Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Reuters: Λίγο χρόνο αγοράζει ο Σαμαράς










 

Τα φώτα του στην ελληνική βουλή ρίχνει το πρακτορείο Reuters από τη στιγμή που την Τετάρτη ξεκινάει η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση Σαμαρά.

Το πρακτορείο αναφέρει πως αργά το βράδυ της Παρασκευής, η παρούσα κυβέρνηση αναμένεται να λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία, έτσι ώστε να συνεχίσει. Σημειώνει πως ο Αντώνης Σαμαράς οδηγήθηκε στην απόφαση για την ψήφο εμπιστοσύνης, έτσι ώστε να εξαφανίσει την… κερδοσκοπία που είχε αναπτυχθεί με τις φήμες για πρόωρες εκλογές λόγω της πιθανούς μη εκλογής ΠτΔ από την παρούσα βουλή.

Το Reuters αναφέρει πως η πλειοψηφία των 154 βουλευτών (Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ) θα δώσει τη δυνατότητα στον Αντώνη Σαμαρά να «αγοράσει» χρόνο μέχρι την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου. Μάλιστα σημειώνει πως θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης δίχως κόπο.


Επιπλέον η κυβέρνηση επιθυμεί να παρουσιάσει ένα συνεκτικό μέτωπο προς τους δανειστές, τη στιγμή που προσπαθεί να διαπραγματευτεί μαζί τους την πιθανότητα να εξέλθει η χώρα νωρίτερα από τη δανειακή σύμβαση και παράλληλα να δελεάσει κάποιους ανεξάρτητους βουλευτές ενόψει την εκλογή του ΠτΔ.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, όλα αυτά δεν μπορούν να καθησυχάσουν τους επενδυτές που βλέπουν με τρόμο την προοπτική μιας παρατεταμένης περιόδου πολιτικής παράλυσης στην Ελλάδα, η οποία θα οδηγούσε εξ ανάγκης σε πρόωρες εκλογές, ειδικά αν δεν εκλεγεί νέος ΠτΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου