Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Το Μητσοτακέικο «ρίχνει» τον Σαμαρά (UPD)

Ντόρα και Κυριάκος διαμηνύουν ότι σε περίπτωση υπερψήφισης του Σταύρου Δήμα στην γ΄ ψηφοφορία από τη Χ.Α., εκείνοι καθώς και άλλοι βουλευτές της Ν.Δ. θα ψηφίσουν «παρών». Αργότερα ο κυβερνητικός υποψήφιος ΠτΔ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εκλεγεί με τις ψήφους της Χ.Α.

Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τα σενάρια που θέλουν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να στηρίζουν την υποψηφιότητα Δήμα στις 29 Δεκεμβρίου. 

«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο» τόνισε η κ. Μπακογιάννη και υποστήριξε πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία -σε περίπτωση που η υποψηφιότητά του στηριχθεί από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής- γνωστοποίησε το πρωί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μιλώντας στο Μega, o κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι αρνείται να συμπράξει στην εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. «Εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση» δήλωσε στο Mega το πρωί της Τετάρτης ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
"Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής".

Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση σεναρίων για το ενδεχόμενο υπερψήφισης του από τη ΧΑ.

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή σημειώνει σε σημερινή της ανακοίνωση πως οι βουλευτές της θα δώσουν τέλος με την ψήφο τους στην κυβέρνηση και υποστηρίζει ότι τα σχετικά σενάρια «ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας».

Όπως γράφει η Μαρίνα Μάνη στο Capital.gr
Σε κάθε «ναι» βουλευτή της ΧΑ να ακολουθεί ένα «παρών» από τους βουλευτές που έδωσαν ήδη θετική ψήφο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Προκόπης Παυλόπουλος επιβεβαίωσαν σήμερα αυτή την πληροφορία – αν και περιορίστηκαν να αναφερθούν στη δική τους, προσωπική, στάση.  

--- Σε κάθε «ναι» βουλευτή της ΧΑ να υπάρξει κι ένα «ναι» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η πρώτη. (Η σχετική πίεση στην Κουμουνδούρου έχει ήδη ξεκινήσει).

Παραίτηση Προέδρου και κάλπες  

--- Στην περίπτωση που δεν αποδώσουν τα παραπάνω και εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας «έστω και με μία ψήφο της ΧΑ», ο ίδιος να παραιτηθεί και η κυβέρνηση να προκηρύξει, κανονικά, εκλογές.  

Να σημειωθεί ότι βάσει Συντάγματος η Βουλή δεν έχει το δικαίωμα να «διαλέξει» ψήφους, οπότε ο κ.Δήμας θα είναι υποχρεωμένος να ανακηρυχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  Και να παραιτηθεί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου