Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ο Άδωνις αποδομεί το επικοινωνιακό τρυκ με το ΜΕΤΡΟ του Ντινόπουλου!

20140723_53d018384349c

Ο υπουργός Εσωτερικών κ.Ντινόπουλος επέλεξε να μετακινηθεί με το ΜΕΤΡΟ προκειμένου να πάει σήμερα το πρωί στο υπουργείο του, έτσι νωρίς το πρωί, άφησε το πολυτελές αυτοκίνητο που του το παρέχει το κοινοβούλιο στο πάρκινγκ και κατευθύνθηκε στη στάση του μετρό.
Η κίνηση του αυτή θεωρήθηκε απο πολλούς ένα επικοινωνιακό τρυκ και προκάλεσε πολλά χιουμοριστικά κυρίως σχόλια!
Αυτό που έκανε όμως ο κ.Ντινόπουλος κάποιοι άλλοι συνάδελφοι του απο τη Νέα Δημοκρατία, όπως ο κ.Άδωνις Γεωργιάδης το θεωρούν μεγάλη ξεφτίλα! Ο κ.Γεωργιάδης μάλιστα είχε δηλώσει σε παλιότερη τηλεοπτική εκπομπή πως «το να αφήνει ο Βουλευτής το πολυτελές αυτοκίνητο που του ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ η βουλή και να παίρνει το λεωφορείο ή το τραίνο είναι ξεφτίλα»

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Το έθνος, ο εθνικισμός και η ολιγαρχική νεοτερικότητα


Σε σχέση με την αναφορά στην γενική επιστολή για τον εθνικισμό και την ακροδεξιά, θέλω απλώς να εκφράσω την λύπη μου για το γεγονός ότι, ειδικοί και ίσως έγκυροι επί ενός γνωστικού αντικειμένου, εννοούν να εκτίθενται, πολυπραγμοσύνης ένεκεν, ως "ξερόλες". 

Ο γνώστης της έννοιας <έθνος> το ξεχωρίζει από την έννοια εθνικισμός. Ο εθνικισμός χρεώνει στην κοινωνία τις πολιτικές του κράτους, ενώ αυτές υπαγορεύονται από τα συμφέροντα των αρχουσών ομάδων. Κατά τούτο, εκείνοι που ισχυρίζονται ότι το έθνος είναι επινόηση του κράτους κάνουν ιδεολογία, επιχειρούν να το οικειοποιηθούν, αποσπώντας το από τον φυσικό του φορέα, την κοινωνία, προκειμένου να νομιμοποιήσουν την μονοσήμαντη νομή τους επί του κράτους. Υπό το πρίσμα επομένως αυτό είναι απολύτως αντιδραστικοί.

Μαϊμούδες και κ@λοι..

   '' Όσο πιό πολύ ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κ@λος της''
     Αθάνατη λαϊκή σοφία!

     Εδώ, εμείς, αυτές τις μέρες έχουμε να κάνουμε με δύο μαϊμούδες που ανέβηκαν ψηλά και φάνηκε ο κ@λος τους.
     Ή μήπως, με δυό κ@λους που ανέβηκαν ψηλά και φάνηκαν οι μαϊμουδιές τους;

     Ο ένας, ο αψήφιστος, διορισμένος ΒεληΓκίκας δήλωσε πως ''Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία..'' υπονοώντας σαφέστατα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να μην συμμορφώνεται με όσες αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν την συμφέρουν.
     Τέτοιο θράσος ο εγκάθετος! Ο εκλεκτός των τοκογλύφων-εχθρών της χώρας. Εχθρός και ο ίδιος!

     Ο άλλος, ο Πόθεν Αίσχος υπουργός Δικαιοσύνης, με διάταξη που έφερε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατά την ψήφιση του περίφημου νόμου 4524/2014 που έχει τίτλο ''Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας''(!),
     ..απαλλάσσονται όσοι βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, εκδότες κ.λ.π. έχουν κατηγορηθεί για παράνομο πλουτισμό, με βάση το νόμο για το πόθεν έσχες!
     Τέλεια! Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!
     Ο ελεγχόμενος για πλαστό πόθεν έσχες υπουργός,
     ..νομοθετεί και απαλλάσσει τον εαυτό του και τους λοιπούς απατεώνες της συνομοταξίας του!

Στόχος ο Πούτιν

Γράφει ο Γιώργος Καπόπουλος

Η κλιμάκωση της σκληρής στάσης της Ουάσιγκτον μέρα με τη μέρα δείχνει συνεχή διεύρυνση στόχων: αν αρχικά το ζητούμενο ήταν να συντριβεί αποφασιστικά στην Ουκρανία η προσπάθεια ηγεμονικής επικυριαρχίας της Μόσχας στην πρώην ΕΣΣΔ, σήμερα ο στόχος μοιάζει να μην είναι άλλος από την ανατροπή του Πούτιν.

Το μήνυμα προς τη ρωσική πολιτική και οικονομική ελίτ είναι ξεκάθαρο: ο Πούτιν έπαιξε και έχασε και παράταση της παραμονής του στην εξουσία όχι μόνον πλέον δεν συμβαδίζει με ισχυροποίηση της χώρας αλλά αντίθετα εγγυάται μια απομόνωση που μπορεί να την καταστήσει κράτος-παρία.

Μία μία, οι κινήσεις των ΗΠΑ δεν αφήνουν ούτε περιθώριο διάσωσης των προσχημάτων μιας διαχειρίσιμης αναδίπλωσης στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου: την αρπαγή της Κριμαίας, που αρχικά καταγράφηκε σαν θρίαμβος περίπατος, την πληρώνει με κόστος που ουδείς θα μπορούσε να είχε φανταστεί.

Η δημοκρατία απειλείται εκτός από τον φασισμό και από τη φλυαρία.




κωστας παντελακηςΤου Κώστα Παντελάκη*

Κανένας σήμερα δεν ακούει κανέναν, γιατί πλέον θεωρείται απόδειξη της ελευθερίας και της ισότητας η διατύπωση της προσωπικής άποψης.
Ελεύθερος είναι ο άνθρωπος που έχει γνώση και όχι απλά άποψη.
Σήμερα όλοι έχουν υψώσει την άποψη - "σημαία" για τα πάντα κι αυτό είναι δυστυχώς το πρόβλημα.
Η άποψη δεν δίνει λύσεις, γιατί δεν είναι γνώση.
Το σύστημα όλα αυτά τα γνωρίζει και γι' αυτό επενδύει απλά στην καλλιέργεια της κοινής και τις περισσότερες φορές αστήρικτης άποψης μεταξύ των πολιτών,επενδύει στα καφενεία και όχι στα πανεπιστήμια.
Όλοι οι άνθρωποι και σ' όλα τα θέματα έγιναν "ίσα κι όμοια".
Δεν έχει πλέον την ανάγκη το σύστημα να "φιμώνει" την κοινωνία όπως έκανε παλαιότερα,απλά της "δανείζει" την άποψή του και την ελέγχει με τον πιο εύκολο τρόπο.
Όταν μια ελλειμματική χώρα βρίσκεται εντός νομισματικής ένωσης και έρχεται μια Κρίση όπως αυτή του 2008 δεν μπορεί από μόνη της να βγει από την Κρίση.
Γιατί δεν έχει εθνικό νόμισμα ώστε με την υποτίμηση του να μοχλεύσει την οικονομία της,καί εξαρτάται από τις πλεονασματικές χώρες.
Για να έρθει η ανάπτυξη πρέπει πρώτα να χρηματοδοτηθεί,όμως ένα ελλειμματικό κράτος μέσα σε παγκόσμια Κρίση δεν έχει πόρους.

Γιατί τους ανεχόμαστε? Τι περιμένομε?

Υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι δεν θα ασχοληθείς ξανά με αυτούς τους γελοιωδώς  θρασείς Ολετήρες που με την ακατανόητη ανοχή μας, καταστρέφουν ό,τι ακουμπήσουν για να ταΐσουν με τις σάρκες των περισσότερο αδύναμων από μας το τέρας του δημόσιου χρέους, προκειμένου να επιβιώνει μαζί, και το παρασιτικό κράτος τους…και να τα οικονομίσουν οι αδηφάγες και ...ασύδοτες ''περιούσιες αγορές'';;;

Όμως την πρωινή σου καλή διάθεση την χαλάνε βάναυσα οι δηλώσεις του καινούριου ΔΟΤΟΥ ...φασουλή που .....διόρισαν οι σύνδικοι της πτώχευσής μας, προκειμένου να παριστάνει τον υπουργό Οικονομικών της Ψωροκώσταινας, με ρητά δηλωμένη αποστολή να εξασφαλίζει...
κι άλλες σάρκες, βορά του πεινασμένου τέρατος.

«Έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική», δήλωσε ο «υπουργός», παραβλέποντας το αυταπόδεικτο γεγονός ότι οι πολιτικές που κλήθηκε να εφαρμόσει έχουν στον πυρήνα τους την αδικία, γιατί καλούνται να εξυπηρετήσουν ένα άδικο και εν πολλοίς παράνομο δημόσιο χρέος.

Εγκεφαλικά χρέη...

«Αν έγινε λάθος στην καταβολή του δανείου είναι θέμα που αφορά τους πιστωτές και όχι τους κατηγορούμενους» είπε ο δικηγόρος υπεράσπισης των Γριβέων (αυτοί που πήραν κάποια εκατομμύρια δάνειο από το ΤΤ και την έκαναν στην Αγγλία).

Μόνο σε εμάς τα βόδια δηλαδή ισχύει ότι ευθύνονται οι δανειολήπτες αποκλειστικά, εκχωρούν εθνική κυριαρχία στους δανειστές, μετατρέπουν το ιδιωτικό χρέος σε δημόσιο με υποθήκη την δημόσια περιουσία και μάλιστα χωρίς λογιστική διερεύνηση του χρέους.

Και φυσικά οι πολιτικάντηδες συνεχίζουν να ζουν σαν λουδοβίκοι όπως και όλοι όσοι κονομάνε απο το τραπεζιτικό παραμάγαζο που λέγεται κυβέρνηση.

Blackrock και χάρντροκ!...

Για βαστάτε ρε λεβέντες!
Δηλαδή όλος ο λαός που σας βρίζει, σας λέει παλιανθρώπους και καθάρματα, σας καταριέται και σας σκ@τοψυχάει, (ναι, όλος! ακόμη και οι δικοί σας σας βρίζουν και σας χλευάζουν.  
Το ότι πάνε μετά και σας ψηφίζουν είναι καθαρά θέμα μ@λ@κίας!), που προδότες σας ανεβάζει και ολετήρες σας κατεβάζει, όλος αυτός ο κόσμος έχει άδικο, κι εσείς δίκιο; 
Κι αν έχετε δίκιο, πάει να πεί πως ξέρετε κάτι που εμείς δεν ξέρουμε!

Και γιατί δεν μας το λέτε, ρε μάγκες, και μας κρατάτε στα μαύρα σκοτάδια;
Δηλαδή, κατά την γνώμη σας, ο λαός είναι μόνον για να τον φουσκώνετε στα ψέματα προεκλογικά, αλλά ανώριμος για να μάθει την αλήθεια και τους υψηλούς(!!!) σχεδιασμούς σας;

Εσείς τί είσαστε δηλαδή; Οι κομιστές της ''υψίστης αλήθειας'', τού μυστικού του κόσμου, και το κρατάτε σαν τη χήρα το πράμα της, μη το μάθουμε κι εμείς και μολυνθεί η σεπτή πορεία προς την ανάπτυξη και την ανόρθωση; 

Κι αν έχετε δίκιο, γιατί δεν το βρίσκετε πουθενά;

Ζητείται Εθνική Πατριωτική Ελίτ , μεγάλης ευθύνης και ικανοτήτων,

O Ιούλιος της εξάρτησης και των ξένων συμφερόντων

του Σπύρου Χατζάρα

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε, έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός, και σύμφωνα με ένα «ξεχασμένο» απόρρητο έγγραφο του κυβερνήτη της Κύπρου Σερ Χιου Φουτ, της 19ης Σεπτεμβρίου 1958, που δημοσιεύτηκε από το Κρατικό Αρχείο του Λονδίνου, τον Αύγουστο του 2012 , ο Μακάριος που είχε συναντηθεί στην Αθήνα με τη βουλευτή των Εργατικών, Μπάρπαρα Κασλ της είχε ανακοινώσει πως «θα υποστήριζε μιαν ανεξάρτητη Κύπρο και μπορούσε να προβεί σε δημόσια δήλωση πολύ σύντομα αποκηρύσσοντας την Ένωση», και ότι « ο Καραμανλής ήταν κατενθουσιασμένος . Αν ο Μακάριος προέβαινε σε αποκήρυξη της Ενώσεως και τασσόταν υπέρ ανεξαρτησίας της Κύπρου, η ελληνική κυβέρνηση θα ανακοίνωνε αμέσως την υποστήριξή της για τη δήλωση».
  Δηλαδή ο Αγώνας της ΕΟΚΑ, του Γρίβα, του Αυξεντίου, του Καραολή, είχε εγκαταλειφτεί «εκ των έσω», υπέρ του συμμαχικού συμφέροντος ,που οδήγησε στις συμφωνίες Ζυρίχης –Λονδίνου.
Εδώ και 40 χρόνια κάθε λογής πολιτικοί, δημοσιογράφοι, και «αναλυτές» προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν ισχύει το αυτονόητο. Ότι δηλαδή, τα Ιουλιανά του 65, η αποσταΣΙΑ Μητσοτάκη και η Ανατροπή της κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου, το πραξικόπημα Cia-Παπαδόπουλου, τούρκικη προβοκάτσια στην Κοφινού το 1967 και η απόσυρση, (κατά επαίσχυντο τρόπο)., της Μεραρχίας που είχε στείλει η Ελλάδα στην Κύπρο το 1964, και εν συνεχεία, το πραξικόπημα Cia- Ιωαννίδη που οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου και τη θριαμβευτική επιστροφή του «διορθωμένου» Καραμανλή, δεν αποτελούν κρίκους μιας αλυσίδας προσχεδιασμένων ψευδογεγονότων που οδήγησαν στην εφαρμογή των σχεδίων των «επικυρίαρχων» για την Ελλάδα.

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΙ

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ - ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αλλά τον τάφο της τον άνοιξε η ίδια με τις ολέθριες αποφάσεις και τους χειρισμούς της. Όταν εμείς προειδοποιούσαμε γι αυτά, εκείνοι προτιμούσαν ν αγκαλιάζουν το φίδι που τώρα ετοιμάζεται να τους αφανίσει. - Η διαστική εξουσία υπέπεσε συνειδητά σε τρία θανάσιμα "αμαρτήματα", και όπως όλα δείχνουν ή ώρα που θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα, τόσο αυτή όσο και η Ελλάδα, δεν είναι μακριά...

Το πρώτο αμάρτημά της είναι η αυτοκατάργησή της. Είναι το γεγονός, πως συνειδητά επέλεξε να μετασχηματιστεί σε ελληνόφωνο δεκανίκι της ξένης κατοχής, και να αυτοκαταργήσει το ρόλο της ως Ελληνική δικαιοσύνη, δηλαδή ως αδιαφιλονίκητο στήριγμα και ασφαλές αποκούμπι του Συντάγματος, των θεσμών και του Έθνους. Με την ολέθρια απόφασή της να αποδεχτεί ως συνταγματική τη μνημονιακή κατάλυση του Συντάγματος, άνοιξε μόνη της την ταφόπλακα που τώρα ετοιμάζεται να την υποδεχτεί.

Συγκλονιστικά στοιχεία: Ολική και μη αναστρέψιμη η κατάρρευση της Οικονομίας - Ελπίδες για το... 2030-2035!


Η τραγική κατάσταση - και πρακτικά μη αναστρέψιμη για ποικιλία λόγων - στην οποία βρίσκεται σε επίπεδο μικροοικονομίας η Ελλάδα αποτυπώνεται σε δύο στοιχεία τα οποία ήρθαν πριν λίγο στην δημοσιότητα. 

Οι δύο στις τρεις επιχειρήσεις στην Ελλάδα...
κινούνται μεταξύ άμεσου κλεισίματος ή μεσoπρόθεσμης, εντός διετίας, αναστολής της δραστηριότητάς τους, λόγω "μολυσμένου" οικονομικού περιβάλλοντος από την έλλειψη ρευστότητας, απόρροια της αδυναμίας εξόδου στις αγορές και ουσιαστικής ανυπαρξίας διατραπεζικού δανεισμού!

Ολα αυτά ενώ τα χρέη των φορολογουμένων προς την εφορία ανήλθαν στα 67,25 δισ. ευρώ!

Δηλαδή η οικονομική δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα τόσο σε επίπεδο επιχειρήσεων όσο και φυσικών προσώπων δείχνει ολική και μη αναστρέψιμη κατάρρευση!

Και το ερώτημα είναι "Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;".

Εξοδος στις αγορές όπως....