο, οι 25 βουλευτές που υπολείπονται (155 ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) πρέπει να αναζητηθούν από τον χώρο των ανεξάρτητων, αλλά και των ΑΝΕΛ. Είναι σαφώς λιγότεροι εκείνοι μέσα στη ΝΔ που συμμερίζονται την αισιοδοξία (όπως την εκφράζει δημόσια τουλάχιστον...) του κ. Σαμαρά ότι θα βρεθούν οι 180 και η χώρα θα αποφύγει τις εκλογές.


paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου