Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Σε απλά ελληνικά...


Σε απλά ελληνικά... 

Αν κάποιος παρατηρήσει τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα τα τελευταία πολλά χρόνια θα διαπιστώσει ότι βιώνουμε, ως λαός, μια κατάσταση αρκετά περίπλοκη η οποία δείχνει χρόνο με το χρόνο αντί να βελτιώνεται να πηγαίνει προς το χειρότερο!
Από που να ξεκινήσει κανείς! Από το δημόσιο χρέος; Το επίπεδο της παιδείας; Την παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Την βιομηχανική παραγωγή; Την παραγωγή γενικότερα; Την ανάπτυξη; Την ανεργία; Και πόσα άλλα μπορούμε να παραθέσουμε... Δυστυχώς τη στιγμή που γράφονται αυτά δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας που να έχει θετικό πρόσημο, κάποιος ίσως θα σημειώσει τον τουρισμό αλλά ακόμα και εδώ οι απόψεις διίστανται καθώς δεν αρκεί κάποιος να βλέπει τον αυξανόμενο αριθμό των επισκεπτών αλλά και το τι τζίρος έγινε στο τέλος της περιόδου συνολικά...
Ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι το γιατί συνέβησαν όλα αυτά και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει σχεδόν καταντήσει ο παρίας του Δυτικού Κόσμου... Πολλά μπορούν να ειπωθούν και δύσκολα κάποιος θα τα αντικρούσει! Όμως αν γυρίσουμε πίσω στο χρόνο θα διαπιστώσουμε ότι σε κάποιο χρονικό σημείο άλλαξε υπερβολικά ο τρόπος με τον οποίο η κάστα των πολιτικών προσδιόριζε τον εαυτό της -για να μη γίνουμε άδικοι να σημειωθεί ότι δεν αναφερόμαστε σε όλους συλλήβδην τους πολιτικούς. Έτσι με όχι και τόσο αργά βήματα βρεθήκαμε με πολιτικούς οι οποίοιδεν ζουν... σε «απλά Ελληνικά»! Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι έχουν αποκοπεί από την υπόλοιπη κοινωνία και δείχνουν να ζουν σε έναν δικό τους παράλληλο κόσμο που ουδεμία σχέση έχει με αυτό που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.. Παραδείγματα; Άπειρα! Ας δούμε μερικά...
  • Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός «έπεσε» σε μικροομολογιούχο ο οποίος πρόλαβε πριν απομακρυνθεί να ψελλίσει «Είμαστε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας κ. πρωθυπουργέ. Κάντε κάτι» για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση «το ξέρω»!
  • Πρόσφατα ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 συμβούλεψε τις οικογένειες να βάλουν αγγελία πώλησης στην περιουσία τους, αν δυσκολεύονται να πληρώσουν τον επερχόμενο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων!
  • Ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών και σήμερα διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν μπορεί να ζήσει με 500 ευρώ απήντησε προκλητικά «Όχι βέβαια», την στιγμή που αναγκάζουν οικογένειες ολόκληρες να ζουν με λιγότερα από αυτά τα 500 ευρώ. Και πολλά άλλα..
Έχουμε φτάσει λοιπόν σε σημείο να «πουλάνε» αυτούς που δίδαξαν το «παν μέτρον άριστον» αμετροεπείς. Άλλοι δε να βαυκαλίζονται για τις «λαμπρές» τους καριέρες -άσχετες με την τρέχουσα ιδιότητά τους. Κάποιοι ακόμα επιμένουν σε αξιολογήσεις όταν το βιογραφικό τους δείχνει μόνο εργασία σε διευθυντικές θέσεις -χωρίς ιδιαίτερη προϋπηρεσία- σε οργανισμούς... Πάντοτε αξιοκρατικά φυσικά... Όλοι αυτοί έχουν κληθεί -από εμάς- να πάρουν αποφάσεις για εμάς με συνέπειες δεκαετιών! Και είναι άνθρωποι που και δεν ζουν και δεν θέλουν να ζήσουν... σε«απλά Ελληνικά». Βέβαια όλοι ανεξαιρέτως, αν τους ακούσει κάποιος, λένε ότι είναι κομμάτι της κοινωνίας κι άλλα τέτοιου τύπου χαριτωμένα! Φυσικά και δεν τα εννοούν! Όλες τους οι ενέργειες αρχίζουν και τελειώνουν στο επικοινωνιακό κομμάτι και δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτή η τακτική έχει αποδειχθεί άκρως επιτυχημένη!
Πλέον, όμως, ο χρόνος τους τελειώνει και αυτό γιατί οι πρακτικές όλων αυτών των χρόνων μας έφτασαν στο σημείο χωρίς επιστροφή! Άνθρωποι οι οποίοι επιβίωναν πολιτικά με περιττούς βερμπαλισμούς πλέον δεν έχουν χρόνο και σε λίγο δεν θα έχουν χώρο στην πολιτική σκηνή γιατί όπως είναι φυσικό επιβάλλεται να γεννηθεί κάτι νέο το οποίο θα σκέφτεται απλά - τα σύνθετα προβλήματα άλλωστε απαρτίζονται από άλλα απλούστερα-, θα δρα άμεσα και προς επίλυση των προβλημάτων, χωρίς να αφήνει παθογένειες οι οποίες θα γιγαντώνονται σε ύστερο χρόνο, και κυρίως θα μιλά σε κατανοητή γλώσσα στο σύνολο των Ελλήνων. Μιλάμε για το σύνολο καθώς μόνον έτσι θα πάει μπροστά αυτή η χώρα... Πρέπει να σταματήσει αυτός ο διαχωρισμός των ελλήνων, που υπάρχει έστω και σε λανθάνουσα μορφή ακόμη και σήμερα, σε «πράσινα» και «μπλε» - ή ό,τι άλλο χρώμα - καφενεία...
Γιατί όπως είπε και ο Ελύτης «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει, με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις»... σε απλά ελληνικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου