Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Τσίπρας: Άμεση σύγκληση συμβουλίου αρχηγών για εκλογές και συμφωνία για Πρόεδρο

tsipras-amesh-sygklhsh-symboylioy-arxhgwn-gia-ekloges-kai-symfwnia-gia-proedro

Άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους.

«Είχα την ευκαιρία να εκφράσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίάς την ανησυχία μας για τους κινδύνους που εγκυμονούν τόσο η επιμονή της κυβέρνησης σε αδιέξοδη πολιτική όσο και η επιλογή του πρωθυπουργού να οδηγήσει τον τόπο σε παρατεταμένη περίοδο τεχνητής πόλωσης. Ιδιαίτερα σε μία στιγμή που είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας δεσμευτικής συμφωνίας με τους εταίρους, δεδομένης της πλήρους αποτυχίας του μνημονιακού πρωγράμματος» είπε ο κ. Τσίπρας.
Στον διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες πριν τη συνάντησή τους, ο κ. Παπούλιας είπε στον κ. Τσίπρα ότι επιβάλλεται η στοιχειώδης συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και το ελάχιστο της συναίνεσης στα ζητήματα της οικονομίας και στα διεθνή προβλήματα της χώρας και πρόσθεσε:
«Ίσως να έχω επηρεαστεί και από τη θητεία μου στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή και πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα. Να υπάρξει ένα μίνιμουμ συναίνεσης. Τα άλλα θα τα βρούμε. Εάν υπάρχει αυτή η συναίνεση όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν» τόνισε ο κ. Παπούλιας.
Εξάλλου, o Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι πήρε την πρωτοβουλία να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί τα πράγματα είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα. «Οι επιλογές είναι κρίσιμες, καθώς ακόμη πιο δυσχερής είναι η κατάσταση στην κοινωνία. Θα πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος και μπορούμε να έχουμε τη στοιχειώδη συνεννόηση. Να δώσουμε στον λαό τη δυνατότητα, στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η χώρα, να επιλέξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει».
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου