Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Η ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

 
Γράφει ο Παναγιώτης Λελιάτσος
Η τράπεζα εμπορίου και ανάπτυξης του Εύξεινου πόντου ( Black sea trade development Bank-παρευξείνια τράπεζα) ιδρύθηκε από 11 κράτη μέλη μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα το 1997 σύμφωνα με το νόμο 2380/1996 Α38 στο οποίο καθορίζει την σύσταση λειτουργίας της εν λόγω τράπεζας.
Το Ελληνικό δημόσιο συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω τράπεζας με ποσοστό που ανέρχεται στο 16,5% και σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας της  θα πρέπει να συμβάλει  στις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων τα οποία θα διατεθούν σε επενδυτικά σχέδια στις χώρες κράτη μέλη. Το ΔΣ της εν λόγω τράπεζας και οι μέτοχοι αποφασίσανε να συστήσουν την έδρα στην πόλη της θεσσαλονίκης και κυρώθηκε από  το Ελληνικό δημόσιο σύμφωνα με τον νόμο 2707/99 ΦΕΚ Α78 και να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 10.000.000 ευρώ από τον κρατικό προύπολογισμό για την αγορά και ανέγερση κτηρίου.

Η πολιτική κάστα έχει την υποχρέωση επί τέλους, τώρα που οι μάσκες των “φίλων μας” έπεσαν, να εκφράσει απόλυτα τη θέληση και τη βαθιά πεποίθηση των πολιτών


 ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ
Του Κώστα Παντελάκη
 
Ανέξοδοι ηρωισμοί, διαδικασίες χωρίς ουσία και παληκαρισμοί της κακιάς ωρας, την ιδια στιγμή που δεν θέλουμε με τίποτα να καταπιαστούμε με την παραγωγή και την ανάπτυξη, που είναι και τα ζητούμενα. Oι υποσχέσεις, οι δεσμεύσεις, τα όμορφα λόγια κι οι ανέξοδες επιβραβεύσεις των εταίρων, αποδείχτηκαν φτηνά, δόλια ψεύδη. Κάθε μέρα απαιτούν περισσότερα και ωθούν την κυβέρνηση να επιβάλλει στον Ελληνικό λαό μιά καταστροφική Σισύφεια προσπάθεια, που η κατάληξή της είναι προκαταδικασμένη.

Σαμαράς-Βενιζέλος συμφώνησαν και τα έδωσαν όλα στην τρόικα





 Τα βρήκαν σε όλα κυβέρνηση και τρόικα, με την ελληνική πλευρά να αποδέχεται πως υπάρχει συμφωνία για νέο πακέτο μέτρων, παράταση του μνημονίου, ενώ όπως είχαμε και στο παρελθόν γράψει δεν απασχόλησε τη ρύθμιση της συμφωνίας το δημοσιονομικό κενό που εντοπίστηκε από την τρόικα.

Συνοπτικά η ελληνική πλευρά που άφηνε να διαρρεύσει ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές βρίσκεται σε αδιέξοδο και θα επιδιωχθεί πολιτική λύση, τελικά αποδέχτηκε...
όλες τις απαιτήσεις της τρόικας και του ΔΝΤ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  θα γίνει μετάταξη προϊόντων σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης , με την τρόικα να θέτει το όριο για όλες τις συντάξεις στην ηλικία των 62, ενώ θα υπάρξει νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο με την κατάργηση από την 1η Ιανουαρίου της προσωπικής διαφοράς που ισχύει αυτήν τη στιγμή για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Πόλεμος πολιτικών - συνταγματολόγων


 
Σύνταγμα εύπλαστο και χωρίς μεγάλη χρονοτριβή ή αλλαγές σε βάθος χρόνου με μεγάλη πλειοψηφία;
Ο συνταγματικός πόλεμος που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα για το αν μπορεί να γίνει πιο ευέλικτος ο συνταγματικός χάρτης της χώρας δεν είναι ένας... άγνωστος πόλεμος. Στα χαρακώματα βρίσκονται από τη μία πλευρά οι πολιτικοί, που εμφανίζονται να συνταγματολογούν, και από την άλλοι οι συνταγματολόγοι, εκ των οποίων κάποιοι τυγχάνει να είναι και πολιτικοί. Η μάχη ανάμεσα στα δύο «στρατόπεδα» κρατάει χρόνια και το «έπαθλο» δεν είναι άλλο από το «ιερό δισκοπότηρο» της πολιτικής: το Σύνταγμα.

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ! – Θρασίμια είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος!


41092649
Κεραυνοί Τσίπρα από τη Λαμία. Εβαλε φωτιά στα φρένα και ζήτησε συναίνεση στην ημερομηνία των εκλογών!
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιο σκληρός από ποτέ-»απέναντι στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που κυβερνά τον τόπο»
-Ο Σαμαράς έχει οχυρωθεί στη καρέκλα του και οδηγεί τη χώρα σε μια ακραία σύγκρουση επιχειρώντας με όλα τα μέσα θεμιτά και αθέμιτα.
Ενας πρωθυπουργός που δεν έχει κανένα διεθνές κύρος μια και δεν διαθέτει ουδεμία λαική συναίνεση.
Το μόνο που μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να δυσκολέψει την επόμενη κι αυτός είναι ο στόχος της.

Σχέδιο Βενιζέλου: Εκλογές - αστραπή με άλλοθι την παραίτηση Παπούλια


 
Καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις και μάλιστα μέσα στην εβδομάδα.
Aποκλειστικές πληροφορίες μας κάνουν λόγο για ένα σχέδιο που περιλαμβάνει στρατηγικές κινήσεις blitzkrieg το οποίο είναι εμπνεύσεως Βενιζέλου και το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με αυτό μέσα στην εβδομάδα ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί με τους Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ θα επιχειρήσει να δει και τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων, δίνοντας έναν τόνο έκτακτης ανάγκης στις κινήσεις του.

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Λελιάτσος
 
Σε μια χώρα στην όποια έχει καταργηθεί κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και προάσπισης των συμφερόντων της με τις πρακτικές παραχώρησης εκμετάλλευσης του μεγαλύτερου Αεροδρομίου της χώρας όπως είναι το ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ σε γερμανικά συμφέροντα τέτοιου είδους φαινόμενα και πρακτικές θα παρακολουθούμε έκπληκτοι. Εισερχόμενος κάποιος εντός του εν λόγω αεροδρομίου παρατηρεί έκπληκτος το διαφημιστικό έντυπο το οποίο είναι κολλημένο στην είσοδο και ενημερώνει τους χιλιάδες επισκέπτες για την <<αγάπη>> της Τουρκίας και τις προσφορές σε βασικά προϊόντα ένδυσης και υπόδησης. Την ώρα που η χώρα αναζητά μανιωδώς την προσέλκυση τουριστών στην οποία εναποθέτει τις ελπίδες οικονομικές ανάκαμψης οι κύριοι της hochtief ενημερώνουν τους χιλιάδες επισκέπτες να επισκεφτούν την γείτονα χώρα.