Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Άνθιμος: Μου προκάλεσε θλίψη ο Ευ. Βενιζέλος!




 
«Ιερά πυρά» κατά του υπουργού Εξωτερικών για τη στάση του στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

Γράφει ο Θάνος Χερχελετζής

«Ιερή» οργή για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, με αφορμή τα όσα υποστήριξε περί σύνθετης ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων.

Ο κ. Άνθιμος στρέφεται κατά του κ. Βενιζέλου μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα των Σκοπίων. Εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, μέσω της οποίας εκφράζει την έκπληξη και την βαθιά θλίψη του για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών.

«Υπήρξα προ δεκαημέρου αυτήκοος μάρτυρας της απάντησης του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Η απάντηση με εξέπληξε και με λύπησε βαθύτατα. Πώς είναι δυνατόν να δεχθούμε στην ό,ποια ονομασία και το όνομα της ελληνικότατης Μακεδονίας;» σημειώνει με νόημα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:


«Ο κ. Άνθιμος για το θέμα αυτό αποκλειστικά θα μιλήσει την προσεχή Κυριακή 5 Οκτωβρίου, αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, που θα τελέσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης μας».

Ο κ. Άνθιμος καλεί μάλιστα όλους τους Έλληνες να βρίσκονται σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα. «Προσκαλούνται οι Έλληνες, οι Ελληνίδες και οι νέοι της Θεσσαλονίκης, να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία και να παρακολουθήσουν την ομιλία. Η Μακεδονία μας, δηλαδή η ίδια η πατρίδα μας η Ελλάδα, ζητά τη συμπαράστασή σας. Η μεγάλη αυτή υπόθεσή μας (το ζήτημα με τα Σκόπια) κινδυνεύει» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους τουλάχιστον έξι μήνες ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρεται κάθε Κυριακή στο ζήτημα των Σκοπίων και προειδοποιεί για τις απειλές που υπάρχουν.

Αρχές Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας και κατήγγειλε ότι γίνονται μυστικές διαβουλεύσεις εις βάρος της Ελλάδας.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου