Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Προεδρείο Βουλής: «Θα συναθροιστούν οι υπογραφές για το δημοψήφισμα»

Η άποψη ότι μπορεί να συναθροιστούν οι υπογραφές βουλευτών σε αίτημα για δημοψήφισμα, ακόμη και αν υποβληθούν με χωριστά κείμενα, επικρατεί στο προεδρείο της Βουλής. Έτσι, εφόσον υποβληθούν μια ή περισσότερες ομοειδείς προτάσεις, που υπογράφονται από 120 βουλευτές, για να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ», όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε πιθανότατα μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο να γίνει έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο Βενιζέλος αντί να μιλήσει με του Κύπριους δίνει συνεντεύξεις σε τουρκικές εφημερίδες

βενιζέλος-620x412
Αντί να μιλήσει με τους Κύπριους με τους οποίους παραδοσιακά οι σχέσεις ήταν άψογες (Προ Βενιζέλου εποχή), αυτός μιλάει στην εφημερίδα Hurriyet Daily News και λέει ότι ««Σε μια εποχή αβεβαιότητας και περιφερειακής αστάθειας στην ανατολική Μεσόγειο, η ελληνοτουρκική συνεργασία είναι ένα μείζον επίτευγμα που πρέπει να διαφυλαχθεί, επειδή είναι ένας σταθεροποιητικός παράγων για ολόκληρη την περιοχή».
Τέτοια εξωτερική πολιτική δεν έχουμε ξαναδεί. Την προηγούμενη εβδομάδα λόγω Βενιζέλου φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε για διπλωματικό επεισόδιο με την Κύπρο και ο αχαρακτήριστος τύπος δίνει συνεντεύξεις σε τουρκικές εφημερίδες.

Κούικ:«Ο Χαρδούβελης ελέγχει την εκτέλεση εντολών της Τρόικα»

20140707_53baf307a3805

«Παραμονές της άφιξης της τρόικας για να ελέγξει αν εκτελούνται σωστά οι εντολές της, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σπεύδει για μια ακόμη φορά στο Eurogroup να καταθέσει πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης της συγκυβέρνησης».
Αυτό δήλωσε ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, σχετικά με την επικείμενη άφιξη της Τρόικας και την απόφαση Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα. 
«Όλα αυτά την ώρα που ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να βιώνει την μιζέρια του μνημονίου» καταλήγει ο Τέρενς Κουίκ.

Η «νεκρή» Κυπριακή Δημοκρατία, οι μουφτήδες και τα ελληνικά χωρικά ύδατα

20140708_53bb6f90366d0

Έντονα προκλητική και επιθετική είναι η γλώσσα που χρησιμοποιεί η Άγκυρα στη Δήλωση που κατέθεσε στο πλαίσιο της 5ης συνάντησης του Συμβουλίου Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) – Τουρκίας.
Το εν λόγω έγγραφο απετέλεσε τη θρυαλλίδα της έντονης αντιπαράθεσης των τελευταίων ημερών μεταξύ του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και της κυπρίας ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους, που είχε ως αποτέλεσμα την ανταλλαγή βαρύτατων εκφράσεων, την επίδοση ρηματικής διακοίνωσης από την Αθήνα (σσ. είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο από την εποχή της απριλιανής δικτατορίας), αλλά τελικά τόσο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης όσο και το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών (με ανακοίνωσή του) αποφάσισαν να ρίξουν τους τόνους διαβεβαιώνοντας για την άριστη σχέση των δύο πλευρών.
Στη Δήλωσή της όμως η Τουρκία, η οποία ξεπερνά σε έκταση της 100 σελίδες και τη συνυπογράφουν ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (καθώς και επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας) Μεχμέτ Τσαβούσογλου, δεν κάνει ούτε βήμα πίσω στις διεκδικήσεις και τις απόψεις της ούτε σε ό,τι αφορά στην Κύπρο ούτε όμως και στην Ελλάδα. Προβαίνει επίσης σε υποδείξεις προς την ΕΕ για τη Στρατηγική Θαλάσσιας Ασφάλειας που προσφάτως υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 23.8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ 1 ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ  ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 23.8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ 1 ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του αρμοδίου υφιπουργού Ανάπτυξης κυρίου Μηταράκη εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 3908/2011 επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας SPIDER   ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ συμφερόντων του κύριου Μυτιληναίου Αρ ΦΕΚ 1633Β 20/6/2014 που προβλέπει την κατασκευή μονάδας 48 MW. Μια επένδυση συνολικού ύψους 69,4 εκατομμυρίων ευρώ με σχετική επιχορήγηση ύψους 23,8 εκατομμυρίων ευρώ και προβλεπόμενες θέσεις εργασίας που ανέρχονται στην 1(μια). Εν τέλει πόσο ακριβά θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός την κάθε νέα θέση εργασίας στους επιχειρηματίες που ελέγχουν την οικονομική δραστηριότητα της χώρας; Πως αντιλαμβάνεται αυτή η κυβέρνηση την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων χωρίς να λάβει υπόψιν το μέγεθος της ανεργίας και να μην συμπεριλαμβάνει στην θετική γνωμοδότηση της οποιασδήποτε επένδυσης την παράμετρο της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας; Την ώρα που οι κύριοι της κυβέρνησης απαξιώνουν και πουλάνε την μεγαλύτερη ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της χώρας που ανήκει στον Ελληνικό λαό με τα χρήματα αυτά επιδοτούν τα διαπλεκόμενα μεγαλοσυμφέροντα την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας.