Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η δουλειά δεν είναι ντροπή ούτε ο εθελοντισμός.Ο υπουργός όμως είναι ντροπή!!!


Εθελοντές εκπαιδευτικούς αναζητάει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ώστε να κάνουν τη δουλειά που δεν κάνουν οι δεθελοντές εκπαιδευτικοί.
Με αυτό τον τρόπο ο υπουργός σχεδιάζει να καλύψει τις 1100 κενές θέσεις που υπάρχουν στα σχολεία και δεν μπορούν να καλυφθούν με δεθελοντές εκπαιδευτικούς επειδή αυτοί θέλουν να πληρώνονται ενώ το κράτος δεν θέλει να τους πληρώνει.

Έτσι οι εθελοντές εκπαιδευτικοί δεν θα πληρώνονται γιατί τότε δεν θα είναι εθελοντές. Γιαυτό άλλωστε υπάρχουν οι εθελοντές, για να δουλεύουν τζάμπα. Όμως, μπορεί να μην πληρωθούν με χρήμα αλλά θα πληρωθούν με μόρια που θα τους βοηθήσουν να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης ώστε κάπως, κάπου, κάποτε, επιτέλους, να διοριστούν. Έτσι θα πάψουν να είναι εθελοντές εκπαιδευτικοί και θα γίνουν και αυτοί δεθελοντές εκπαιδευτικοί.

Γιατί οι Γερμανοί χτυπούν τον Καραμανλή


Τρέμουν το ενδεχόμενο να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Αλέξη πρωθυπουργό.
Η επiθεση που δέχτηκε ο Κ. Καραμανλής από το γερμανικό τύπο δεν είναι άσχετη με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που δρομολογούνται στην Ελλάδα.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη προεξοφλούν εκλογικό θρίαμβο του Αλέξη Τσίπρα αλλά ταυτόχρονα επιχειρούν να αποκλείσουν από το νέο πολιτικό σκηνικό ανεπιθύμητα πρόσωπα όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Οι γριφώδεις εκλογές



Είμαστε σίγουροι πως οι Έλληνες δεν φοβούνται απολύτως τίποτα, επομένως ούτε την αριστερά, ούτε την κατά μέτωπο σύγκρουση με το σύστημα - αυτό όμως που πρέπει να τους τρομάζει, είναι η ασάφεια αυτών που διεκδικούν κάθε φορά την εξουσία

"Η λαϊκή κυριαρχία δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί, για τον ίδιο λόγο που δεν μπορεί να αλλοτριωθεί. Στηρίζεται ουσιαστικά στη γενική βούληση, η οποία δεν αντιπροσωπεύεται. Οι βουλευτές δεν είναι λοιπόν και δεν μπορεί να είναι εκπρόσωποι της λαϊκής κυριαρχίας - είναι απλά οι φορείς των εντολών της.

Δεν μπορούν να αποφασίζουν οριστικά για τίποτα. Ο κάθε νόμος που οι Πολίτες δεν έχουν επικυρώσει προσωπικά, θεωρείται άκυρος - δεν είναι νόμος δηλαδή και δεν δεσμεύει κανέναν.

Κυβέρνηση εθνικού σκοπού: Μια… γενική θεωρία της διαπραγμάτευσης


Κυβέρνηση εθνικού σκοπού: Μια… γενική θεωρία της διαπραγμάτευσης

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες όλο και περισσότερων φωνών, οι οποίες ζητούν να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού, ώστε να μην υπάρξει πολιτειακή ανωμαλία. Μάλιστα ακόμα και μεγαλοδημοσιογράφοι αναφέρονται στην επικινδυνότητα που ελλοχεύει, αναφορικά με την Τουρκία και τις παράνομες δραστηριότητες της αλλά και διεκδικήσεις της. Μόνιμη επωδός τους μάλιστα είναι ότι αν δεν υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση -εθνικού σκοπού εννοείται πάντα- δεν θα μπορούμε να... διαπραγματευτούμε!



Υπάρχουν λογικά άλματα στον συλλογισμό τους που χρήζουν απαντήσεων.

Ανάμεσα στην πραξικοπηματική …απόγνωση της κυβέρνησης και τη «νέα συναίνεση»!


Είναι γνωστό (το έχουμε αναλύσει πολλές φορές) ότι η πραξικοπηματική αυθάδεια αυτής της κυβερνητικής συμμορίας δεν έχει όρια και αναστολές. Το ιστορικό της είναι μια αλυσίδα πραξικοπημάτων:Συνταγματικών, κοινοβουλευτικών, έκτακτων αναγκών, νομοθετικών διαταγμάτων κ.λπ… Γνωστό και υπερτονισμένο είναι επίσης ότι θα επιχειρήσει, με νύχια και με δόντια, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ, να παραμείνει στην εξουσία, αποφεύγοντας, πάση θυσία, τις κάλπες…

Το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ κυλάει στο αίμα αυτής της κυβέρνησης: Κυβέρνηση των μαφιών του χρήματος («αγορές») και του 4ου Ράιχ…

Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης… όλα “εδώ” πληρώνονται.

ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ
Γράφει ο Κώστας Παντελάκης

Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης όλα εδώ πληρώνονται.
Και τα λάθη και οι μαγκιές. 
Ανεύθυνοι πολίτες,όπως και πολιτικοί δεν υπάρχουν.
Δεν θα μας φταίει όμως μετά η Μέρκελ ,οι Τούρκοι, οι Αλβανοί, ούτε καν ο Λαφαζάνης και ο ρούντυ. 
Δεν είμαστε μικρά παιδάκια να μας μαζεύει κάποιος παιδονόμος και να μας βάζει να ψηφίζουμε “σωστά”.
Προκαλεί όμως τεράστια λύπη το γεγονός ότι σε μια περίοδο και σε μια περιοχή που έντονα μυρίζουν γεωπολιτικές αλλαγές, η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ΔΕΝ ασχολείται με το υπαρξιακό μέλλον της πατρίδας.
Η διαρθωτική οικονομική κατάρρευση μάλλον οδηγεί και σε θεσμική κατάρρευση, αφού οι θεσμοί λειτούργησαν στο πλαίσιο της προγενέστερης διάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας.

Απο κωλοτούμπα σε κωλοτούμπα οι...μνημονιακοί της συγκυβέρνησης

"Ενισχυμένη" γραμμή πίστωσης με 15-20 "μεταρρυθμίσεις" και επιτήρηση από το ΔΝΤ προαναγγέλλει τώρα ο Γκ. Χαρδούβελης

Τους δράκους στο παραμύθι περί "νέας σχέσης με τους δανειστές χωρίς Μνημόνιο" αναγκάζεται να εμφανίσει σταδιακά η κυβέρνηση, καθώς η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει. Μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Αντ. Σαμαρά, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup και της άφιξης της τρόικας, οι κ. Βενιζέλος και Χαρδούβελης απέδωσαν σε "παρεξήγηση" δήλωση του Ντάισελμπλουμ περί...
"πιθανής συνέχισης του Μνημονίου στην Ελλάδα", αλλά λίγες ώρες αργότερα την επιβεβαίωσε επί της ουσίας ο υπουργός Οικονομικών.

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Έγγραφα Ρακιντζή στη Βουλή: Οι 14 νομοθετικές ρυθμίσεις Σαμαρά υπέρ ημετέρων



Δ
εκατέσσερις συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις που απαλλάσσουν δημόσιους λειτουργούς από ποινικές και αστικές ευθύνες (αναδρομικά, αλλά και σε παρόντα και μέλλοντα χρόνο), καταγγέλλει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής σε έγγραφό του που απεστάλη στη Βουλή. Παράλληλα καταγγέλλει ότι το υπουργείο Οικονομικών απαίτησε να μην του υποδεικνύει την άσκηση φορολογικών ελέγχων! Τονίζεται πως όλες οι ρυθμίσεις έγιναν τα χρόνια του μνημονίου και στη συντριπτική τους πλειονότητα από...
την κυβέρνηση Σαμαρά...

ΤΟ ΒΑΘΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ


ΤΟ ΒΑΘΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ
Απο: http://dynati-ellada.gr

Το Ποτάμι “ Με νέα του παρέμβαση, η οποία επιμένει να ακολουθεί πιστά την γραμμή Σαμαρά – Βενιζέλου, σχετικά με τις εκλογές, το Ποτάμι κάνει άλλη μια γενική αναφορά σε τέσσερις προτεραιότητες, αποφεύγοντας επιμελώς να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί.
 «Η χώρα θέλει ένα νέο Σύνταγμα, χωρίς ασυλία για υπουργούς και βουλευτές. Οι πολίτες θέλουν ένα Κοινοβούλιο ικανών και άξιων. Ζητάμε να σπάσουν τώρα οι μεγάλες περιφέρειες που ευνοούν τους πλούσιους, τα συμφέροντα και τους μηχανισμούς», λέει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ για το ζήτημα του χρέους σημειώνει ότι «μία και μόνο πατριωτική πρόταση για το χρέος. Όχι επιπόλαιες τοποθετήσεις για τις προεκλογικές ανάγκες των κομμάτων».
Για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, το Ποτάμι κάνει λόγο για μια ισχυρή υποψηφιότητα, υπογραμμίζοντας ότι «εκτός όλων των άλλων, οι γεωστρατηγικές εξελίξεις δεν επιτρέπουν η χώρα να μείνει έστω και μία ώρα χωρίς κυβέρνηση και ταυτόχρονα χωρίς Πρόεδρο της Δημοκρατίας», υποστηρίζοντας ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη από τσάτρα-πάτρα εκλογές».  «Το παλιό πολιτικό σύστημα να συναισθανθεί τις ευθύνες του. Η συμπεριφορά των κομμάτων εξουσίας τους μήνες που απομένουν ως τις εκλογές θα δείξουν στην κοινωνία ποιοι νοιάζονται για το κοινό καλό και ποιοι ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Αρματα μάχης μεταφέρονται από τη Λαμία στη Λάρισα


Ο άνθρωπος που μας έστειλε τις φωτογραφίες είναι στρατιωτικός με γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.Η μεταφορά των αρμάτων μάχης και των τεθωρακισμένων προς τη Λάρισα προμηνύει σοβαρές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά όπως μας είπε.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Δύο μηδενικά το ένα πάνω στο άλλο...

Του κόπηκε το γέλιο
       
Τις προάλλες σε μια από τις μεσημεριανές συσκέψεις του ΣΚΑΙ για το βραδινό δελτίο ειδήσεων που πραγματοποιείται καθημερινά στις 13:00 και συμμετέχουν σχεδόν όλοι… σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου φέρεται να είπε ενθουσιασμένος, «Ανέβηκε εχθές το δελτίο… κάναμε 8%»! 

Και πετάγεται κάποιος που φημίζεται για το βιτριολικό του χιούμορ λέγοντας,...
«Το 8 είναι δύο μηδενικά το ένα πάνω στο άλλο» προκαλώντας τα γέλια όλων!

Τραντακτό «Ναι» από τον Πάνο Καμμένο!

«Ναι» Καμμένου στη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών
«Ναι» Καμμένου στη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Υπέρ της πρότασης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών τάσσεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «δεν μπορούν πλέον ο πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος να αρνούνται τη συζήτηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Κοροϊδία για τους Έλληνες το success story Σαμαρά και Σόιμπλε

Κοροϊδία για τους Έλληνες το success story Σαμαρά και Σόιμπλε
Στην Γερμάνια το έχουν τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, κοροϊδία για τους περισσότερους Έλληνες, το success story των Σαμαρά-Σόιμπλε. Σε ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στο οικονομικό και το κοινωνικό πεδίο στην Ελλάδα που δημοσιεύει το χθεσινό φύλλο της Frankfurter Rundschau, ο γερμανικός Τύπος γράφει χωρίς περιστροφές, πως το success story των Σαμαρά-Σόιμπλε είναι σκέτη κοροϊδία για τους περισσότερους Έλληνες.

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, «Αν πιστέψει κανείς τον Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα αφήνει την κρίση πίσω της. (...) Ακόμη και ο αυστηρός Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει λόγο για “success story’’.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

http://hellaspress-angel.blogspot.gr/
Σε έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (διακομματική σύνθεση) προχώρησε η κυβέρνηση σε μία εξέλιξη που δείχνει ότι η κυβέρνηση...
στην παρούσα φάση βρίσκεται προ καταστάσεων τις οποίες δεν σκοπεύει να αντιμετωπίσει μόνη της ή εν πάση περιπτώσει θέλει να γνωρίζει και η αντιπολίτευση πώς έχουν τα πράγματα στο μέτωπο με την Τουρκία.

Το Συμβούλιο θα το ενημερώσει ο ίδιος ο Ε.Βενιζέλος.

Βάζουν χοντρό χέρι στην ελληνική ΑΟΖ

Το παιχνίδι στην ανατολική Μεσόγειο χοντραίνει επικίνδυνα και η ελληνική κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει για να «βουλώσει τρύπες» στην ελληνική ΑΟΖ, τις οποίες η ίδια δημιούργησε με την αδράνεια και τις επιλογές της την τελευταία διετία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε χθες από τη Λευκωσία την απόφαση της Αθήνας να στείλει στην περιοχή δύο πολεμικά πλοία (φρεγάτα και υποβρύχιο) σε μια προσπάθεια της χώρας να επιδείξει την αποφασιστικότητα και τις δυνατότητές της να προασπίσει τα δικαιώματά της στην περιοχή.

Γιατί όπως λέμε “ο καθείς και τά όπλα του”.

ΦΟΒΟΣ
Γράφει ο Κώστας Παντελάκης

Δυστυχώς για την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού η διαχείριση της εξουσίας περιλαμβάνει και τον όρο “χειραγώγηση των ανώριμων κοινωνιών”. 
Οι τακτικισμοί , ο χρόνος και η διάρκεια των πολιτικών γεγονότων, τα πρόσωπα και οι δηλώσεις σχεδόν πάντα συνυπολογίζουν τη σκοπιμότητα της χειραγώγησης μιας κοινωνίας ανίκανης να αντιληφθεί την πραγματικότητα.
Να διορθώσουμε λάθη και να ευημερήσουμε,αντί να στηρίζουμε τις φρούδες ελπίδες στον οικονομικό όρο “αναδιανομή του εισοδήματος” .
Η ελληνική κοινωνία εγκλωβισμένη από τα – δήθεν- αριστερόστροφα πολιτικά κόμπλεξ της, αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι τίποτα δεν χορηγείται δωρεάν και επιπλέον κανείς πλέον δεν μπορεί να εξαναγκάσει άλλους να πληρώσουν για σένα.
Τη οδό διαφυγής την είχε προτείνει ο Ρούσβελτ…
“Για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και πραγματικές επιχειρήσεις, και μαζί τους η χώρα, πρέπει να πεθάνουν οι ραντιέρηδες”.

Δημοκρατορίσκοι Τζιχαντιστές

sam-ven-jih
Η Δημοκρατική Παράταξη των παλιών και αιωνίων δημοκρατορίσκων που δρουν ως ομάδα τζιχαντιστών εδώ και 70 χρόνια στην Ελλάδα όχι μόνο δεν …
νιώθουν ίχνος ντροπής για όσες σφαγές έχουν κάνει χρόνια ολόκληρα, ακονίζουν τα μαχαίρια τους εκ νέου σε πολυτελείς γιάφκες με γεύματα και σμόκιν. Με πρωτοπαλίκαρο τον κατοχικό συγκυβερνήτη, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος στην εξαγγελία της «Δημοκρατικής Παράταξης» ως νέο πολιτικό χώρο που θα χωρέσει όλες τις τρομοκρατικές κομματικές ομάδες των «δημοκρατών» πρώην «σοσιαλιστών», απείλησε τους Έλληνες λέγοντας: « Ο ελληνικός λαός καταψήφισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1920 και διαμορφώθηκαν οι προϋποθέσεις μιας ολόκληρης καταστροφής».

Ξανάσμιξε το Τρίο Μπελκάντο

…στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. 
Λείπουν (προσωρινά) ο Καρατζαφέρης για να γίνουν κουαρτέτο και ο Μπαλτάκος για να ολοκληρωθεί η καλλίφωνη ακροδεξιά (μόνο; ) χορωδία, στην...
παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Πόση mallακία αντέχει ο τόπος;

Tο θέμα πηγαινοέρχεται δικαστικώς αλλά για όλα αυτά, αυτοί που υποτίθεται ότι ελέγχουν την εξουσία κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο κι ας πρόκειται για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Τα λεφτά είναι πολλά κι οι διαφημίσεις ακόμη περισσότερες. Ειδικώς σε μια περίπτωση που εμπλέκονται δυο κυβερνήσεις, δυο πρωθυπουργοί, καμιά δεκαριά υπουργοί και ο πιο πλούσιος, ίσως, Έλληνας. Οι φορολογούμενοι mallάκες που πλήρωσαν για χωριό τύπου αλλά τους προέκυψε εμπορικό κέντρο συρρέουν κατά κύματα και συνεχίζουν να ενισχύουν μια παρανομία που θα έπρεπε να τους προσβάλει.

Το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης χτίστηκε με το ευγενές πρόσχημα του ιδεώδους των Ολυμπιακών αγώνων. Επρόκειτο για ένα «χωριό τύπου» που μέσα σε μια πενταετία, περίπου, έγινε ένα θηριώδες εμπορικό κέντρο στην θέση του κάποτε ελαιώνα. Ένα μαγαζί γωνία στην κυριολεξία. Όσο για το πάρκο που προβλεπόταν, αυτό με πάρκινγκ πελατών μοιάζει κι όχι με πνεύμονα πρασίνου.

Π. Καμμενος: Ειναι “Νεα Δημοκρατια” αυτοι που χειροκροτούν τον Βενιζέλο επειδή έκανε μισό δις δώρο στον Σάφα;


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ REAL FM ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω να ξεκινήσω ρωτώντας πώς βλέπετε τις σημερινές επαφές του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και αν όλα αυτά σας δημιουργούν την αίσθηση ότι είμαστε μπροστά σε πολιτικές εξελίξεις.

Τσίπρας: Άμεση σύγκληση συμβουλίου αρχηγών για εκλογές και συμφωνία για Πρόεδρο

tsipras-amesh-sygklhsh-symboylioy-arxhgwn-gia-ekloges-kai-symfwnia-gia-proedro

Άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους.

Βρυξέλλες: Εξαιρετικά απίθανη η «καθαρή έξοδος» της Ελλάδας από το Μνημόνιο

Βρυξέλλες: Εξαιρετικά απίθανη η «καθαρή έξοδος» της Ελλάδας από το Μνημόνιο

Χωρίς κάποια νέα μορφή βοήθειας - Οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα αναμένεται να ληφθούν στο τελευταίο Eurogroup για το 2014, στις 8 Δεκεμβρίου

Η Ελλάδα είναι «εξαιρετικά απίθανο» να καταφέρει να εξέλθει από το πρόγραμμα βοήθειας στο τέλος του χρόνου, χωρίς κάποια νέα μορφή βοήθειας από την Ευρωζώνη.

Ο ΟΠΑΠ χορηγεί τα "χτυπήματα" στον ΣΥΡΙΖΑ


Παρά τις διαψεύσεις και τις περί του αντιθέτου δημόσιες δηλώσεις, αποτελεί κοινό μυστικό στην πιάτσα ότι οι Τσέχοι του ΟΠΑΠ έχουν αρχίσει να κρατούν αποστάσεις από τον μικρομέτοχο της εταιρείας τους, Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο βασικός λόγος για την αλλαγή στάσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι μέρα με τη μέρα διαπιστώνουν ότι η παρουσία του «Τίγρη» δημιουργεί ένα ισχυρό επιχειρηματικό μέτωπο, που προκαλεί διάφορα προβλήματα στη λειτουργία του ΟΠΑΠ. 

Μόνον αν τους βοηθήσει ο Άγιος Πηγάσιος!



Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που διαβάζαμε στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, να επισημαίνεται ότι η εισροή των άμεσων φόρων κατέγραψε σημαντική υστέρηση κατά το τελευταίο εννεάμηνο. Οι υστερήσεις στους έμμεσους φόρους, δεν είναι κι αυτές αμελητέες, σύμφωνα πάντα με την ίδια έκθεση, υποδηλώνοντας αφενός την εκτεταμένη φοροαποφυγή, μαζί και την προβληματική ρευστότητα των επιχειρήσεων, αφετέρου την όλο και περισσότερο μειούμενη κατανάλωση από τα καθημαγμένα ελληνικά νοικοκυριά. Την ίδια ώρα, η εικόνα των ασφαλιστικών ταμείων, επισημαίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι οικτρή, δείχνοντας κι αυτή, μιαν ακόμα σκοτεινότερη... 

Τρεις κι ο κούκος…

…ο Βαγγέλης.

Μιλάμε για κατάντια!..

Περιφέρει τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ σε αξιοθρήνητα συνέδρια, μιας ανύπαρκτης «Δημοκρατικής Παράταξης».

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΦΑΚΕΛΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ!

Επιχειρηματίας φακελώνει πολιτικούς και προειδοποιεί!

Το «μεγάλο παζάρι», θυμήθηκε ένα πουλάκι που κυριακάτικα είχε όρεξη για παράξενα «τιτιβίσματα» και επέλεξε τη δική μου αυλή για να το ρίξει στο τραγούδι.
Και άρχισε να κελαηδά για το μεγάλο μυστικό που σε αντίθεση με όσα τραγουδούσε η αείμνηστη Βουγιουκλάκη δεν είναι κρυμμένο σε κάποιο βουνό, αλλά χαμηλά... Πολύ χαμηλά...

Δεν είναι νορμάλ ο Κυριάκος... Το γουρλώνει το μάτι

Δεν είναι νορμάλ ο Κυριάκος

Δεν είναι νορμάλ ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg κι έγραψε κι αυτός ιστορία.

Η λέξη νορμάλ σημαίνει «φυσιολογικός». Αρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μη φυσιολογικός. Τι εννοεί δηλαδή ο Κυριάκος; Το πηγαίνει το γράμμα ο ΣΥΡΙΖΑ; Και δεν του φαίνεται του Λαφαζάνη.

Η λέξη νορμάλ πηγαίνει παντού. Π.χ. «Δεν μπορώ να βρω μια νορμάλ γκόμενα να συνεννοηθώ, ρε φίλε». Μάλλον δεν εννούσε αυτό ο Κυριάκος είτε αν εννούσε π.χ. τη Δούρου ή την Κωνσταντοπούλου.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Επικίνδυνες προκλήσεις για ανεπαρκείς ηγεσίες…

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς 

Ανήμπορες να αναχαιτίσουν τις στοχευμένες τουρκικές προκλήσεις εμφανίζονται οι κυβερνήσεις σε Λευκωσία και Αθήνα, η καθεμιά για τους δικούς της λόγους, που δυστυχώς εξακολουθούν να συνθέτουν την εικόνα μας συνολικότερης ηγετικής ανεπάρκειας στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Στην μεν Κύπρο, ένας αδύναμος πρόεδρος κατώτερος των περιστάσεων, που λίγο έλειψε να εκπαραθυρωθεί όταν φορτώθηκε με μια σειρά ανεκδιήγητων διαπραγματευτικών χειρισμών την…εξαέρωση των καταθέσεων εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, μοιάζει σήμερα να κρύβεται στα δύσκολα και να ασχολείται περισσότερο με τα photo opportunities του ιδίου και της συζύγου του, επιλέγοντας με συνέπεια το κατάλληλο χρωμοσαμπουάν…

Πόσο άστοχο είναι να αποκαλούμε αυτόν τον πλανήτη Γη, ενώ είναι εντελώς ξεκάθαρο ότι είναι Ωκεανός.

ΣΙΩΠΗ
Γράφει ο Κώστας Παντελάκης

Ο Λαός πλέον δεν “τσιμπάει” από τα μεγάλα λόγια με κενό περιεχομένου και θέλει πράξεις και όραμα για ΑΝΑΠΤΥΞΗ και όχι συντήρηση του παλαιού που ευθύνεται για τα χάλια του Έθνους.
Το 2010 χρεοκοπήσαμε.
Αντι να παραδεχτούμε την χρεοκοπία και να κουρέψουμε μονομερώς το χρέος της χώρας προς τράπεζες δεχτήκαμε κάτι το αδιανόητο.
Να πάρουμε το μεγαλύτερο δάνειο στην ανθρώπινη ιστορία και μετά να έχουμε να ξεπληρώνουμε παλιά και νέα χρέη υπό όρους λιτότητας, δηλαδή συρρίκνωσης του εθνικού εισοδήματος από το οποίο αντλούνται οι πόροι για την αποπληρωμή των δανείων.
Αυτό έχει ερημώσει την κοινωνική οικονομία κάνοντας την Ελλάδα μη βιώσιμη χώρα.
Το 2010 έπρεπε να πούμε ότι δεν πληρώνουμε τις τράπεζες.

Μηνύματα ενότητας και… αιχμές από τον Ευ. Βενιζέλο

Μηνύματα ενότητας και… αιχμές από τον Ευ. Βενιζέλο
Μήνυμα συσπείρωσης του χώρου της δημοκρατικής παράταξης απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε χαιρετισμό του στο δείπνο που διοργάνωσαν παλαιοί και νυν βουλευτές του Κινήματος (Θανάσης Δημητρακόπουλος, Γιάννης Γιαννακόπουλος, Φοίβος Ιωαννίδης, Βασίλης Γερανίδης και Γιάννης Δριβελέγκας, σε συνεργασία με τον Νίκο Σαλαγιάννη), στο χώρο της «Αθηναΐδας».

Το δείπνο παρατέθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Γιατί η Γερμανία επιμένει ότι η Ελλάδα είναι «ειδική περίπτωση»

Γράφει η Βασιλική Σιούτη

Το «μαύρο μηδέν» του Σόιμπλε που θέλει να πετύχει και ο Αντώνης Σαμαράς
Είναι ίσως ενδεικτικό της κατάστασης, ότι οι δύο χώρες της Ευρωζώνης που έχουν ως στόχο τους το περίφημο  «μαύρο μηδέν» (στα γερμανικά  «Schwarze Null», δηλαδή ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός που περιλαμβάνει και την εξυπηρέτηση του χρέους) είναι η πιο δυνατή  (Γερμανία) και η πιο αδύναμη (Ελλάδα).  

ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ «ΒΓΑΖΟΥΝ» ΠΡΟΕΔΡΟ

Τα εθνικά θέματα «βγάζουν» Πρόεδρο
Οι πρόωρες εκλογές, ο Κουβέλης και η… Εθνική συνεννόηση
Πώς η κινητικότητα γύρω από τα εθνικά ζητήματα και η τουρκική προκλητικότητα θα παίξουν ρυθμιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Του Κώστα Τσιτούνα
«Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει εθνική ομοψυχία και εθνική συνεννόηση». Η παραπάνω φράση «φοριέται» πολύ τελευταία και τούτο διότι η αριθμητική των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή νέου προέδρου Δημοκρατίας φαίνεται να παρουσιάζει κενά.

Ευρω - άδειασμα της κυβέρνησης


Η γερμανική «Φράν­κ­φουρτερ Αλγκεμάινε» και ο βρετανικός «Εκόνομιστ» βλέπουν τον Αλέξη Τσίπρα ως τον επόμενο πρωθυπουργό 

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Eξαιρετικά ασυνήθιστη και ιδιαίτερα κατηγορηματική ήταν η δήλωση που έκανε γραπτά ο Φρανκ Πάουλ Βέμπερ, ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Πέμπτη, αναφορικά με τη συνάντηση που είχε ο Γερμανός με τον Ελληνα ομόλογό του Γκίκα Χαρδούβελη την προηγούμενη ημέρα, την Τετάρτη. Η γερμανική δήλωση τίναξε στον αέρα το θετικό κλίμα που προσπαθούσε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση Σαμαρά αξιοποιώντας τη συνάντηση αυτή.

ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»

Στον ελληνικό λαό ο λογαριασμός για το «Ερρίκος Ντυνάν»
Με έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, επιχειρεί να κλείσει μέρος της «μαύρης τρύπας» στη μισθοδοσία των εργαζομένων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Στους εργαζόμενους του Οργανισμού οφείλονται δεδουλευμένα μηνών, ως απόρροια της κακοδιαχείρισης κυρίως της διοίκησης Μαρτίνη, η οποία, εκτός από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, χρεοκόπησε και το νοσηλευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν».
Οι «ερυθροσταυρίτες» είχαν εναντιωθεί στον εκπλειστηριασμό του «Ερρίκος Ντυνάν» καθώς και στη μεταβίβαση του σήματος του νοσηλευτηρίου, που φέρει το όνομα του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, τονίζοντας ότι ο Οργανισμός έχασε σημαντικό μέρος της περιουσίας του, χωρίς να εξασφαλιστεί κανένα αντάλλαγμα. Μάλιστα, η μεταβίβαση του «Ερρίκος Ντυνάν» στην Τράπεζα Πειραιώς έγινε μία χρονική στιγμή, κατά την οποία στους εργαζόμενους οφείλονταν ήδη μισθοί 7-8 μηνών.

Τσίπρας: «Ο λαός δεν αντέχει άλλο το «success story» ενός ιδιόμορφου 3ου κόσμου-Θα γίνουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων»

Ως εγγυητή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα το πρωί στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
«Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την κοινωνική, οικονομική και πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα» είπε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση ότι, εξαιτίας της στάσης της, υπάρχει σήμερα «πολιτική και θεσμική αβεβαιότητα».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ’ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΜΕΡΟΣ Β’)

Ο Περίεργος Θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά αινίγματα, χειρότερο κι απ’ την ίδια την σφήκα της Αιγύπτου, είναι το ποιός σκότωσε τον Μέγα Αλέξανδρο. Κάποιοι αβασάνιστα θέλουν να χρεώσουν τον θάνατο του Αλεξάνδρου στους συντρόφους του. Σ’αυτούς δηλαδή που με την παραμικρή παράλειψη καθήκοντος την ώρα της μάχης, στις οποίες σημειωτέον ο Αλέξανδρος διεκδικούσε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο, θα μπορούσαν αναρίθμητες φορές να επιφέρουν τον θάνατο του ακατάβλητου στρατηλάτη απ’ την Μακεδονία.

Μια ακόμη λάθος μέρα για τη δικαιοσύνη

ια «απολυταρχική» κυβέρνηση και «κίνδυνο της δημοκρατίας» έκαναν λόγο πριν λίγες μέρες οι δικαστικοί λειτουργοί. Μία θέση η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ό,τι διαφημίζει η ίδια η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν όσον αφορά την «επιστροφή στην κανονικότητα» και την «έξοδο από τα μνημόνια».

Το ζήτημα όμως σε αυτήν την περίπτωση...
δεν είναι μόνον η τόσο σκληρή επίθεση που έκαναν οι δικαστικοί για τον «αυταρχισμό» και την «αντιδημοκρατικότητα» της κυβέρνησης, αλλά η αφορμή για αυτούς τους κατά τα άλλα «ακραίους» χαρακτηρισμούς.

ΕΛΣΤΑΤ: Χάθηκε το ένα τρίτο του εισοδήματος-Φτωχότεροι κατά 50 δισ. ευρώ!

Φτωχότεροι κατά 50 δισ. ευρώ
Τη χρεοκοπία των ελληνικών νοικοκυριών και δευτερευόντως των επιχειρήσεων την περίοδο των Μνημονίων αποτυπώνουν ακόμη δύο στοιχεία που ήρθαν χθες στο προσκήνιο, στοιχεία που επίσης δείχνουν ότι η οικονομική κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Θλιβερές βεβαιότητες...

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, με τον τυχάρπαστο κλητήρα που παριστάνει τον Έλληνα ομόλογό του, έγινε σε καλό κλίμα. Τα κουβέντιασαν μεταξύ τους, ο Βόλφγκανγκ ασφαλώς θα υπαγόρευε και ο Γκίκας θα σημείωνε προσεκτικά τις οδηγίες του εντολέα του, για τις προϋποθέσεις σχετικά με την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας από την αφέντρα Γερμανία και κατ’ επέκταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ’ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΜΕΡΟΣ Α’)

Ο Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών Ιστορία και Θρύλος
Ο Βασιλιάς της Μακεδονίας Αλέξανδρος ο Γ’, που η ιστορία τον κατέγραψε ως Μέγα, γεννήθηκε στην Πέλλα το 356 π.Χ. Πατέρας του ήταν ο Φίλιππος και μητέρα του η Ολυμπιάδα.
Λένε λοιπόν πως ο Φίλιππος μυήθηκε στα μυστήρια της Σαμοθράκης μαζί με την Ολυμπιάδα, όταν ο ίδιος ήταν ακόμα μικρό παλληκαράκι και εκείνη μικρό κορίτσι, ορφανή από γονείς , και ότι την ερωτεύτηκε και της ζήτησε να τον παντρευτεί. ..Η νύφη, μια βραδιά πριν από το γάμο, όταν κλείστηκαν μαζί στο νυφικό θάλαμο, νόμισε πως έγινε βροντή κι έπεσε στην κοιλιά της αστροπελέκι κι από την πληγή άναψε μεγάλη φωτιά, που έπειτα μοιράστηκε σε φλόγες που μετακινήθηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις και κατόπιν διαλύθηκαν. Και ο Φίλιππος πάλι, λίγο καιρό μετά το γάμο, είδε σ’ ένα όνειρο ότι έβαλε τη σφραγίδα του πάνω στην κοιλιά της γυναίκας του και η παράσταση της σφραγίδας , όπως νόμιζε εκείνος, είχε την εικόνα λιονταριού….. 

Έχει, όμως, δίκιο η Αθηνά?

Είναι σαφές σε όποιον γνωρίζει από τέτοια πράγματα, ότι είναι απείρως ευκολότερο να αερολογείς επαναστατικώς, πομπωδώς και αορίστως, από το να συντάσσεις «σφιχτούς» προϋπολογισμούς υπό την πίεση του χρόνου.

Ας παραβλέψομε το εξωφρενικό γεγονός ότι, ενόψει της ανάληψης καθηκόντων από τη νέα περιφερειακή αρχή, το επιτελείο της Ρένας, όλο το καλοκαίρι, δεν ασχολήθηκε ούτε κατά διάνοια με την σύνταξη του προϋπολογισμού της περιφέρειας Αττικής, αλλά βασίστηκε σε αυτόν που συνέταξε η απελθούσα αρχή, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αυτό.

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ

kartesios011114
Η είδηση έλεγε: «Από το 2010 μέχρι και το τέλος του περασμένου έτους 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι έβγαλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικά 1,5 δισ. ευρώ». Αυτή η είδηση μέσα σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε κατάφερε να κυριαρχήσει επί 3 ημέρες και να λειτουργήσει ως ένα ακόμη «επιχείρημα» εναντίον των «τεμπελχανάδων και διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων» που ως γνωστόν είναι όλοι όσοι εργάζονται στο Δημόσιο.

Επίσης, λειτούργησε και ως ένα ακόμη μέσο αγιοποίησης του Ιδιωτικού Τομέα καθώς εμφανίστηκαν διάφοροι αγνοί επιχειρηματίες να δηλώνουν με την ιδιότητα των opinion makers την αγανάκτησή τους λέγοντας «ως πότε θα πληρώνουμε φόρους για να πηγαίνουν σε αυτά τα λαμόγια!».

Υπουργικό «δωράκι» 30 εκατ. ευρώ για καζίνο φάντασμα με τις υπογραφές Σταϊκούρα και Κεφαλογιάννη

Στη μέση της χειρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, 30,3 εκατ. ευρώ βιάζεται να πληρώσει το Eλληνικό Δημόσιο για ένα καζίνο, που δεν κατασκευάστηκε ποτέ (!), καθώς η ελληνική κυβέρνηση με τις υπογραφές δύο κορυφαίων στελεχών της, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και της υπουργού Τουρισμού, Ολγας Κεφαλογιάννη, ουσιαστικά χαρίζει το παραπάνω ποσόν σε μια κοινοπραξία χρεοκοπημένων κατασκευαστικών εταιρειών, λίγες εβδομάδες μάλιστα πριν εκδοθεί η τελεσίδικη δικαστική απόφαση του ΣτΕ.

Γ. Βαρουφάκης: «Στόχος ήταν να πάνε στις εκλογές ρίχνοντας την αποτυχία της εξόδου από το Μνημόνιο στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Γιάννης Βαρουφάκης
“ Οι αποκαλύψεις του οικονομολόγου, Γιάννη Βαρουφάκη, στην εκπομπή «Λαβύρινθος» και στον δημοσιογράφο της ΕΤ3, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη ”
Ως μια «φούσκα» που έσκασε νωρίτερα από ότι περίμεναν η κυβέρνηση Σαμαρά και το Βερολίνο παρουσίασε την αποτυχία της εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο, έκανε λόγο ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Λαβύρινθος» και στον δημοσιογράφο της ΕΤ3, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη. 

Ο γνωστός οικονομολόγος, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «από τις αρχές του 2013 ξεκίνησε η ιστορία του success story, η οποία βασίστηκε σε δύο φούσκες.

Ένας μηχανισμός φαύλου κύκλου από την ΕΚΤ


Η αυξανόμενη δύναμη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και η συσσώρευση εξουσιών, αποδείχθηκε άλλη μια φορά. Eννέα Ιταλικές τράπεζες απέτυχαν να περάσουν τα τελευταία stress tests. Από το Bloomberg:

"Οι Ιταλικές τράπεζες παρουσίασαν την μεγαλύτερη κεφαλαιακή ανεπάρκεια συνολικά, σύμφωνα με την επιθεώρηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τους δανειστές της περιοχής, καθώς η χώρα παλεύει να βγει από την τρίτη της ύφεση σε έξι χρόνια. [...] Από τις εννέα Ιταλικές τράπεζες που απέτυχαν στα stress tests, τέσσερις παρουσίασαν κενά μετά από μέτρα που πήραν κατά τη φετινή περίοδο, σύμφωνα με την αναφορά της ΕΚΤ."

Άστραψε και βρόντηξε ο Σωτήρης Αβδελίδης στην πανδικαστική συγκέντρωση...

Είναι αρκετός καιρός που η οργανωμένη βάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δια μέσω των κεντρικών της εκφραστών , οργανώνει σειρά θεματικών εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση και την προστασία των πολιτών, σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά , τους δανειολήπτες ,τους ομολογιούχους κλπ.
Στις εκδηλώσεις αυτές, βασικός ομιλητής ,είναι και ο Σωτήρης Αβδελίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τους ΑΝ.ΕΛ. στην πρόσφατη πανδικαστική συγκέντρωση.
Ακολουθεί απόσπασμα από τον χαιρετισμό – ομιλία του γραμματέα Νομικής Υποστήριξης Δανειοληπτών στην πανδικαστική συγκέντρωση στις 30-10-2014.