Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Κάθε μέρα και επαληθεύεται το σενάριο των εκλογών πριν από τον Μάρτιο.O ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εντολή προς όλα τα στελέχη για εκλογική ετοιμότητα...

ΣΥΡΙΖΑ 

Σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς μετά από την χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, υπάρχει η εκτίμηση ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν έκτακτες πολιτικές εξελίξεις πριν από την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.


Ιδιαίτερα ενδεικτικό της κατάσταση είναι το το φιάσκο της κυβέρνησης με την πολυδιαφημισμένη έξοδο στις αγορές, αλλά και το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην πολιτική σκηνή και στο εσωτερικό των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι εξελίξεις αυτές είναι πιθανό να οδηγήσουν σε εκλογές μέχρι το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2015 και πάντως νωρίτερα από τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. 

Σε αυτές τις συνθήκες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να ζητήσει από τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο, να τεθούν σε διάταξη εκλογικής μάχης. Το ίδιο άλλωστε εκπέμπεται από την Κουμουνδούρου, σε non paper, στο οποίο υπογραμμίζεται το αίτημα για προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

«Αντί για την τετράμηνη παράταση της έντασης και της κινδυνολογίας, αντί για την αποσταθεροποίηση με την υπονόμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώτου κόμματος σήμερα, χρειάζεται να προσφύγουμε συντεταγμένα και ομαλά στη λαϊκή ετυμηγορία ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του», τονίζεται  χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι «οι επικοινωνιακοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης με στόχο τη δημοσκοπική της ανάκαμψη κατέρρευσαν υπό το βάρος, μεταξύ άλλων, των αλλεπάλληλων δικών της φιάσκων». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι σε αυτό συνέβαλαν τα περί φοροελαφρύνσεων και χαλάρωσης των μνημονιακών δεσμεύσεων, μετά από την συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι, αλλά και την συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ στο Βερολίνο και  οδήγησαν σε ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που για το 2015 αυξάνει τους φόρους κατά πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ και μειώνει τις κοινωνικές και άλλες δαπάνες κατά 1 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα περί «τέλους του Μνημονίου» και αποχώρησης του ΔΝΤ διαψεύστηκαν παταγωδώς έπειτα και από την συνάντηση στην Ουάσινγκτον.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται λόγος για «απομόνωση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου», την οποία όπως σημειώνεται,  «επιτάχυνε και ενίσχυσε η πολιτική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα μετά τις ευρωεκλογές».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε «να έρθουν στο προσκήνιο τα πραγματικά και οξύτατα προβλήματα που η μνημονιακή πολιτική δημιουργεί στους πολίτες, να διατυπωθεί η εναλλακτική κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα αυτά και να συγκροτηθεί και διευρυνθεί η μεγάλη κοινωνική και πολιτική συμμαχία/συστράτευση που είναι απαραίτητη για να φέρει σε πέρας τη δημοκρατική ανατροπή που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ και την επιτυχή εφαρμογή του κυβερνητικού του προγράμματος».

Σημειώνεται ότι η συγκυβέρνηση «πανικόβλητη από τις εν λόγω εξελίξεις, δεν διστάζει να καταφύγει πλέον στο τελευταίο όπλο που της απέμεινε: την στρατηγική της έντασης και της κινδυνολογίας με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών», ενώ παράλληλα υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός επαναφέρει στην Βουλή την «θεωρία των δύο άκρων» συνδέοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, ενώ οι επιτελείς του μιλάνε για άδεια ΑΤΜ και άλλες καταστροφές σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πανικόβλητη συγκυβέρνηση δεν διστάζει δηλαδή ούτε καν τις καταθέσεις των πολιτών να ρισκάρει προκειμένου να παρατείνει λίγους μήνες τη θητεία της. Δεν διστάζει να βάζει την Ελλάδα σε περιπέτειες μόνο και μόνο για να παραμείνει αυτή λίγους μήνες παραπάνω στην εξουσία» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει ότι δεν προτίθεται να παρακολουθήσει «τον κατήφορο της συγκυβέρνησης στην ένταση και την κινδυνολογία», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου