Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Σε καλό κλίμα η δεύτερη μέρα της οντισιόν για τον ανασχηματισμό Σαμαρά

The Voice1_h_633_451 

Την Τετάρτη, η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης ξεκίνησε με έναν λόγο του Μάκη Βορίδη που θα έκανε τους συντρόφους του στην ΕΠΕΝ να δακρύσουν από συγκίνηση. Δεν είναι και λίγο να βλέπεις τον Μαυρουδή να μιλά για τους “καλούς Έλληνες” από βήματος βουλής, εκπροσωπώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας. Ωστόσο, οι υπόλοιποι γαλάζιοι και πράσινοι, καθώς και μερικοί εμπριμέ, βουλευτές που έχουν μιλήσει μέχρι τώρα, διαγωνίζονται στο πρωτάθλημα υποτέλειας στον πρωθυπουργό και τους δανειστές, με τελικό έπαθλο μία θέση στον ανασχηματισμό που θα ξανακάνει ο Αντώνης Σαμαράς.
Πλάκα-πλάκα, το κόλπο για να παραμείνει στην εξουσία ο Σαμαράς το έχει βρει. Θα κάνει κάθε τρεις μήνες έναν ανασχηματισμό και θα βάζει είκοσι “καινούρια και άφθαρτα πρόσωπα”. Ξεκίνησε από τους τεχνοκράτες, προχώρησε με την λαϊκή δεξιά και προθερμαίνει την πατριωτική δεξιά με την ακροδεξιά. Μέχρι να δώσει υπουργεία στη Χρυσή Αυγή έχει ακόμη δύο τρεις ανασχηματισμούς.
Τους προηγούμενους μήνες τα μέσα ενημέρωσης πλημμύριζαν από “αγανακτισμένους γαλάζιους βουλευτές” που κατέθεταν τη μία επερώτηση προς την κυβέρνηση πίσω από την άλλη.
Σου έδιναν μάλιστα την εντύπωση πως καμιά τριανταριά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παραμένουν στην κυβέρνηση, αλυσοδεμένοι σε κάποιο υπόγειο της Συγγρού.
Η εικόνα που παρουσιάζεται στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή είναι αυτή βουλευτών που όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα με κανέναν ΕΝΦΙΑ, καμία διαπραγμάτευση, κανένα κόκκινο δάνειο, κανέναν αγρότη που “ψυχορραγεί”, καμία συρρίκνωση της Παιδείας, αλλά είναι έτοιμοι να ζητήσουν κι άλλα, μεγαλύτερα μέτρα από την κυβέρνηση.
Ας όψεται ο ανασχηματισμός που τους κρατά σε εγρήγορση.
Δεν είναι και λίγο να βρεθείς ξαφνικά με κάποιο υφυπουργείο.
Όταν βλέπεις πως η Βούλτεψη είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Γιακουμάτος και ο Ντινόπουλος είναι υπουργοί, και ο Κωνσταντινόπουλος κρατάει χαρτοφυλάκιο υφυπουργού, είναι να μην πάρεις τα πάνω σου;
Άλλωστε, για να μπορέσει ο Σαμαράς να βάλει πρόσωπα όπως τον Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ, τον Λαζαρίδη του Δικτύου 21 και τον Άδωνι στο υπουργείο Εξωτερικών, θα χρειαστεί καλύτερους γελωτοποιούς από τους παραπάνω. Γι’ αυτό και θα δούμε σε καίριες θέσεις σύσσωμα τα απομεινάρια του ΛΑΟΣ.
Οι επόμενοι μήνες θα είναι γεμάτοι από Τάνιες Ιακωβίδου, Νικήτες Κακλαμάνηδες και Τριαντάφυλλους.
Η συνταγή είναι η “Τηλεαστική Δημοκρατία” του συντρόφου Καρατζαφέρη και πρότυπο είναι το ΛΑΟΣ του.
Η οντισιόν για τα χαρτοφυλάκια του επόμενου ανασχηματισμού θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής, με την ομιλία του πρωθυπουργού που θα ανακοινώσει τις βαθμολογίες των διαγωνιζόμενων.
Μέχρι τότε, μη χάνετε χρόνο. Σημειώστε τα ονόματά τους.
Δεν γίνεται τέτοιες ριζοσπαστικές φυσιογνωμίες να μην βρίσκονται και στην επόμενη βουλή.
Αφού την θέλουν τόσο πολύ την ψήφο εμπιστοσύνης, να την πάρουν σπίτι τους.
Κι όσοι τους ψηφίζετε, στα δικά σας.


Ρεμπελίσκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου