Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

17 δήμοι «στο κόκκινο» -Ξεκινούν οι απολύσεις -Ολη η λίστα

17 δήμοι «στο κόκκινο» -Ξεκινούν οι απολύσεις -Ολη η λίστα  


Από τους 17 «κόκκινους δήμους», δηλαδή από αυτούς που δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας, ενώ από τις δημοτικές επιχειρήσεις τους που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν θα ξεκινήσουν οι απολύσεις.

Χειραγώγηση κοινής γνώμης, διαίρει και βασίλευε...






 
 της Μάρως Καψή*
Προσπαθούν να μας δημιουργήσουν συναισθήματα έχθρας προς τους ένστολους συμπολίτες μας, επειδή κέρδισαν, δια της δικαστικής οδού, έναν δίκαιο αγώνα. Ποιο λάθος έκαναν; Το οτι έπαιρναν - και παίρνουν - μισθούς που δεν τους φθάνουν να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους, ενώ καλούνται να υπηρετούν στα τέσσερα σημεία του χάρτη;

Κουίκ: Να πάρει θέση η κυβέρνηση για το μποϋκοτάζ βουλευτών στην Θράκη

Κουίκ: Να πάρει θέση η κυβέρνηση για το μποϋκοτάζ βουλευτών στην Θράκη 

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει τα Εθνικά Θέματα στον Τομέα της κοινοβουλευτικής δράσης του, έκανε την εξής δήλωση:

Στυλιανίδης και Ζώης: Η μυστική συνάντηση των κουμπάρων!

 


Τι συζητήθηκε στο τετ-α-τετ;

Συνάντηση μετά από πολύ καιρό είχαν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον Χρίστο Ζώη.

Aνάρτηση Πάνου Καμμένου στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης για τις χειροβομβίδες Σαμαρά

 

 Οι χειροβομβίδες που προτρέπει ο Σαμαράς να ρίξουν στο καφενείο

Γιωτόπουλος: Η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική άφησαν τον Ξηρό να αποδράσει

giwtopoylos-h-eyp-kai-h-antitromokratikh-afhsan-ton-kshro-na-apodrasei 


Με επιστολή του στην Ελευθεροτυπία, ο καταδικασμένος για την υπόθεση της 17Ν, Γιωτόπουλος αναφέρεται στην ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική και αναδεικνύει ένα σενάριο διαφορετικό για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ΕΥΠ ήξερε και ξέρει τα πάντα για τον Ξηρό και τον χρησιμοποιεί όπως την βολευει, ενώ το ίδιο κάνουν και οι πολιτικοί.

Πολύδωρας το σκέφτεται για την περιφέρεια Αττικής ή Δήμο Αθηνών

 


Το εναλλακτικό πλάνο του ανεξάρτητου βουλευτή

Μπορεί ο Βύρωνας Πολύδωρας να έχει βάλει στόχο την ηγεσία μιας κεντροδεξιάς αντιμνημονιακής ελιάς, ωστόσο έχει καταστρώσει ήδη το plan b σε περίπτωση που δεν ευοωθούν οι προσπάθειές του.

Μας κυβερνάει το "Δίκτυο 21"

Δίκτυο 21

"Το 'Δίκτυο 21' ιδρύθηκε με σκοπούς την πατριωτική αφύπνιση των Ελλήνων, ώστε να μετατρέψει τους παθητικούς υπηκόους σε ελεύθερα πρόσωπα, σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του Ελληνισμού και το πνευματικό υπόδειγμα της Ορθοδοξίας", άρα πολύ καλά έπραξε η εθνική μας κυβέρνηση και ανέθεσε σε ένα από τα επιφανέστερα στελέχη του Δικτύου, στον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Χριστόδουλο Γιαλουρίδη, τη διοίκηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Μπουμπούκος ο Μέγας, (ο της Ευγενίας) : Ο πιο μισητός πολιτικός

Άδωνις Γεωργιάδης Adonis Georgiadis
Το πιο ευχάριστο και ελπιδοφόρο εύρημα των τελευταίων δημοσκοπήσεων είναι η πλήρης καταβαράθρωση και απαξίωση του υπουργού Υγείας  Άδωνη Γεωργιάδη. Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO, το 72,6% των ψηφοφόρων της Β' Αθήνας έχει αρνητική άποψη για τον Γεωργιάδη κι αν αυτό συμβαίνει στην περιφέρεια στην οποία εκλέγεται, φανταστείτε τι  Βατερλό  υφίσταται ο μπουμπούκος στην  υπόλοιπη χώρα. Δεύτερος , σε απόσταση δυσώδους αναπνοής,  είναι ο χρυσαυγίτης Παναγιώταρος  με  73,2% και πρώτος και χειρότερος  ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης  με 74,9%, προφανώς επειδή,  όταν κατεβάζει τα παντελόνια του, το θέαμα προκαλεί μαζικό  αποτροπιασμό.

"Αυτοί που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις απιθανότητες, είναι ικανοί να σε πείσουν να διαπράξεις φρικαλεότητες." (Βολταίρος)

κωστας παντελακηςΤου Κώστα Παντελάκη*


Το κράτος – οπερέττα των Κοντομηνάδων και Φιλιπίδηδων είναι χίλιες φορές πιό γελοίο απο τα παπαδοπαίδια με τους τορπιλοσωλήνες.
Είναι η μήτρα που γεννά αυτά τα εκτρώματα.
Κρατος και Παρακρατος παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, αυτό της τρομοκρατίας .
Απαγωγές καθ´εκάστην, τρομοκράτες τύπου FARC, αντί για Αργεντινή μας βλέπω κάπου μεταξύ Κολομβίας και Νικαράγουας.
Πάντως Τρίτο Κόσμο, σίγουρα.
Ο δολοφόνος Ξηρός ξανακάνει "αντίσταση",με λέξεις κλειδιά από την επιστολή του, δωσίλογοι, νταχάου, Δ΄ραιχ, φασισμός, τρόικα...

Ο Σνόουντεν τινάζει στον «αέρα» την πολιτική σκηνή της Ελλάδας με έγγραφα «φωτιά»!

Δεν θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία που κάνει αυτού του είδους τα πράγματα … Δεν θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου τα πάντα που κάνουμε και λέμε καταγράφονται. Αυτό δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να υποστηρίξω ή να ζήσω με αυτό» είπε στην εφημερίδα Guardian ο 30χρονος Edward Joseph Snowden και έβαλε φωτιά στα…μπατζάκια όχι μόνο του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και σε πάρα πολλούς σε όλο τον κόσμο.

Κι αν πιστέψουμε όσα είπε ο ίδιος σε μια συνομιλία που είχε (20 Μαίου) στο Χόνγκ-Κόνγκ(πριν πάει στη Ρωσία) ο «φάκελλος Ελλάδα» (μετά από αυτούς που αφορούν ΗΠΑ και Γερμανία είναι ο πιο «γεμάτος» από απόρρητες πληροφορίες)! Τις αποκαλύψεις Σνόουντεν υποστηρίζει βέβαια και ο Ασάνζ του δικτύου Wikileaks που επίσης είναι διεθνής (από τις ΗΠΑ) καταζητούμενος(έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο).

Παπανδρέου και Προβόπουλος παρέδωσαν «γη και ύδωρ» σε κάθε ενδιαφερόμενο να αγοράσει, να κατασχέσει και να εκπλειστηριάσει ελληνική γη

Ο Δούρειος ίππος για το ξεπούλημα των εθνικά ευαίσθητων περιοχών

Νομική κερκόπορτα και αδικαιολόγητη προχειρότητα στην έκδοση αποφάσεων και νόμων
Παπανδρέου και Προβόπουλος παρέδωσαν «γη και ύδωρ» σε κάθε ενδιαφερόμενο να αγοράσει, να κατασχέσει και να εκπλειστηριάσει ελληνική γη
Η Τράπεζα της Ελλάδας αναγνώρισε την τουρκική Ziraat Bank ως ελληνική τράπεζα, ενώ το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο με βάση τον οποίο επιτρέπεται η αλλαγή ιδιοκτησίας στις παραμεθόριες περιοχές, δίνοντας πρόσθετα "κεκτημένα" στην τουρκική τράπεζα να προχωρά σε κατασχέσεις

Η όλη ιστορία ξεκινά από την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ και συνεχίζεται από την καταιγίδα δημοσιευμάτων που αφορούν κατασχέσεις ελληνικών περιουσιών. Στο θέμα, όμως, εμπλέκονται οι παραμεθόριες περιοχές (μαρίνες κ.α.) και το δικαίωμα ή μη πώλησης ή κατάσχεσης και αλλαγής ιδιοκτησίας γης, που αφορά άμεσα και τις κατασχέσεις στις οποίες προχωρά η γνωστή τράπεζα τουρκικών συμφερόντων Ziraat Bank…

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Στο εδώλιο 18 αστυνομικοί για τα επεισόδια του Ιουνίου 2011

 

 Ενώπιον του δικαστήριο θα οδηγηθούν εντός της ημέρας 18 άνδρες των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ για τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν κατά διαδηλωτών στις πορεία που είχε γίνει στις 29 Ιουνίου 2011 για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Τον Απρίλιο τα νέα μέτρα για το 2014- 2016

xreiazontai-enallaktikes-lyseis-gia-to-ellhniko-xreos-leei-to-grafeio-pro-pologismoy-sth-boylh 


Την ενδιάμεση έκθεσή του δημοσιεύει σήμερα το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή με τίτλο «Η νέα οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ και η Ελλάδα».
 
Η έκθεση επί της ουσίας περιγράφει τους νέους κανόνες που διέπουν πλέον τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και επισημαίνει τον βαθμό δυσκολίας των χρεωμένων χωρών όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία να «ρίξουν» το χρέος τους με βάση το νέο πλαίσιο. 

Σοφία για την Περιφέρεια…

 

  Μάλλον είναι οριστικό. Στην επιλογή της Σοφίας Σακοράφα για την μεγάλη Περιφέρεια Αττικής φαίνεται ότι έχει καταλήξει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής τους.

Κουβέλης: Σκέψεις για διάλυση της ΔΗΜΑΡ

Κουβέλης: Σκέψεις για διάλυση της ΔΗΜΑΡ 


Πλήρη σύγχυση κυριαρχεί στη ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης σκέφτεται ακόμα και την διάλυση του κόμματος και τη μετονομασία του.
Όπως κυκλοφορεί στα πολιτικά «πηγαδάκια» έγινε «μυστική σύσκεψη» υπό τον Φώτη Κουβέλη με θέμα τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου και τη συμμετοχή πρώην υπουργών.

Καρφί Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Δεν με ενδιαφέρει αν είναι άθεος, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο

Καρφί Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Δεν με ενδιαφέρει αν είναι άθεος, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο 

Λάδι στη φωτιά που άναψε η χθεσινή δήλωση του υπεύθυνου Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, πως «ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος», ρίχνει η σημερινή τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας,  την οποία εκλήθη να σχολιάσει, σήμερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ραδιοφωνική συνέντευξη. Αντί άλλου σχολίου επέλεξε να παραπέμψει στην κατάσταση ενσήμων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΙΝΤΕΟ-Γιακουμάτος στον Χαϊκάλη: Έχεις άγνοια κινδύνου

ΒΙΝΤΕΟ-Γιακουμάτος στον Χαϊκάλη: Έχεις άγνοια κινδύνου 


Έντονη λογομαχία είχαν ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Παύλος Χαϊκάλης στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.
Μία δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει το κλίμα. «Έχεις άγνοια κινδύνου, στο πολιτικό σκηνικό δεν ξέρεις τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος, απευθυνόμενος στον κ. Χαϊκάλη.

Σε δείπνο για τις ελληνογερμανικές σχέσεις ο Σαμαράς

se-deipno-gia-tis-ellhnogermanikes-sxeseis-o-samaras

Τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του εορτάζει φέτος το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, προγραμματίζοντας σειρά εκδηλώσεων, με έναρξη το πρωτοχρονιάτικο δείπνο, στις 20 Ιανουαρίου, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Έρχεται το 3ο Μνημόνιο

Έρχεται το 3ο Μνημόνιο

Ασφυκτικές πιέσεις των Βρυξελλών στην ελληνική κυβέρνηση για υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης ύψους 14 δισ. ευρώ.
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου τόσο για τις συνεχείς αναβολές επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, όσο και για τις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Δύσκολες στιγμές για τον Μπουμπούκο της Ευγενίας...Βόμβα μεγατόνων στην πολιτική ζωή του τόπου!!!


Σύμφωνα με αποκλειστικές και απόλυτα έγκυρες πηγές του Βολταίρου δύσκολες στιγμές περνάει ο Μπουμπούκος της Ευγενίας, σχετικά με τις εξελίξεις Καραγιαννίδη. Το καινούργιο δεδομένο είναι πως πολύ σύντομα θα αναλάβει η δικαιοσύνη... καινούργιες εξελίξεις...και τα δικαστήρια πολύ σύντομα θα πάρουν φωτιά!!!!
Η πρόσφατη δικαστική διαμάχη του Γεωργιάδη με τον Πάνο Καμμένο , άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον υπουργό τις κυβέρνησης Σαμαρά,Βενιζέλου και την οικογένεια του.Σε ερώτηση που του έγινε στη δίκη σχετικά με το ένταλμα σύλληψης του αδελφού της Ευγενίας, αλλά και την φημολογούμενη συμμετοχή της γλυκύτατης Ευγενίας στην λίστα Λαγκάρντ καθώς και για τις περιβόητες ράβδους χρυσού που όπως ακούγεταιν δεν είναι δηλωμένες πουθενά, δεν υπήρξε καμία απάντηση...

Ελπίζουμε πως δεν θα μας απογοητεύσει ο συμπαθής υπουργός - βιβλιοπώλης και θα δώσει τις πρέπουσες εξηγήσεις...

Ελληνική εξωτερική πολιτική: Τουλάχιστον ας αποφευχθούν τα χειρότερα

Του Σταύρου Καρκαλέτση*

Όσο ελκυστικό είναι  για την Τουρκία και συγκεκριμένα δυτικά κέντρα να μας σύρουν σε «εφ’ όλης» διαπραγμάτευση για μείζονα εθνικά ζητήματα, όπως το κυπριακό, τον συνακόλουθο «διακανονισμό» για το φυσικό αέριο και το όνομα της FYROM, τόσο εκτός λογικής φαντάζει η αποδοχή τέτοιων μεθοδεύσεων από την Αθήνα, προεκτατικά και τη Λευκωσία.  
Στοιχειώδης  πατριωτικός πραγματισμός επιτάσσει να μην προστρέχεις προς επίλυση «βαριών» εθνικών  ζητημάτων, όταν βρίσκεσαι εκεί που είναι Ελλάδα και Κύπρος σήμερα: Δηλαδή στο ναδίρ! Αν κάποιοι ξεφύγουν από ιδεαλιστικά σύνδρομα και  πολιτικές παραισθήσεις στο Μαξίμου (δύσκολο) και στο ΥΠΕΞ (ακόμη πιο δύσκολο), υπάρχει ακόμη χρόνος. Μη λύσεις και εφεκτική (πλην όμως ενεργός) στάση, είναι σαφώς η προτιμότερη επιλογή, αν είναι να προβούμε σε εθνικές εκπτώσεις.  Κοντολογής, και επί πραγματιστικής βάσης: 

Το σχέδιο του Βερολίνου για μία γερμανική Ευρωζώνη

Υπάρχουν εντός της Γερμανίας προβληματισμοί για το συνολικό πλαίσιο και την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης; Πριν από λίγες βδομάδες η Μοντ απάντησε καταφατικά στο ερώτημα με πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο και σχετικό ρεπορτάζ προβάλλοντας το κείμενο που συνέταξαν τα μέλη ενός think tank ευρωπαϊκού προβληματισμού του Glienicker Gruppe με τίτλο "προς μια Ένωση του Ευρώ".

Το κείμενο ξεκινά με μια θεμελιώδη αντίφαση: Δέχεται ως δεδομένη τη δημοσιονομική λιτότητα και την απόρριψη της μεταφοράς πόρων και του κοινού δανεισμού στην Ευρωζώνη, και στη συνέχεια κατεδαφίζει ανελέητα τη θριαμβευτική ρητορική της κυβέρνησης Μέρκελ, για να διαπιστώσει ότι οι κίνδυνοι δεν είναι πίσω μας αλλά μπροστά μας. Τα μέτρα που προτείνονται δεν είναι ούτε στροφή, ούτε πολύ περισσότερο ρήξη με την μέχρι τώρα διαχείριση της Κρίσης στην Ευρωζώνη, αλλά συνταγή αποφυγής ατυχημάτων για τη Γερμανία και οδικός χάρτης διαχειρίσιμης προσαρμογής των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στη γερμανική συνταγή διαχείρισης.

Ευρωεκλογές ίσον βουλευτικές;

Για πρώτη φορά οι ευρωεκλογές, που ποτέ δεν είχαν αυτοτελή σημασία, μπορεί να οδηγήσουν σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις 


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Προσβλητικότατος απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά προσωπικά ήταν ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ: «Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα! Η τρόικα κυβερνά! Το κόμμα σας ονομάζεται ''Νέα Δημοκρατία'', αλλά θα πρέπει να το μετονομάσετε σε... ''Μη Δημοκρατία'', γιατί η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένη κατοχή!» του είπε μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο την Τετάρτη. Εφιαλτική πραγματικά αποδείχθηκε για τον πρωθυπουργό η «πανηγυρική» συνεδρίαση του σώματος με αφορμή την ανάληψη της εξάμηνης προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα. Ο Φάρατζ δεν είναι κάποιος περιθωριακός ευρωβουλευτής. Το Κόμμα Ανεξαρτησίας, του οποίου ηγείται, είχε πάρει 17% (!) στις ευρωεκλογές του 2009 και όλα δείχνουν ότι φέτος θα ξεπεράσει το 20% - η τελευταία δημοσκόπηση το δείχνει να ξεπερνά το 25%.

Κατώτερος των περιστάσεων...


Σε ένα δικό του κόσμο, ονειρικά πλασμένο ζει ο Πρωθυπουργός
Σε ένα δικό του κόσμο, ονειρικά πλασμένο ζει ο  Πρωθυπουργός μας. Εκεί  δεν υπάρχει ανεργία, αυτοκτονίες, απλήρωτοι εργαζόμενοι και χαράτσια, αλλιώς δεν εξηγείται αλλιώς!!!

Πήγε ο άνθρωπος στην Ευρώπη και μίλαγε για success story, πλεονάσματα και λαθεμένους πολλαπλασιαστές, όταν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι εδώ και αρκετό καιρό μας λένε μες στα μούτρα ότι θυσίασαν την Ελλάδα  για να σωθούν οι άλλες χώρες!!!

Πρώτη και καλύτερη τα είπε η Σάρα Βάγκενκνεχτ η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Die Linke … η Γερμανία αξιοποίησε την κρίση προς όφελός της: μέσα από αυτή την κρίση πήρε μέσα σε χρόνο μηδέν, σε τέσσερα χρόνια, την πλήρη ουσιαστικά εξουσία στην Ευρώπη.

Ρε Μπουμπούκο γιατί ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη; Ποιός σε γλιτώνει τώρα από την Ευγενία...Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Γιάννη Καραγιαννίδη κουνιάδο του Άδωνη Γεωργιάδη και άλλων


Όπως αποκάλυψε το koutipandoras.gr σοβαρό σκάνδαλο συγκάλυψης «μυρίζει» η υπόθεση του διεθνώς καταζητούμενου Γιάννη Καραγιαννίδη, αδελφού της Ευγενίας Μανωλίδου και κουνιάδου του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος παρά το διεθνές ένταλμα σύλληψης της Interpol, πιθανότατα στην Αθήνα.

Σε βάρος του Καραγιαννίδη εκκρεμεί ένταλμα του FBI και συγκεκριμένα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος από το 1999 όταν εγκατέλειψε τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζούσε, ενώ του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για μόλυνση του περιβάλλοντος. Ο Γιάννης Καραγιαννίδης φέρεται να άδειασε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Νότιας Κίνας, ένα φορτίο 487 κιλών σιτηρών, επιμολυσμένο με πετρέλαιο. Οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί από τις αμερικανικές Αρχές εδώ και περίπου 15 χρόνια είναι παράνομη απόθεση πετρελαίου και πετρελαιοειδών, συνωμοσία για απόθεση πετρελαίου και πετρελαιοειδών, παρεμπόδιση εν εξελίξει έρευνας και εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προδοτική επιτυχία ΣαμαροΒενιζέλου: 20.000 πλειστηριασμοί, 12.000 φάκελοι κατασχέσεων μέσα στο 2013! Ναι, έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα..

pleistiriasmoi akinita

Σε ένα ανελέητο φοροκυνηγητό έχει επιδοθεί η εφορία για να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές, τις οποίες σε αρκετές περιπτώσεις επιχειρεί να βάλει στα κρατικά ταμεία με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και ποινικές διώξεις).

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μέχρι στιγμής η Εφορία άπλωσε το “χέρι” της σε 131.807 οφειλέτες, καθώς από αυτούς παίρνει απευθείας από την τράπεζα μέρος των καταθέσεών τους, από τις επιχειρήσεις που εργάζονται μέρος του μισθού τους, ενώ αν εισπράττουν ενοίκια η Εφορία ζητεί από τους ιδιοκτήτες να καταθέτουν τα μισθώματα απευθείας στα ταμεία του κράτους.

Μέσα στο 2013 κινήθηκαν διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων σε 53.129 ληξιπρόθεσμους οφειλέτες, αλλά και φοροφυγάδες, ενώ σε 26.516 οφειλέτες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

"Ο λαός πρέπει να ενηλικιωθεί και να συνειδητοποιήσει,ότι τα λαμόγια που τον βασανίζουν,είναι σαρξ εκ της σαρκός του.

κωστας παντελακηςΤου Κώστα Παντελάκη*
Η μη-εκλογή Αριστίνδην Προσωπικοτήτων, οφείλεται στο  

γεγονός ότι πλειοψηφικά, οι υποψήφιοι στιγματίζονται από

απληστία, φιλαρχία και υπέρμετρη φιλοδοξία.

Εκλέγονται κι ενδιαφέρονται μόνο γιά την εξασφάλιση της 

"τυπικής" συναίνεσης.
Τα θέλουν όλα και θα θέλουν τώρα.Με ότι ολέθριο αυτό

συνεπάγεται για την κινητήρια δύναμη 

προόδου σε αυτή τη πανέμορφη, πολύπαθη Χώρα.
Γι’ αυτό στέκουν κυριολεκτικά στη κόψη του ξυραφιού στη συνείδηση των Πολιτών.
Γι’ αυτό και μονίμως, απουσιάζουν παρόντες.Γι’ αυτό ιστορικά και ανέκκλητα, τους 

κατατάσσουμε στα πλουτίνδην και όχι Αριστίνδην Μέλη.Η κρίση που μαστίζει την Ελληνική 

Κοινωνία, είναι κρίση πολύμορφη και πολυεπίπεδη.Δεν είναι μόνο οικονομική κρίση , το 

επιστέγασμα της είναι η οικονομική δυσπραγία.Η κρίση σε επίπεδο κοινωνικό και πολιτιστικό

Προσέξτε Ελληνες που βάζετε την ψήφο σας, την υπογραφή σας και το… άλλο

Τελικά πότε θα γίνουν εκλογές; Τι εννοούσε ο Παπούλιας που έλεγε ότι είναι η τελευταία του χρονιά και δεν θα ξανακόψει πίτα;


Θα αντέξει η κυβέρνηση μετά την διαφαινομενη ήττα στις εκλογές του Μαίου; Θα πάει σε πρόωρες κάλπες τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο ή θα περιμένει κι άλλο;

Πώς ο κ. Σαμαράς είναι αισιόδοξος ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016, όπως προβλέπει το Σύνταγμα όταν τον ερχόμενο Φεβρουάριο πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας;

Το πρωτοφανές φιάσκο των Σαμαρά και Βενιζέλου. Του Γ. Δελαστίκ

Φιάσκο σαν αυτό που έπαθαν ο Σαµαράς και ο Βενιζέλος κατά την τελετή ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ την Τετάρτη σίγουρα δεν έχει ξανασυµβεί στα σχεδόν εξήντα χρόνια ύπαρξης της ιµπεριαλιστικής ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της ΕΟΚ και της ΕΕ! 
Από µια επτακοµµατική βουλή µε πέντε κόµµατα που δεν συµµετέχουν στην κυβέρνηση να µην πάει τελικά στη φιέστα της ΕΕ ούτε ένας –κυριολεκτικά ούτε ένας!– αρχηγός κόµµατος της αντιπολίτευσης είναι σίγουρα πρωτοφανές. Το γεγονός αποκαλύπτει τόσο την πλήρη αποµόνωση της κυβέρνησης Σαµαρά από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάµεις που τη θεωρούν οριστικά «ξοφληµένη» όσο και την απέχθεια που αισθάνεται πλέον ο ελληνικός λαός προς την ΕΕ.