Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Σαμιώτες σήκωσαν την Ελληνική σημαία στα Μουδανιά της Μικράς Ασίας!





ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑ:
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ''ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ''
 
Με πολύ άξιο τρόπο εκπροσώπησε τη χώρα μας αλλά και τη Σάμο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Μουδανιών, το χορευτικό συγκρότημα της κας Ελένης Παντελούκα.
Το συγκρότημα ήταν προσκεκλημένο από τον Δήμαρχο Μουδανιών μαζί με πολλά άλλα συγκροτήματα από διάφορες χώρες (Ρουμανία, Γεωργία, Τουρκμενιστάν, Βουλγαρία, Σερβία, Κόσοβο κ.α.) στο τετραήμερο Φεστιβάλ Ειρήνης από τις 8 έως και τις 12 Οκτωβρίου.
Ο Δήμος γιόρταζε την 92η επέτειο της Ανακωχής των Μουδανιών και συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των κρατών, διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις και με επισήμους τον εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, αναπληρωτή πρόεδρο κ. Χαλούκ Κοτς, και ο Δήμαρχος Mecidiye της Ρουμανίας κ. Marian Iordache.
Το Χορευτικό Συγκρότημα Σάμου της κυρίας Παντελούκα, απέσπασε τα χειροκροτήματα όλων των παρευρισκομένων εντυπωσιάζοντας με τις χορευτικές τους ικανότητες.
Στον Δήμαρχο Hayri Turkyilmaz και στην σύζυγό του κα Gulbahar, η χοροδιδάσκαλος και υπεύθυνη της Ελληνικής αποστολής κα. Παντελούκα προσέφερε κρασιά της Σάμου, τη Δίκαιη κούπα του Πυθαγόρα, καθώς και διαφημιστικό τουριστικό οδηγό της Σάμου (ΜySamos).
Αρκετοί Τουρκοκρήτες οι οποίοι μιλούσαν Ελληνικά, παραβρέθηκαν στις Πολιτιστικές εκδηλώσεις και ενθουσιάστηκαν από την παρουσία του Ελληνικού συγκροτήματος.
Στην αποστολή συμμετείχε και ο πρώην Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Θοδωρής Κοχλιός αλλά και ο απεσταλμένος δημοσιογράφος του 2000 Fm 99,8 και συνεργάτης της εφημερίδας μας Γιάννης Νέγρης.
Ο πρώην αντιδήμαρχος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μουδανιών κ. Ηayri Turkyilmaz ο οποίος εξέφρασε την ευχαρίστησή για την παρουσία του στα Μουδανιά μαζί με το Ελληνικό συγκρότημα, ενώ του ζήτησε να μεταφέρει στον νέο Δήμαρχο τη χαρά του να συμμετέχει η Σάμος σε μελλοντικές τέτοιες εκδηλώσεις και τη θετική ανταποκρισή του σε πιθανό κάλεσμα του Δήμου Σάμου σε αντίστοιχες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ο κ. Κοχλιός υποσχέθηκε να μεταφέρει στον νέο Δήμαρχο του χαιρετισμούς του κ. Turkyilmaz.
 
Στο Φεστιβάλ Ειρήνης έγιναν πολλές μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ έγινε και επίδειξη δεξιότητας από 6 πολεμικά αεροσκάφη.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μουδανιών ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την μεγάλη γιορτή Ειρήνης και ευχήθηκε σε όλον τον κόσμο 365 ημέρες τον χρόνο να υπάρχει ελευθερία, δημοκρατία και αδελφοσύνη, ρίχνοντας κατάρα σε όποιο μέρος του πλανήτη υπάρχει πόλεμος!
Η αποστολή της Σάμου επέστρεψε χθες στο νησί δηλώνοντας όλοι ικανοποιημένοι για αυτή την συμμετοχή στις εκδηλώσεις και τη χαρά τους που είδαν ξανά την Ελληνική σημαία να κυματίζει στο χώμα της Μικράς Ασίας.
 
Η κα Παντελούκα σε σχετικό Δελτίο Τύπου μεταξύ των άλλων ευχαριστεί: ''...θερμά όλους όσους βρίσκονται δίπλα στο Χορευτικό Συγκρότημα Σάμου και ιδιαίτερα την Ε.Ο.Σ. Σάμου, το By Ship Travel, τον ραδιοφωνικό σταθμό 2000 FM 99,8, την εφημερίδα ''ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ'', τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Παπαπαναγιώτου και τα καταστήματα IDEAL CAFE, SOCIAL HALL και ''ΤΟ ΨΗΤΟ''...''


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου