Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Βαριές καταγγελίες στη Βουλή για Λάτση και Μπόμπολα!

 

Κάποτε ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για τους νταβατζήδες και τότε δη
μιουργήθηκε το "σκάνδαλο" με το βασικό μέτοχο. Ακόμα πιο παλιά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε ότι την Ελλάδα την κυβερνούν ένας πούστης και μια πουτάνα(αναφερόμενος στους τότε "νταβατζήδες" της εποχής) τότε δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης και οι παρακρατικοί βρήκαν θέση μέσα στα ανάκτορα...

Μίκα Ιατρίδη: «Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»

mika-iatridi 


Την απόφασή της να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Μίκα Ιατρίδη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την αποχώρηση Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς 

Όσο προχωράει η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή τόσο πληθαίνουν οι φωνές από πρώην υπουργούς και βουλευτές που ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

Συγκυβέρνηση α λά Παπαδήμου το ύστατο σενάριο της διαπλοκής

Συγκυβέρνηση α λά Παπαδήμου το ύστατο σενάριο της διαπλοκής 
 Τα… δίνουν όλα οι μεγαλοκαναλάρχες για να συνεχίσουν να ελέγχουν το πολιτικό σύστημα  -Διοχετεύουν το σενάριο κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» με εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό

Την ύστατη μάχη διάσωσής του δίνει το σύστημα των γνωστών επιχειρηματιών που εδώ και χρόνια κρατούν τα σκήπτρα της εξουσίας στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Λαγός τη φτέρη έσειε... κακό της κεφαλής του

Νταβρής: Θα απέχω από την ψήφο εμπιστοσύνης 


Την πρόθεση να απέχει από την ψήφο εμπιστοσύνης το βράδυ στη Βουλή εξέφρασε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής.
«Θα απέχω από την σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά και παραδέχθηκε ότι θα επιλέξει να απουσιάζει από την ψηφοφορία.

ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ! Στέλνουν τον Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ για να μιλήσει με την …Λαγκάρντ!

ÂÅËÃÉÏ - Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ, ÁÍÔÙÍÇÓ ÓÁÌÁÑÁÓ, ÓÔÇÍ ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÙÍ ÕÐÏÕÑÃÙÍ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ ÔÏÕ ÅËÊ (EUROKINISSI //  ÃÏÕËÉÅËÌÏÓ ÁÍÔÙÍÉÏÕ) 


Ο κύριος Παπασταύρου είναι ο πασίγνωστος καταθέτης της λίστας Λαγκάρντ με το ιλιγγιώδες ποσό των 5,4 εκ. Ευρώ. Συνδικαιούχοι του λογαριασμού, μέλη της οικογενείας του.

Πολύδωρας: Γονατίσατε τον λαό και θέλετε να το φορτώσετε στον ΣΥΡΙΖΑ

viron-polidoras 

Σκληρά λόγια από τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και Πρόεδρο της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται, ότι προσπαθεί να εξαπατήσει τον λαό και να μεταθέσει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση. Σε ποιους αναφέρθηκε

Π. Καμμένος: «Ψεύδεστε ανελλιπώς – Δημιουργείτε νέους ολιγάρχες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πάνος Καμμένος 

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Βουλή στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. 
«Συνήθως περιφέρεται στα καφενεία και στο εντευκτήριο, προκειμένου να κάνει παραπολιτικές δηλώσεις», τόνισε ο Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τη μόνιμη απουσία του πρωθυπουργού από την Βουλή. 

ΒΟΜΒΑ-Π. Παναγιωτόπουλος: «Και εκλογές θα έχουμε και θα χαθούν οι εκλογές αν...»

Στιγμιότυπο από την τηλεοπτική εκπομπή 

Σε ομολογία επικείμενης εκλογικής ήττας προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, με αφορμή το κλίμα που υπάρχει στην κυβέρνηση Σαμαρά και τις ασκούμενες πολιτικές, οι οποίες δεν φαίνεται να αλλάζουν. 

Βροντερό "όχι" από τη Χρυσούλα Γιαταγάνα

 


Ως εν δυνάμει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε η Χρυσούλα Γιαταγάνα πριν από λίγο κατά την συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης. "Δεν πρέπει να παραμείνει αυτή κυβέρνηση που είναι υποταγμένη σε ξένα και ντόπια συμφέροντα», τόνισε η ανεξάρτητη βουλευτής 

Υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια» για να μαζέψουν τους 180!

Υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια» για να μαζέψουν τους 180!  


Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Γ. Δραγασάκη στην έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, περί επιχειρηματιών φίλων του πρωθυπουργού οι οποίοι με ένα τηλεφώνημά τους μπορούν να αλλάξουν νομοσχέδια, να φέρνουν τροπολογίες κλπ.

Έγινες και Καραμανλικός Κωστάκη για να μη χάσεις την καρέκλα σου;

 

"Θυμηθείτε τι έπαθε ο Καραμανλής με τον Παπανδρέου και μετά διαλύθηκε η χώρα" είπε ο Κώστας Γιοβανόπουλος μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.

«Βόμβα» από παχύσαρκο ! Το πρώτο Μνημόνιο μας το υπαγόρεψαν!


 1
«Βόμβα» μεγατόνων έριξε από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας βαρείς υπαινιγμούς κατά του …

προκατόχου του στο ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
«Το πρώτο Μνημόνιο είχε πράγματι κενά. Μας το υπαγόρευσαν!» αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από του βήματος της Βουλής. Δίνοντας έτσι συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως έδειξε και χθες, στην εκρηκτική συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Άρχισαν οι… τούμπες περί «Εθνικής Ενότητας»



 20141010_54376c3fec06c
Yπό τον φόβο της εκλογικής συντριβής οι κυβερνητικοί βουλευτές άρχισαν να κάνουν λόγο για κυβέρνηση εθνικού σκοπού μετά τις εκλογές και για ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μέχρι χθες κανείς στην ΝΔ δεν ήθελε να ακούσει περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι χθές ισχυριζόντουσαν ότι ο «συνασπισμός» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της τετραετίας.
Τώρα το «παιχνίδι» έχει αλλάξει. Ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν την εθνική ομοψυχία, την εθνική ενότητα, την ανάγκη μετά τις εκλογές να προκύψει μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού όπου μέσα θα χωρούν όλοι όσοι επιθυμούν την διάσωση της χώρας.
Άλλωστε είναι σαφές ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις διαφοροποιήσεις ανεξάρτητων βουλευτών και τη στάση της ΔΗΜΑΡ.

ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΣΑΜΠΑ 20 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ Ο …


ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΣΑΜΠΑ 20 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ Ο …

 2014-10-10_070433

 

ena


Ο κόσμος αυτοκτονεί, πεινάει, δεν έχει μέλλον… Κι όμως ο Αντώνης Σαμαράς πανηγυρίζει και αισθάνεται άνετα…



20141009_54365d4c3d453
Στον πλανήτη των «μεγάλων αφεντικών» συνεχίζει να ζει ο Αντώνης Σαμαράς… Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, που μόνο τα ..

συμφέροντα της χώρας του δεν εξυπηρετεί (παρά μόνο του διεφθαρμένους)… Μίλησε σε διεθνή μέσο και παρουσιάστηκε πάλι εκτός τόπου και χρόνου σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας… Την ίδια ώρα που οι πολιτικές που υπηρετεί σαν ο πιο ένθερμος οπαδός τους οδηγούν τον κόσμο στην αυτοκτονία, την πείνα, τη δυστυχία, ο Σαμαράς παρουσιάστηκε, όπως πάντα αισιόδοξος και άνετος…
Και ως προ τις; Σίγουρος ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες από τις αγορές ομολόγων τα επόμενα χρόνια είναι ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Ναρκοπέδιο» η πολιτική σκηνή για Σαμαρά-Βενιζέλο – Μπούμερανγκ η ψήφος εμπιστοσύνης



 Samaras-Venizelos
ΑΠΑΝΩΤΕΣ «ΣΑΦΑΛΙΑΡΕΣ» ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ

Μπούμερανγκ επιστρέφει στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που σύρθηκε για ακόμη μία φορά πίσω από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Οι «νάρκες» σκάνε η μία μετά την άλλη εντός και εκτός Κοινοβουλίου και «ακρωτηριάζουν» το στόχο περί «συμπαγούς» κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα έδινε αέρα και επικοινωνιακά πατήματα στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο για τη συνέχεια (ποια συνέχεια δηλαδή, αφού η κυβέρνηση μετράει μέρες).
Οι δύο τους κατέληξαν στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή προκειμένου να κάμψουν τις αντιδράσεις των βουλευτών τους που σήκωναν μπαϊράκι και ζητούσαν πρόωρες εκλογές βλέποντας τη συντριβή αλλά και γιατί, προφανώς, είδαν τη διαδικασία ως μία ευκαιρία να προβάλουν το δήθεν επιχείρημα εξόδου της χώρας από τα μνημόνια.
Ατύχησαν τραγικά. Ούτε το ένα τους βγήκε ούτε το άλλο με την τελική «μάχη» να δίδεται πάντως σήμερα στη Βουλή, όπου και προμηνύεται σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με πιθανόν νέες αποκαλύψεις στον τομέα της… σκανδαλολογίας.

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Reuters>Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν καθησυχάζει τους επενδυτές




Εκτενές ρεπορτάζ για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση δημοσιεύει το Reuters.

Οι Έλληνες βουλευτές θα ξεκινήσουν την Τετάρτη τη συζήτηση για το εάν θα παράσχουν στήριξη στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει υποσχεθεί μία πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Σαμαράς, ζήτησε τη ψήφο εμπιστοσύνης, σε μια προσπάθεια να απορρίψει την αυξανόμενη φημολογία ότι θα αναγκαστεί σε πρόωρες εκλογές διότι δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική υποστήριξη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την επόμενη χρονιά.

Πάλι η μπάλλα στην εξέδρα…


 ΨΕΜΑΤΑ
Του Κώστα Παντελάκη
 
Να χουμε κάτι να λέμε,να περνά και η ώρα γιατί δεν είναι καιρός για σοβαρές συζητήσεις και αντιπαράθεση επιχειρημάτων και προτάσεων. Κρίμα, γιατί η εποχή έχει ανάγκη από άλλης μορφής πολιτική αντιπαράθεση. Χτυπιούνται κάτω και φωνάζουν με όλη τη δύναμη της φωνής τους: Τέρμα τα μνημόνια, η Ελλάδα μπαίνει σε μετά – μνημονιακή εποχή. Οι αντίπαλοι μας δεν θέλουν να τελειώσει το μνημόνιο, γιατί θα στερέψουν από επιχειρήματα. Εχουν υποβιβαστεί στή συνείδησή μας, προσπαθούν να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν κατά αισχρό τρόπο τον ελληνικό λαό. Το ότι τα μνημόνια δεν τελειώνουν, ότι δεν μπαίνουμε σε μετά – μνημονιακή εποχή, το αποδεικνύει περίτρανα το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2015, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 6/10 από τη συγκυβέρνηση. Οι κυβερνητικοί , δεν διστάζουν να παρουσιάσουν το μαύρο – άσπρο, την καταστροφή σαν σωτηρία.

Σε καλό κλίμα η δεύτερη μέρα της οντισιόν για τον ανασχηματισμό Σαμαρά

The Voice1_h_633_451 

Την Τετάρτη, η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης ξεκίνησε με έναν λόγο του Μάκη Βορίδη που θα έκανε τους συντρόφους του στην ΕΠΕΝ να δακρύσουν από συγκίνηση. Δεν είναι και λίγο να βλέπεις τον Μαυρουδή να μιλά για τους “καλούς Έλληνες” από βήματος βουλής, εκπροσωπώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας. Ωστόσο, οι υπόλοιποι γαλάζιοι και πράσινοι, καθώς και μερικοί εμπριμέ, βουλευτές που έχουν μιλήσει μέχρι τώρα, διαγωνίζονται στο πρωτάθλημα υποτέλειας στον πρωθυπουργό και τους δανειστές, με τελικό έπαθλο μία θέση στον ανασχηματισμό που θα ξανακάνει ο Αντώνης Σαμαράς.
Πλάκα-πλάκα, το κόλπο για να παραμείνει στην εξουσία ο Σαμαράς το έχει βρει. Θα κάνει κάθε τρεις μήνες έναν ανασχηματισμό και θα βάζει είκοσι “καινούρια και άφθαρτα πρόσωπα”. Ξεκίνησε από τους τεχνοκράτες, προχώρησε με την λαϊκή δεξιά και προθερμαίνει την πατριωτική δεξιά με την ακροδεξιά. Μέχρι να δώσει υπουργεία στη Χρυσή Αυγή έχει ακόμη δύο τρεις ανασχηματισμούς.
Τους προηγούμενους μήνες τα μέσα ενημέρωσης πλημμύριζαν από “αγανακτισμένους γαλάζιους βουλευτές” που κατέθεταν τη μία επερώτηση προς την κυβέρνηση πίσω από την άλλη.
Σου έδιναν μάλιστα την εντύπωση πως καμιά τριανταριά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παραμένουν στην κυβέρνηση, αλυσοδεμένοι σε κάποιο υπόγειο της Συγγρού.
Η εικόνα που παρουσιάζεται στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή είναι αυτή βουλευτών που όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα με κανέναν ΕΝΦΙΑ, καμία διαπραγμάτευση, κανένα κόκκινο δάνειο, κανέναν αγρότη που “ψυχορραγεί”, καμία συρρίκνωση της Παιδείας, αλλά είναι έτοιμοι να ζητήσουν κι άλλα, μεγαλύτερα μέτρα από την κυβέρνηση.
Ας όψεται ο ανασχηματισμός που τους κρατά σε εγρήγορση.
Δεν είναι και λίγο να βρεθείς ξαφνικά με κάποιο υφυπουργείο.
Όταν βλέπεις πως η Βούλτεψη είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Γιακουμάτος και ο Ντινόπουλος είναι υπουργοί, και ο Κωνσταντινόπουλος κρατάει χαρτοφυλάκιο υφυπουργού, είναι να μην πάρεις τα πάνω σου;
Άλλωστε, για να μπορέσει ο Σαμαράς να βάλει πρόσωπα όπως τον Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ, τον Λαζαρίδη του Δικτύου 21 και τον Άδωνι στο υπουργείο Εξωτερικών, θα χρειαστεί καλύτερους γελωτοποιούς από τους παραπάνω. Γι’ αυτό και θα δούμε σε καίριες θέσεις σύσσωμα τα απομεινάρια του ΛΑΟΣ.
Οι επόμενοι μήνες θα είναι γεμάτοι από Τάνιες Ιακωβίδου, Νικήτες Κακλαμάνηδες και Τριαντάφυλλους.
Η συνταγή είναι η “Τηλεαστική Δημοκρατία” του συντρόφου Καρατζαφέρη και πρότυπο είναι το ΛΑΟΣ του.
Η οντισιόν για τα χαρτοφυλάκια του επόμενου ανασχηματισμού θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής, με την ομιλία του πρωθυπουργού που θα ανακοινώσει τις βαθμολογίες των διαγωνιζόμενων.
Μέχρι τότε, μη χάνετε χρόνο. Σημειώστε τα ονόματά τους.
Δεν γίνεται τέτοιες ριζοσπαστικές φυσιογνωμίες να μην βρίσκονται και στην επόμενη βουλή.
Αφού την θέλουν τόσο πολύ την ψήφο εμπιστοσύνης, να την πάρουν σπίτι τους.
Κι όσοι τους ψηφίζετε, στα δικά σας.


Ρεμπελίσκος

ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ , ΠΛΑΚΩΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑ ΤΟΥΣ … ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!


dnt

Μάκης Βορίδης: «Δεν χρειαζόμαστε τον μηχανισμό στήριξης πλέον. Το Μνημόνιο τελειώνει 1,5 χρόνο νωρίτερα από ό,τι ήταν να τελειώσει. Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους, τι θα έχουμε να λέμε;»
 ΔΝΤ: Η Ελλάδα χρειάζεται 25 δισ. ευρώ τη  διετία 2015-16
 Περί τα 25 δισ. ευρώ υπολογίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για τη διετία 2015-2016.
Αυτό υπογραμμίζεται στην εξαμηνιαία έκθεση «Fiscal Monitor» του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, Τετάρτη.

Όπως συμπεραίνει η έκθεση, το μεγαλύτερο κενό εντοπίζεται το 2015 και εκτιμάται στο 10% του ΑΕΠ, ήτοι περίπου 18 δισ. ευρώ.

Το ποσό αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να το ....
....καλύψει, καταφεύγοντας στη λύση της εξόδου στις αγορές, σε περίπτωση που αποφασίσει να τερματίσει πρόωρα το πρόγραμμα στήριξης του Ταμείου και δεν υπάρξει συμφωνία για επιπρόσθετη ευρωπαϊκή βοήθεια.
Αντίθετα, η «τρύπα» μειώνεται σημαντικά το 2016, σε περίπου επτά δισ. ευρώ (4,3% του ΑΕΠ), λόγω συρρίκνωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος και του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους. Το πρόγραμμα του ΔΝΤ εκπνέει το Μάρτιο του 2016.

Το πρωτογενές πλεόνασμα

Την ίδια στιγμή, πάντως, το Ταμείο εκτιμά πως η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος τόσο για το 2015-16 (3% και 4,5% του ΑΕΠ, αντίστοιχα) όσο και για το 2017 (4,5%).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, το ΔΝΤ προβλέπει για την Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ φέτος, 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016, ενώ αναμένει μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,7% του ΑΕΠ το 2014, στο 1,9% του ΑΕΠ το 2015 και στο 0,6% το 2016.

Συνυπολογίζοντας και τους ρυθμούς ανάπτυξης, το ΔΝΤ τοποθετεί το κυκλικά προσαρμοσμένο πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας στο 5,4% του ΑΕΠ φέτος, στο 5,7% του ΑΕΠ το 2015 και στο 6,1% του ΑΕΠ το 2016, ενώ εκτιμά πως το κυκλικά προσαρμοσμένο δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα ανέλθει στο 1,6% του ΑΕΠ το 2014 και στο 1,2% του ΑΕΠ το 2015 και το 2016, αντίστοιχα.

Έσοδα και χρέος

Τα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης ως ποσοστό του ΑΕΠ θα ανέλθουν στο 44,6% το 2014, για να μειωθούν στο 43,2% του ΑΕΠ το 2015 και στο 42,4% το 2016. 

Οι δε δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης, ως ποσοστό του ΑΕΠ, θα ανέλθουν στο 47,3% το 2014, για να μειωθούν στο 45,1% του ΑΕΠ το 2015 και να ανέλθουν στο 43% το 2016.
Τέλος, το χρέος της Ελλάδας (Γενική Κυβέρνηση) αναμένεται να μειωθεί από το 174,2% του ΑΕΠ το 2014, στο 171% του ΑΕΠ το 2015 και στο 160,5% του ΑΕΠ το 2016. 

Υπενθυμίζεται ότι, μόλις χθες, το ΔΝΤ προέβλεψε πως η Ελλάδα θα πετύχει και τον στόχο ανάπτυξης για το 2015, ήτοι 2,9%, ο οποίος αποτυπώνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Στο κρίσιμο μέτωπο του δημόσιου χρέους, όπως προκύπτει, το Ταμείο διαφωνεί ξεκάθαρα με τις προβλέψεις της Αθήνας για μείωσή του στο 168% του ΑΕΠ το 2015, αντιτείνοντας πως θα διαμορφωθεί στο 171%.
Ζητούμενο η καταπολέμηση της ανεργίας

Στην «καρδιά» της έκθεσης βρίσκεται ακόμη η δυνατότητα καταπολέμησης της ανεργίας, με τη δημοσιονομική πολιτική να στηρίζει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Μεταξύ άλλων, το Ταμείο διαπιστώνει πως σε ανεπτυγμένες οικονομίες η νεανική απασχόληση μπορεί να ενισχυθεί με μια «προσεκτικά σχεδιασμένη» μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που καταβάλλουν οι εργοδότες για νέους εργαζόμενους.

Θετική επίπτωση στην καταπολέμηση της ανεργίας μπορούν να έχουν, εκτιμά, και οι στοχευμένες μειώσεις φόρων που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, το ΔΝΤ επισημαίνει πως η δημοσιονομική πολιτική μπορεί να βοηθήσει στην ελάφρυνση των οικονομικών βαρών που προκαλούν οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις ή και να συμβάλει στην αποζημίωση εργαζομένων, που υφίστανται τις συνέπειες.

Ωστόσο, το Ταμείο υπογραμμίζει πως οι ευεργετικές δημοσιονομικές παρεμβάσεις δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προκαλούν κινδύνους για τη βιωσιμότητα του χρέους, και τα κόστη θα πρέπει να «είναι περιορισμένα σε μέγεθος και διάρκεια».

Η έκθεση του Ταμείου έρχεται λίγες μέρες πριν από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του χρέους.

Reuters: Λίγο χρόνο αγοράζει ο Σαμαράς










 

Τα φώτα του στην ελληνική βουλή ρίχνει το πρακτορείο Reuters από τη στιγμή που την Τετάρτη ξεκινάει η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση Σαμαρά.

Το πρακτορείο αναφέρει πως αργά το βράδυ της Παρασκευής, η παρούσα κυβέρνηση αναμένεται να λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία, έτσι ώστε να συνεχίσει. Σημειώνει πως ο Αντώνης Σαμαράς οδηγήθηκε στην απόφαση για την ψήφο εμπιστοσύνης, έτσι ώστε να εξαφανίσει την… κερδοσκοπία που είχε αναπτυχθεί με τις φήμες για πρόωρες εκλογές λόγω της πιθανούς μη εκλογής ΠτΔ από την παρούσα βουλή.

Το Reuters αναφέρει πως η πλειοψηφία των 154 βουλευτών (Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ) θα δώσει τη δυνατότητα στον Αντώνη Σαμαρά να «αγοράσει» χρόνο μέχρι την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου. Μάλιστα σημειώνει πως θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης δίχως κόπο.

Η κωλοτούμπα απέκτησε και ακόμα ένα όνομα....


Την θυμάστε αυτή την σκηνή της διαγραφής από τον ίδιο τον πρωθυπουργεύοντα;;Διαβάστε την επόμενη δήλωση:

“Αριστερόστροφο”… το κόβω και έτσι πρέπει να είναι για να μην ξεβιδώνει με το “δούλεμα”.


 ΣΥΡΙΖΑ
του Κώστα Παντελάκη
 
“Ψηφίστε Σύριζα και όλα θα γίνουν εύκολα, με διάλογο …και καλά”. Υποβαθμίζοντας τις δεσμεύσεις της χώρας στην ΕΕ και δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι θα κινηθεί στα πλαίσια του ευρώ και της ΕΕ και θα απαλλαγεί η χώρα με διάλογο από τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να οδηγεί τον ελληνικό λαό σε ένα τεράστιο αποπροσανατολισμό. Αντί για κίνημα ανατροπής , έχουμε προτροπή για ψήφο στους καλούς και επιδέξιους διαπραγματευτές και όλα θα λυθούν.
Οι εξαγγελίες ουσιαστικά ένα “ανθρωπιστικό” πρόγραμμα μέ κάποιες φοροελαφρύνσεις, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 €, χορήγηση στους συνταξιούχους κάτω των 700 € του δώρου του Χριστουγέννων ως 13η σύνταξη, μείωση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Συνοδεύονται από ορισμένα μέτρα κρατικής φιλανθρωπίας όπως,-δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας-κουπόνια σίτισης για άπορες οικογένειες-επιδότηση ενοικίου για να εξασφαλιστούν διαμερίσματα σε πολύ φτωχές οικογένειες-κάρτα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς με μειωμένη συμμετοχή για ανέργους.
Φυσικά, η υλοποίηση των μέτρων αυτών εξαρτάται αποκλειστικά από την ΕΕ, διότι αφενός οι περισσότεροι πόροι που θα τα χρηματοδοτήσουν προέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα και αφετέρου είναι αμφίβολο αν η ΕΕ θα δώσει έγκριση για αυτά.

Θα ρίξει το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση… λόγω Βορίδη;



 PASOK-Synedrio
Το εσωκομματικό αντάρτικο που ξέσπασε χθες στο ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό που προκάλεσε στην ηγεσία του Κινήματος η παρουσία του Υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη ως “αντ’ αυτού” του Αντώνη Σαμαρά στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, διαμορφώνουν ένα… απρόβλεπτο σκηνικό.
Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να προσφύγει στη Βουλή, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης, ετέθη το ερώτημα για το κατά πόσο το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και όσοι αμφισβητούν ευθέως τις επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου, θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές, ποντάροντας στην επόμενη μέρα, και μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις υπόλοιπες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.
Το κλίμα αυτό επιδεινώθηκε χθες, με όσα έγιναν με πρωταγωνιστή τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενώ… κερασάκι στην όλη κατάσταση ήταν η εκπροσώπηση της κυβέρνησης από τον Μάκη Βορίδη, που προκάλεσε παρασκηνιακά θύελλα αντιδράσεων στο ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ: Νέα αντιπαράθεση Χρυσοχοΐδη-Βενιζέλου


Ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι της Τετάρτης όταν μετά την ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου, πήρε το λόγο ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ανέγνωσε μια πολυσέλιδη εισήγηση-πλατφόρμα με επίκεντρο τα οργανωτικά του ΠΑΣΟΚ, το «έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος», όπως λέει, αλλά και την αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με κορυφαίο παράδειγμα τη λίστα Λαγκάρντ και τη φοροδιαφυγή των πλουσίων.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος απάντησε αμέσως και πολύ έντονα έκανε λόγο για «συνομωσίες», ενώ διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως «όλοι» βάλλουν εναντίον του

«Επέλεξες λάθος χρόνο και λάθος μέρος», επισήμανε στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη. «Αυτά να τα πεις στο ΠΑΣΟΚ, όταν συνεδριάσουν τα όργανα» πρόσθεσε. Αντέκρουσε επίσης την κατηγορία ότι δεν φορολογούνται οι πλούσιοι.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

«Κρατούν τους βουλευτές μας στη φυλακή, για να μην χρειαστούν 151 βουλευτές»

ÂÏÕËÇ - ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÔÏÕ Í/Ó ÃÉÁ ÔÇ "ÍÅÁ ÅËËÇÍÉÊÇ ÑÁÄÉÏÖÙÍÉÁ, ÉÍÔÅÑÍÅÔ ÊÁÉ ÔÇËÅÏÑÁÓÇ" (EUROKINISSI/ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)
«Χωρίς τους οκτώ φυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση δεν χρειάζεται 151 βουλευτές για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά 146. Γι” αυτό τους έχουν στη φυλακή» εκτίμησε στην ομιλία του επί της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος. Ο κ. Παναγιώταρος στην ομιλία του, υποστήριξε εκ νέου πως οι διώξεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι πολιτικές διώξεις υπαγορευόμενες από την κυβέρνηση, ισχυριζόμενος πως κάτι τέτοιο προκύπτει από δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ, κ.κ. Πιπιλή και Μιχελάκη. Άλλο τόσο, για τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στη διαδικασία, Μάκη Βορίδη, δήλωσε πως όταν ήταν 33 ετών, είχε επισκεφθεί τη Χρυσή Αυγή συνοδευόμενος από συνεργάτη του, «οπότε ήταν αρκετά μεγάλος για να ξέρει τι κάνει».

Γαλαζοπράσινοι πολιτοφθόροι…

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 
Σύμφωνα με το λεξικό του Δημητράκου πολιτοφθόρος είναι ο ολέθριος, ο επιβλαβής στους πολίτες και την πολιτεία… Τέτοιοι μας κυβερνούν σήμερα… Πολιτοφθόροι, πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας που το μόνο που βλέπουν είναι το προσωπικό τους συμφέρον και μόνον αυτό… Και αδιαφορούν για τα όσα δεινά έχουν επιβάλλει στον δύστυχο αυτό λαό.

Είμαστε τυχεροί που έχουμε τόσο πλούσια γλώσσα γιατί μας πνίγει η οργή για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας και αν δεν είχαμε το λεξιλόγιο που έχει η γλώσσα μας θα εκφραζόμαστε χρησιμοποιώντας την γλώσσα του πεζοδρομίου που ίσως να είναι η μόνη που αξίζει σε αυτούς που μας κυβερνούν…

Χθες στον βωμό της λιτότητας, της βλακείας, της αδιαφορίας θυσιάστηκαν τρία παλληκάρια.  Τρεις πεζοναύτες… Όχι λουφαδόροι, όχι σαν κάποιους πολιτικούς που υπηρέτησαν από το σπίτι τους ή και δεν υπηρέτησαν καθόλου… Οι δεκανέας Φώτης Ανδρικόπουλος 19 ετών,  λοχίας Γιώργος Ορφανίδης 33 ετών και λοχίας Αναστάσιος Μεζάλας 34 ετών.  

Εργασιακός μεσαίωνας με επονείδιστες συμβάσεις και καταπάτηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και διαφάνειας

Εις το όνομα της ΝΕΡΙΤ!

Εργασιακός μεσαίωνας με επονείδιστες συμβάσεις και καταπάτηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και διαφάνειας

Μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ με την παράνομη απόλυση 2.650 εργαζόμενων οι τελευταίες εξελίξεις στην ΝΕΡΙΤ, έρχονται να επιβεβαιώσουν με δραματικό τρόπο τις κυβερνητικές προθέσεις: οι κρατούντες επιδιώκουν ένα μικρό αθηνοκεντρικό κανάλι μαζί με κάποια «ενοικιαζόμενα» ραδιοφωνικά προγράμματα για να υποκαταστήσουν την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας.

Σφοδρή επίθεση Αμβρόσιου κατά Βαρθολομαίου: Είναι Ερντογάν Νο 2!!!




Σφοδρή επίθεση Αμβρόσιου κατά Βαρθολομαίου: Είναι Ερντογάν Νο 2!!! 
Γράφει ο Μάνος Χατζηγιάννης

Σε μια νέα παρέμβαση-ποταμό ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας & Καλαβρύτων Αμβρόσιος ξεσπαθώνει κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη κυρίως σχετικά με τις αναφορές του για τις λεγόμενες "Νέες Χώρες", τις μητροπόλεις δηλαδή που , όπως ο κ. Βαρθολομαίος διεμήνυσε προ ολίγων ημερών, ανήκουν στο Φανάρι.
Ο λαλίστατος Μητροπολίτης χαρακτηρίζει απαράδεκτες και προκλητικές τις δηλώσεις αυτές και σημειώνει ακόμη πως με τον τρόπο που χειρίζεται την κατάσταση ο Οικ. Πατριάρχης θα οδηγήσει σε διχοτόμηση της Ελλαδικής Εκκλησίας. Συγκρίνει μάλιστα τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, ο οποίος επιθυμεί αυτονόμηση της Θράκης!

Πάρτε το αλλιώς γιατί έχετε βρει…


ΚΟΥΤΑΛΙΑ
Του Κώστα Παντελάκη 
 Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, σκέφτομαι σε ποιά χώρα βρίσκομαι και λέω μάλλον στην Ελλάδα, όμως όχι τίποτα από αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Λάθος χρόνος και τόπος.
Βρίσκομαι στην Σοβιετική ΄Ενωση και το ημερολόγιο δείχνει 8 Οκτωβρίου 1960…Ολοι τους ίδιους μισθούς, όλοι τα ίδια κουπόνια για γάλα και ψωμί.
Ολοι στο ίδιο κοτέτσι για σπίτι, στο ίδιο εργοστάσιο, στο ίδιο πόστο.
Αααα και μην ακούσω ότι η βουλή δεν δίνει βεβαίωση για τα προσωπικά τηλέφωνα σε “φιλενάδες” των βουλευτών γιατί θα υπάρχει η κλασική εξαίρεση.. έτσι;
Λογικά βεβαια θα πηγαίνει ο… της βουλής και θα λέει “ρε Βαγγέλη πόσα χάλασες στο κινητό για την… έτσι” και φυσικά ο βουλευτής με ειλικρίνεια θα λέει “τίποτε έκανα αναπάντητες”.
Όσο και να εξανίστανται οι Πατρίκιοι, αυτοί που αληθινά αδικούνται, δεν έχουν πια ούτε κουράγιο να διαμαρτυρηθούν.
Σάς διέφυγε ακόμη ότι στην επαρχία, κάποιοι γονείς χαρίζουν πάλι στούς δασκάλους- όπως παλιά-, αυγά και κόττες.
Ξέρετε τι φορολογικό τεκμήριο είναι μια κόττα χαρισμένη από γονέα σε δάσκαλο Δημοτικού στην Άνω Κοκκινίτσα;


Η ΠΤΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ


image001
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
 
ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ
Η παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ήταν τουλάχιστον τραγική. Η ομιλία του δεν ήταν καθόλου πειστική, απεναντίας ήταν μια ομιλία τρομαγμένη, υποτονική και συνάμα εξέπεμπε τρομοκρατικά διλλήματα προς τον Ελληνικό λαό, για τις υποτιθέμενες φοβερές επιπτώσεις που θα επιφέρει στην πατρίδα μας, η επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις διαφαινόμενες προσεχείς εκλογές. Όμως, για την ταμπακέρα, που ακούει σε ουσιαστική εξαγγελία φοροελαφρύνσεων, που θα ανακούφιζαν τον Ελληνικό λαό, ούτε κουβέντα. Ή έστω, η όποια αναφορά έγινε δεν ήταν δυνατόν όχι να πείσει αλλά ούτε να εφησυχάσει τον λαό μας. Αποτέλεσμα λοιπόν, αυτής της οικτράς και υποτελούς παρουσίας, ήταν οι δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν να ανοίξουν περεταίρω την “ψαλίδα” υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι, μπροστά στον πανικό που κυρίευσε τον Σαμαρά, αποφασίστηκε εσπευσμένως το ταξίδι στην Γερμανία. Έπρεπε οπωσδήποτε να δει τη Μέρκελ, σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσής του, έχοντας – κατά τον ίδιο – ως ατού, τον ερχομό στην Εξουσία του Αλέξη Τσίπρα. Του πολιτικού προσώπου δηλαδή, που από ότι φαίνεται είναι αρεστό στις ΗΠΑ και θα τον ήθελαν για επόμενο Πρωθυπουργό της Ελλάδος. Δεν είναι άλλωστε, τυχαία η στάση του ΔΝΤ στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, όπου αφήνει να διαρρεύσει πως δεν το θεωρεί βιώσιμο. Για τον λόγο αυτό η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί αναπόφευκτο ένα νέο “κούρεμα”. Αντίθετα η Μέρκελ, επί της ουσίας η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υποστηρίζει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, γι΄ αυτό πρόσφατα η ίδια δήλωσε: «Αναμένω ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα συνεχίζει να θεωρείται δεδομένη».

Ακόμη και αν πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης τα ψωμιά τους είναι μετρημένα


του Γιάννη Λαϊνιώτη

Η επιλογή των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, δείχνει τον πανικό τους και την απελπισμένη προσπάθεια μιας κυβέρνησης που καταρρέει να κερδίσει χρόνο, να πάρει μια παράταση ζωής λίγων μηνών.Δεν χρειάζεται να είναι κανείς σοφός ή ειδικός αναλυτής για να αντιληφθεί ότι πρόκειται για μια απεγνωσμένη κίνηση ηττοπάθειας, για μια αμυντική στάση που κρύβει μέσα της την αγωνία τους να πιαστούν από μια πρόσκαιρη έστω σανίδα σωτηρίας.Ακόμη, όμως, κι αν τα καταφέρουν και πάρουν την πολυπόθητη γι’ αυτούς ψήφο εμπιστοσύνης, τα ψωμιά τους είναι μετρημένα και οι ίδιοι το ξέρουν αυτό πολύ καλά.Έχουν συνειδητοποιήσει κι αυτοί ότι η παραμονή τους στην εξουσία είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα, ότι είναι σε πλήρη αντίθεση με την κοινωνία που υποφέρει και επιζητά την απομάκρυνσή τους, το συντομότερο δυνατό.Έχουν πλήρη επίγνωση κι αυτοί του γεγονότος ότι εδώ και πολύ καιρό έχουν χάσει τη δεδηλωμένη και ότι είναι οικτρή μειοψηφία στην κοινωνία, η οποία τους επιφυλάσσει μόνο κατακραυγή.Γι’ αυτό τρέμουν τις εκλογές και κάνουν τα πάντα για να τις αποφύγουν. Γιατί γνωρίζουν ότι θα συντριβούν. Όμως, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Ό, τι κι αν κάνουν, ακόμη κι αν πανηγυρίσουν γιατί πήραν ψήφο εμπιστοσύνης, ο λαός τους περιμένει στις κάλπες, οι οποίες θα στηθούν αργά ή γρήγορα, για να τους στείλει από κει που ήρθαν.Και μαζί με αυτούς, θα ξαποστείλει και τους επαίσχυντους τροϊκανούς που του έκλεψαν τη ζωή!



ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΪΝΙΩΤΗΣΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ