Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Την οικονομική αποκατάσταση των στελεχών στις ένοπλες δυνάμεις ζητεί ο Π. Καμμένος

 


Την άμεση οικονομική αποκατάσταση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ζήτησε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τετάρτης με τον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπου και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις σε μείζονα θέματα άμυνας.

Ο κ. Καμμένος στις δηλώσεις του είπε πως οι ένστολοι έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις και απάνθρωπες μειώσεις στις οικονομικές τους απολαβές, και επεσήμανε την ανάγκη συνέχισης της χρηματοδότησης των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κύπρο και διατύπωσε τις διαφωνίες του με την πολιτική της κυβέρνησης.
 Ειδικότερα ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «εισβολή εντός της κυπριακής ΑΟΖ και των κυπριακών χωρικών υδάτων εκ μέρους του σκάφους "Barbaros", που συνοδεύεται από πολεμικά πλοία της Τουρκίας» και ενώ, όπως τόνισε, ξένοι στόλοι, όπως ο ρωσικός και ο ισραηλινός στόλος, κάνουν κοινές ασκήσεις με την Κύπρο, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν είναι παρόν παρότι διαθέτει δύο πλοία εκεί. 
«Βέβαια, αυτή η απόφαση δεν αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ούτε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αφορά κυρίως το υπουργείο Εξωτερικών και τον πρωθυπουργό. Διατυπώσαμε την άποψή μας ότι η Κύπρος για ακόμη μια φορά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται μακριά» είπε.
Τον κ. Καμμένο συνόδευσαν ο Γιάννης Δημαράς, υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Άμυνας, ο εκπρόσωπος του Κινήματος, Τέρενς Κουίκ και ο διπλωματικός του σύμβουλος, πρέσβης Ελ. Καραγιάννης.
  
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου