Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Βύρων Πολύδωρας: Τελειώσαμε;



Βύρων Πολύδωρας: Τελειώσαμε; 
Μια παράξενη, αυτοσχέδια, εκτός πρωτοκόλλου και με αντίθετη εισήγηση του αρμόδιου καθ’ ύλην και κατά τόπον πρεσβευτού για την πραγματοποίησή της, επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο, υπήρξε ο καταλύτης που έπεσε πάνω στη «συμπαθητική μελάνη» των επαμφοτεριζόντων τρόπων και των ασαφειών με τις οποίες οι κυβερνώντες των Αθηνών έκρυπταν την αλήθεια.
Καπνός έγιναν με μια «συνέντευξη» και το success story και το πρωτογενές πλεόνασμα και η ετοιμότητα εξόδου στις αγορές και η δήθεν έξωση (κλωτσηδόν;) της τρόικας και το επανειλημμένο ξέσκισμα του μνημονίου. Όλα. Αντί ενός εφίππου Άη Γιώργη, όπως θα ήθελαν οι image makers του πρωθυπουργού, εμφανίστηκε σε κοινή θέα διεθνώς ένας «βοηθός εκπληρώσεως» της Μέρκελ, μάλλον δυσάρεστος και ανεπιθύμητος σχεδόν, πιθανόν γιατί η «σκηνοθεσία» του Βερολίνου δεν ήταν κατόπιν δικής της εμπνεύσεως και πρωτοβουλίας, πελιδνός και ωχρομέλας, κοινώς σαν στυμμένο λεμόνι (προς πέταμα;).
Βεβαίως τα παπαγαλάκια έδρασαν ακαριαία με το να διαδώσουν την είδηση ότι, «φτηνά την βγάλαμε», γιατί την προηγουμένη ημέρα η κυρία καγκελάριος είχε υποδεχθεί με ιταμότητα και ετσαλάκωσε αγρίως τον Γάλλο πρωθυπουργό, ο οποίος είχε επίσης «εκβιάσει» τη συνάντηση και είχε εγείρει αιτήματα που ενόχλησαν, διό και του «'σπασε τα μούτρα». «Πάλι καλά», κοάζουν τα βατραχάκια της βρώμικης στέρνας της προπαγάνδας!
Ήταν (η συνέντευξη του Βερολίνου) η ώρα της αλήθειας. Όλα ήρθαν στο φως. Σαν από κάποιο προβολέα. Που τον κρατούσε η θεία δίκη, που τα πανθ’ ορά. Είχαν υπάρξει και προαναγγελίες θυέλλης. Από όλον τον τύπο και όλα τα όργανα και οργανέτα της ΕΕ και του Βερολίνου. «Καμμία σκέψη για κούρεμα ή για επιμήκυνση ή για όποια ρύθμιση ή για φοροελαφρύνσεις δεν μπορεί να γίνει», έλεγαν. Ήρθαν και τα… μεθεόρτια. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ εναγωνίως, μη και δεν εγίνετο σαφής, δήλωνε απερίφραστα: «Το ΔΝΤ θα είναι στην Ελλάδα –έτσι λέει η συμφωνία – μέχρι το 2016. Καμμία αίτηση (εννοούσε γραπτή ή προφορική) δεν έχει υποβληθεί από την Ελλάδα για διακοπή της συνεργασίας». Και εννοούσε πως εάν τυχόν υποβληθεί, θα εξετασθούν, βεβαίως-βεβαίως, οι όροι της συμβάσεως συνεργασίας, παροχής βοηθείας και τεχνογνωσίας, εάν τηρούνται, τί προβλέπουν συναφώς και ποιές οι συνέπειες σε περίπτωση μονομερούς διακοπής ή καταγγελίας της συμβάσεως.
Εν τω μεταξύ και επ’ ευκαιρία κάποιες βεβαιότητες βγήκαν ανάγλυφες στην επιφάνεια. Ότι είναι χρεωκοπημένες οι τράπεζες και ενισχύονται συμπληρωματικά με την τροπολογία του «αναβαλλομένου φόρου». Είναι χρεωκοπημένα τα νοικοκυριά, όλα τα νοικοκυριά εκτός εκείνα των ολιγαρχών, με 6,3 εκατομμύρια Έλληνες να βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας (2,5 εκατομ.) ή σε κίνδυνο φτώχειας λόγω ανεργίας και στερήσεων (3,8 εκατομ.). Το δημόσιο είναι χρεωκοπημένο. Το ισοζύγιο πληρωμών ανοίγει σε βάρος των εξαγωγών. Τα δεκαετή ομόλογα πήραν την ανηφόρα σε τιμές (επιτόκια του 2011). Και το χρηματιστήριο είναι σε ελεύθερη πτώση, ιδίως μετά το Βερολίνο.
Μήπως τελειώσαμε; Και λείπει μόνον η διαπιστωτική πράξη;
- See more at: http://dotnews.gr/cnt.asp?ctg=2&rid=216#sthash.LVWrCfu6.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου