Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ξεκίνησε η αποδόμηση Σαμαρά...


Όσο πλησιάζει ο Φεβρουάριος του 2015 και η εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή, τόσο εντείνεται η αίσθηση ότι μέσα στους επόμενους μήνες το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα θα υποστεί... τεκτονικές αλλαγές.

Οι πιέσεις από την τρόικα εντείνονται, η κοινωνία υποφέρει και τα κόμματα της συγκυβέρνησης αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος νέων επώδυνων μέτρων και αποφάσεων, καθώς ο χρόνος γι' αυτά κυλά αντίστροφα...

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται μάλιστα έντονες ζυμώσεις και κινητικότητα στους κύκλους της επιχειρηματικής ελίτ προκαλώντας ισχυρές αναταράξεις και ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών επαναφέρει στο προσκήνιο την πολιτική αστάθεια που μοιραία θα επηρεάσει την και την εγχώρια οικονομική πραγματικότητα.

Επιχειρηματικοί κύκλοι έχουν στείλει ήδη μηνύματα δυσαρέσκειας στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να ζητά να μάθει τη στάση και τις προθέσεις των ισχυρών επιχειρηματικών παραγόντων.

«Θέλουν να με ρίξουν;» αναρωτιέται ο κ. Σαμαράς σε στενούς του συνεργάτες, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», φοβούμενος ότι «οι βαρόνοι του χρήματος» έχουν άλλα σχέδια για τον ίδιο.

Αυτό άλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα και από την παραίτηση του Ανδρέα Ψυχάρη, η οποία αποτέλεσε ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση από την πλευρά του ΔΟΛ και του Σταύρου Ψυχάρη.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας μάλιστα, βλέποντας τις δημοσκοπήσεις, φέρεται να επιδιώκει να ρίξει γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Δυσαρέσκεια για τον πρωθυπουργό υπάρχει και από άλλους επιχειρηματίες. Αυτοί «βράζουν» από οργή για τον Αντώνη Σαμαρά και την «επιλεκτική», όπως λένε, συμπάθεια, αλλά και την προκλητική εύνοια που δείχνει μονοδιάστατα προς συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους και προς συγκεκριμένα πρόσωπα της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας. Οι ίδιοι μάλιστα μεταφέρουν τη δυσαρέσκεια αυτή και σε ισχυρούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς κύκλους και επιχειρηματικά λόμπι του εξωτερικού.

Ο «πόλεμος» κυβέρνησης – επιχειρηματιών έχει ήδη ξεσπάσει και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Το αν οι «βαρόνοι» είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του Αντώνη Σαμαρά μένει να το δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ήδη πάντως τα σενάρια για τη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της δίνουν και παίρνουν.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου