Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Η κυβέρνηση έπεσε! Μην ταλαιπωρείτε άλλο τον κόσμο…



Μόλις πέντε ημέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, η κυβέρνηση δείχνει ανήμπορη να κυβερνήσει, να αναλάβει το βάρος των ευθυνών και να διαχειριστεί αξιοπρεπώς τα τρέχοντα ζητήματα. Η περιβόητη απεμπλοκή από το μνημόνιο φαντάζει μακρινό παραμύθι, ενώ το  Reuters αργά το βράδυ της Τετάρτης έκανε λόγο για «δεύτερες σκέψεις στην Αθήνα σχετικά με τη πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα», μετά τα συνεχή χαστούκια των αγορών.  Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δήλωσαν στο Reuters ότι η Ελλάδα φάνηκε να έχει δεύτερες σκέψεις για την επιστροφή της σε χρηματοδότηση μόνο από τις αγορές «έπειτα από την πίεση των ευρωπαϊκών δυνάμεων αλλά και...

των αγορών, οι οποίες ξεπούλησαν ελληνικά ομόλογα αυτή την εβδομάδα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε παρασκηνιακώς ένα σήμα εμπιστοσύνης από τις ευρωπαϊκές αρχές, με την ελπίδα ότι οι Βρυξέλλες θα ανταποκριθούν, κάτι που όμως δεν καρποφόρησε. Την ίδια στιγμή Σαμαράς και Βενιζέλος θεωρούν το ΣΥΡΙΖΑ ήδη κυβέρνηση και ο μεν πρώτος δηλώνει πως «τα τελευταία εικοσιτετράωρα η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε  την εικόνα της χώρας», ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πως θα επιδιώξουν «σε συνεργασία με γλοιώδεις συνοδοιπόρους, να πουν σήμερα ότι τα προβλήματα που έχουμε στις διεθνείς αγορές, τα προβλήματα στη διεθνή αγορά ομολόγων, στα spreads, ή στο Χρηματιστήριο δεν είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της αποσταθεροποίησης στην οποία κάνουν αυτοί αντιπολίτευση, αλλά είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι εμείς θέλουμε πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο».

Και όλα αυτά ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κυβερνητικό σχέδιο μετατροπής της πολιτικής ζωής σε ροντέο, με στόχο τη διενέργεια των εκλογών –όποτε προκύψουν- σε κλίμα έντονης πόλωσης και τρομοκράτησης του εκλογικού σώματος.  Από το Μαξίμου έγιναν δεκτές οι εισηγήσεις εκδοτών για προετοιμασία της επόμενης ημέρας, με το σενάριο της αριστερής παρένθεσης να επανέρχεται στο προσκήνιο. Όλο το αστικό μπλοκ συσπειρωμένο μετά από καιρό, εξαπολύει επίθεση σε όλα τα επίπεδα. Στον πόλεμο μπαίνουν οικονομικοί παράγοντες, εκδότες και τα στηρίγματα του εξωτερικού.

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με την αυτοδυναμία, τον Αντώνη Σαμαρά να βρίσκει κλειστές τις πόρτες των εταίρων και το ένα χαστούκι να διαδέχεται το άλλο, αλλά και την υπομονή των βουλευτών της συγκυβέρνησης να εξαντλείται, τίθεται σε εφαρμογή ένα πλάνο που επιτυχημένα εφαρμόστηκε στο μεσοδιάστημα των διπλών εκλογών του 2012 και περιλαμβάνει την τρομοκράτηση της κοινής γνώμης με απτά δείγματα γραφής. Η  χρηματιστηριακή κρίση που συνοδεύτηκε από πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα που την απέδιδαν στην επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε ενδεικτική.

Κι όμως δεν βγήκε ούτε αυτό. Πρόχειρα και δίχως σχέδιο από την πλευρά τους οι κυβερνητικοί εταίροι σχεδίασαν την εικονική έξοδο από τα μνημόνια, που τους οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή. Τώρα είναι η στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και η από εδώ πλευρά να κλιμακώσει την επίθεση και καλούνται όλοι να πάρουν θέση. Από τη δικαιοσύνη που οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά στην εισαγγελία για σωρεία δηλώσεων –σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκρατία, χρηματισμό βουλευτώνκ.α- , μέχρι τους απλούς καλούς ανθρώπους που σύντομα θα έρθει η στιγμή να κατακλείσουν τους δρόμους και τις πλατείες και να τους φωνάξουν πως έχουν ήδη πέσει. Όσο διαρκεί αυτή η παρωδία απλώς όλοι και όλες ταλαιπωρούμαστε.

Από alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου