Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

“Αριστερόστροφο”… το κόβω και έτσι πρέπει να είναι για να μην ξεβιδώνει με το “δούλεμα”.


 ΣΥΡΙΖΑ
του Κώστα Παντελάκη
 
“Ψηφίστε Σύριζα και όλα θα γίνουν εύκολα, με διάλογο …και καλά”. Υποβαθμίζοντας τις δεσμεύσεις της χώρας στην ΕΕ και δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι θα κινηθεί στα πλαίσια του ευρώ και της ΕΕ και θα απαλλαγεί η χώρα με διάλογο από τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να οδηγεί τον ελληνικό λαό σε ένα τεράστιο αποπροσανατολισμό. Αντί για κίνημα ανατροπής , έχουμε προτροπή για ψήφο στους καλούς και επιδέξιους διαπραγματευτές και όλα θα λυθούν.
Οι εξαγγελίες ουσιαστικά ένα “ανθρωπιστικό” πρόγραμμα μέ κάποιες φοροελαφρύνσεις, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 €, χορήγηση στους συνταξιούχους κάτω των 700 € του δώρου του Χριστουγέννων ως 13η σύνταξη, μείωση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Συνοδεύονται από ορισμένα μέτρα κρατικής φιλανθρωπίας όπως,-δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας-κουπόνια σίτισης για άπορες οικογένειες-επιδότηση ενοικίου για να εξασφαλιστούν διαμερίσματα σε πολύ φτωχές οικογένειες-κάρτα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς με μειωμένη συμμετοχή για ανέργους.
Φυσικά, η υλοποίηση των μέτρων αυτών εξαρτάται αποκλειστικά από την ΕΕ, διότι αφενός οι περισσότεροι πόροι που θα τα χρηματοδοτήσουν προέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα και αφετέρου είναι αμφίβολο αν η ΕΕ θα δώσει έγκριση για αυτά.


Οι πόροι θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ, το ΤΧΣ και γενικότερα από ευρωπαϊκούς πόρους και από την αποτελεσματικότερη δράση των κρατικών εισπρακτικών μηχανισμών, πράγμα που υποσχέθηκαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και φυσικά τίποτε δεν έγινε.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα ανώτερα μεσαία στρώματα καθόλου δεν θα θιγούν.
Η μεγάλη κερδοφορία, ύψους πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ τα χρόνια του μνημονίου, τίθεται στο απυρόβλητο, καθώς ΔΕΝ ακούγεται λέξη για φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, ούτε για καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
Για τη μείωση του ποσοστού φορολογίας στα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου από 45%, στο 25% και στο 15% που είναι ο στόχος της κυβέρνησης, ο Σύριζα δεν λέει το παραμικρό.
Με δύο λόγια από τη θέση για δίκαιο φορολογικό σύστημα και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου πέρασε στην εξοικονόμηση πόρων στα πλαίσια της κυρίαρχης οικονομικής πολιτικής και με τη συμφωνία των μεγαλοεπιχειρηματιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου