Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Π. Καμμενος: Ειναι “Νεα Δημοκρατια” αυτοι που χειροκροτούν τον Βενιζέλο επειδή έκανε μισό δις δώρο στον Σάφα;


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ REAL FM ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω να ξεκινήσω ρωτώντας πώς βλέπετε τις σημερινές επαφές του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και αν όλα αυτά σας δημιουργούν την αίσθηση ότι είμαστε μπροστά σε πολιτικές εξελίξεις.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι είμαστε μπροστά σε πολιτικές εξελίξεις, όπως δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι από την πλευρά της κυβέρνησης, αποφεύγεται συστηματικά η συζήτηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τουλάχιστον του ελάχιστου, δηλαδή των εθνικών θεμάτων.
Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως εσείς μόνο μεταδώσατε, δεν το έγραψε καμία εφημερίδα και δεν προβλήθηκε σε κανένα κανάλι στις βραδινές ειδήσεις, είχα ζητήσει με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό την Προεδρία του, για να συζητηθούν το θέμα της Κύπρου και τα εθνικά θέματα. Έχουμε τον κ. Νίμιτς να έρχεται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.
Η κυβέρνηση αρνήθηκε. Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για να συζητήσουμε τα εθνικά θέματα. Άρα, λοιπόν, το να υπάρχει κατά μόνας συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν μπορεί να πείσει την κυβέρνηση, τουλάχιστον για τα εθνικά θέματα, νομίζω ότι είναι μόνο για το θεαθήναι και μόνο προκειμένου να κάνουμε δηλώσεις κατά την έξοδό μας.
Λυπούμαι γι’ αυτό, διότι τουλάχιστον στα εθνικά θέματα, η πατρίδα μας θα έπρεπε να έχει έναν εθνικό σχεδιασμό, αλλά αυτό φαίνεται ότι προσκρούει στα σχέδια της κυβέρνησης.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα, θέλω να σας ρωτήσω αν θεωρείτε πιθανή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Και το ρωτώ αυτό γιατί ήδη εμφανίστηκαν ορισμένοι εκ των ανεξαρτήτων βουλευτών, για παράδειγμα ο κ. Λυκούδης, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Πρόεδρο αν το πρόσωπο τους καλύπτει. Και σας ρωτώ επίσης, γιατί μια αναφορά σας στην απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή την περασμένη εβδομάδα δημιούργησε μερικούς ψιθύρους στο παρασκήνιο, ότι ίσως είναι μια γέφυρα και ότι αν για παράδειγμα ήταν υποψήφιος ο Καραμανλής θα μπορούσατε να ψηφίσετε Πρόεδρο.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι κ. Χατζηνικολάου, εμείς δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο ακόμα και αν είναι ο Κώστας Καραμανλής, οποιoσδήποτε και αν είναι. Και δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο, όχι γιατί δεν σεβόμαστε τον θεσμό, αλλά γιατί θεωρούμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική.
Αυτή τη στιγμή η αγορά έχει φτάσει κάτω από τα όρια της. Έχουν εξαθλιωθεί 6,5 εκατομμύρια Έλληνες, η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί σε περαιτέρω λουκέτα, δεν γίνεται καμία ρύθμιση για τα θέματα που αφορούν την επιβίωση των Ελλήνων και όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία και όσον αφορά τα «κόκκινα» δάνεια και όσον αφορά τη ρευστότητα στην αγορά και όσον αφορά την ανεργία, η οποία κάθε μέρα μεγαλώνει περισσότερο. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα διευκολύνουμε με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όποιος και αν είναι αυτός. Είναι ξεκάθαρο, ακόμα και αν αυτός είναι ο Κώστας Καραμανλής και το λέω αυτό όσο πιο δυνατά μπορώ. Δεν θέλω να μείνει κανένα περιθώριο.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το ακόμα και αν είναι ο Κώστας Καραμανλής σημαίνει πάντως ότι τον ξεχωρίζετε από τους υπόλοιπους.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τον ξεχωρίζω από τους υπόλοιπους και όπως βλέπετε είμαι από εκείνους που στηρίζω το ότι η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων έγινε από την κυβέρνηση Παπανδρέου και από τον υπόδικο Παπακωνσταντίνου και τον Γεωργίου της Στατιστικής Υπηρεσίας, όταν ακόμα και ο ίδιος ο Καραμανλής στη Βουλή ψηφίζει μια κυβέρνηση που ο πρωθυπουργός της στηρίζει τις απόψεις του κ. Στουρνάρα και του κ. Παπανδρέου και όχι της δικής του κυβέρνησης. Αυτό είναι λόγο οξύμωρο βέβαια, αλλά είναι η πραγματικότητα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ακόμα και στο όνομα του Καραμανλή εμείς θα δώσουμε δυνατότητα πνοής της κυβέρνησης και συνέχεια στην εξαθλίωση των Ελλήνων. Δεν θα συναινέσουμε ποτέ.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Πρόεδρε δεν ανησυχείτε μήπως ο προσανατολισμός σας προς μια μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ σας δημιουργήσει προβλήματα, με την έννοια ότι ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων σας είναι αντιμνημονιακοί κεντροδεξιοί, αντιμνημονιακοί προερχόμενοι από την κεντροδεξιά.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου στην πολιτική μου πορεία έμαθα να μην λέω ψέματα για να καλύψω την αλήθεια. Λέω την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι εμείς θα επιδιώξουμε να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για την πατρίδα μας στην οποία εμείς θα είμαστε οι εγγυητές σε θέματα τα οποία έχουμε βάλει «κόκκινες γραμμές» και αποτελούν προϋπόθεση για οποιαδήποτε συνεργασία.
Είναι τα εθνικά θέματα, είναι τα θέματα της Ορθοδοξίας σε σχέση με τον ελληνισμό, είναι θέματα που έχουν να κάνουν με την ελεύθερη αγορά, με τη χαμηλή φορολογία. Σε αυτά τα θέματα είμαστε απόλυτοι και εγώ δεν θέλω να πω ψέματα στον ελληνικό λαό και να υφαρπάξω την ψήφο του.
Ο κ. Σαμαράς είναι πρωθυπουργός της χώρας με 18 υποσχέσεις οι οποίες απεδείχθησαν ψευδείς προς τον ελληνικό λαό. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προτιμούμε για να πάρουμε την έγκριση του ελληνικού λαού να πούμε την αλήθεια από την πρώτη στιγμή, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που μπορεί να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.
Τώρα όσον αφορά την αντιμνημονιακή κεντροδεξιά, την κεντροαριστερά, την αριστερά, το κέντρο, θα σας πω ότι εδώ τα πράγματα είναι δύο, οι επιλογές της χώρας ήδη πάνε προς την τραπεζική ενοποίηση και εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας της Μέρκελ με εσωτερική υποτίμηση και παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας ή είναι άλλη πολιτική που λέει: προστασία της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, άλλη πολιτική με χαμηλή φορολόγηση προς το συμφέρον των Ελλήνων με τακτοποίηση των υποχρεώσεων τους ώστε να μπορούν να ανασάνουν, να ξαναμπεί μπροστά η μηχανή που λέγεται οικονομία. Να υπάρξει ξανά ανάπτυξη καθώς σε μια χώρα με 29% φορολογία στις επιχειρήσεις όταν οι διπλανές έχουν 9%, ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ.
Ανάπτυξη σε μια χώρα, όταν η ρευστότητα δεν περνάει στην αγορά, όπως τουλάχιστον υποχρεούται να κάνει βάσει ακόμη και του ίδιου του σχεδιασμού των μνημονίων, δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ.
Για να υπάρξει ανάπτυξη σε μια χώρα, θα πρέπει το τραπεζικό σύστημα να μην ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που αυτή τη στιγμή ακολουθεί μια πολιτική στην οποία υπάρχουν φωνές αντίδρασης.
Στη Γαλλία όπου ο πρόεδρος Ολάντ δεν κατέθεσε τον προϋπολογισμό στις Βρυξέλλες προς έγκριση, στην Ιταλία, όπου ο πρωθυπουργός λέει ότι «είμαστε μια κυρίαρχη χώρα και δεν δίνουμε προς έγκριση τον προϋπολογισμό μας» και στην Ισπανία στην τελευταία δημοσκόπηση το κόμμα των αγανακτισμένων είναι πρώτο κόμμα με 27%.
Εμείς πιστεύουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να αλλάξει. Μπορεί να γίνει μια άλλη πολιτική που δεν θα είναι μια πολιτική λιτότητας και της γερμανικής επικυριαρχίας και αν αυτό δεν γίνει η Ελλάδα θα πρέπει να τραβήξει το δρόμο του συμφέροντος των Ελλήνων και της δυνατότητας επιβίωσης του ελληνικού λαού.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Πρόεδρε κυκλοφορούν έντονα το τελευταίο διάστημα και σενάρια για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή εν πάση περιπτώσει, της ευρύτερης δυνατής συνεργασίας. Πώς τα ακούτε και τι πιστεύετε για αυτά;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για να υπάρχει κυβέρνηση εθνικής ενότητας την οποία εμείς την επιζητούμε, μετά τις εκλογές θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία πολιτική.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γιατί λέτε «μετά τις εκλογές»; Γιατί δεν βλέπετε διατεθειμένη την κυβέρνηση τώρα να πάει σε κάτι τέτοιο;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γιατί έχουν προσωπικά υπογράψει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος δεσμεύοντας τα κόμματά τους, ότι θα ακολουθήσουν την πολιτική των μνημονίων. Τα μνημόνια έχουν συγκεκριμένη πολιτική που αφορά για παράδειγμα τις συντάξεις, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, μείωση των μισθών, εσωτερική υποτίμηση με αύξηση ανεργίας, απορρόφηση της ρευστότητας από την αγορά.
Αυτές οι πολιτικές, που έχουν να κάνουν με την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, όπως για παράδειγμα αυτό που θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου, δηλαδή ότι θα παραδώσουμε τον έλεγχο των συστημικών τραπεζών από την Τράπεζα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε δυο ανεξάρτητες αρχές. Αυτές είναι πολιτικές με τις οποίες διαφωνούμε και η πολιτική για να συμφωνήσεις σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας πρέπει να είναι μια πολιτική ξεκάθαρη προς τον ελληνικό λαό.
Μακάρι αύριο το πρωί να βγουν και να πουν ότι απέτυχαν στην πολιτική αυτή που ακολούθησαν, όπως εξάλλου είπαν και οι Ευρωπαίοι εμπνευστές της. Να υπάρξει μια εθνική γραμμή στα εθνικά θέματα, στην οικονομική πολιτική σε σχέση με την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Τότε θα συμφωνήσουμε όλοι. Αυτό θα το ήθελε όλος ο ελληνικός λαός και βεβαίως κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μια τέτοια κυβέρνηση. Αλλά πολιτική για να καλύψουμε το σκάνδαλο του Βενιζέλου με τα υποβρύχια, του Γιώργου Παπανδρέου με την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων, άφεση αμαρτιών σε όλους που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, να μην ψάξουμε τα χρήματα τα οποία έχουν βγάλει στο εξωτερικό κάποιοι χωρίς να έχουν πληρώσει φόρους, σε μια τέτοια πολιτική της συγκάλυψης οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ρωτάει ένας φίλος το πρόβλημα του κ. Καμμένου είναι η Νέα Δημοκρατία ή ο αρχηγός της; Δηλαδή με την Νέα Δημοκρατία με άλλη ηγεσία θα συνεργαζόταν;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Μητσοτάκη, του Έβερτ, του Κώστα Καραμανλή δεν υπάρχει. Η Νέα Δημοκρατία που έλεγε ότι με «τα άκρα δεν συνεργάζομαι» έχει τα άκρα ως εκπροσώπους της.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάντως η σημερινή κυβέρνηση άνοιξε λογαριασμό κόντρας με την Χρυσή Αυγή.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Λογαριασμό κόντρας με τη Χρυσή Αυγή μπορεί να άνοιξε, αλλά τον πρώην επικεφαλής της ΕΠΕΝ, που διαδέχθηκε η Χρυσή Αυγή, τον έχει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Εδώ έχουμε μπροστά μας μια πολιτική που πρέπει να χαράξουμε. Η πολιτική που ασκεί σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι του συνηγόρου υπεράσπισης των σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ.
Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς μπορεί να υπάρχει Νεοδημοκράτης με την παλιά έννοια του όρου, που δέχεται, για να είναι εταίρος ο κ. Βενιζέλος και να έχει μια καρέκλα, να του δίνουμε άφεση αμαρτιών για τα υποβρύχια και να βλέπουμε τον πρωθυπουργό της χώρας και σημερινό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να πηγαίνει στα εγκαίνια του υποβρυχίου το οποίο έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός – αποδεδειγμένα πια από την Δικαιοσύνη – δίνοντας μίζες σε συγκεκριμένους αξιωματούχους πολιτικούς και στρατιωτικούς και έχοντας αν θέλετε χαρίσει μια σύμβαση στον κ. Σάφα που πήρε 500 εκατομμύρια και μας «σφύριξε κλέφτικα». Δεν γίνεται να μιλούν για Νέα Δημοκρατία αυτοί που μετατράπηκαν σε συνήγοροι υπεράσπισης των συμφερόντων του ΠΑΣΟΚ και των σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ πολύ. Καλημέρα σας.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ σας ευχαριστώ. Καλή σας μέρα κ. Χατζηνικολάου.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου