Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 - ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ «ΤΡΕΜΕΙ» ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;


 Εκλογές 2015 - Γιατί ο Σαμαράς «τρέμει» τον Καραμανλή;
Ο Αντώνης Σαμαράς θα παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του επικαλούμενος το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» αναφέρουν οι πληροφορίες – Ανοικτό το ενδεχόμενο αμφισβήτησής του μετά την ήττα. Όλο το παρασκήνιο.
Το απόγευμα της Πέμπτης (22/01/2015) το κλίμα στο μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Αντ. Σαμαρά και των πολύ στενών συνεργατών του ήταν κλίμα καταθλιπτικό.
Ένας πρωθυπουργός σε άθλια –κυριολεκτικά- ψυχολογική κατάσταση, ο οποίος λίγες μόλις ώρες πριν είχε αρνηθεί συνέντευξη σε ένα ΜΜΕ, το MEGA, που του στάθηκε και μάλιστα με προκλητικότατο τρόπο, επειδή δείλιασε να απαντήσει (αυτό αναφέρουν έγκυρες, αποκλειστικές πληροφορίες μας) και σε ερώτηση για το τι θα κάνει σε περίπτωση εκλογικής ήττας (εκτός του ότι ζήτησε… γραπτές τις ερωτήσεις για να τις μελετήσει, αποδεικνύοντας έτσι ότι οι συνεντεύξεις που έχει μέχρι τώρα δώσει ήταν στημένες!), συνεργάτες του απελπισμένοι, κλίμα άθλιο…

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι πια όλοι συμφώνησαν πως οι εκλογές έχουν χαθεί και το μόνο που τους απομένει είναι να παλέψουν στις ελάχιστες ώρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, είναι να περιορίσουν το εύρος της ήττας με στόχο να είναι διαχειρίσιμη!
Αλλά σε αυτή την κρίσιμη όσο και καταθλιπτική σύσκεψη συζητήθηκε και ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα:
• Το πώς θα αντιδράσει ο Σαμαράς αν την Κυριακή το βράδυ εκδηλωθεί κίνηση ανατροπής του από την ηγεσία του κόμματος!
Το ενδεχόμενο αυτό τον τρομάζει. Όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, το θεωρούν πολύ πιθανό, εφόσον η εκλογική ήττα δεν είναι διαχειρίσιμη.
Ήδη τις πρώτες προειδοποιητικές βολές τις είδαν απ’ την Πέμπτη, όταν στελέχη πρώτης γραμμής (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Ντόρα) διαφοροποιήθηκαν απ’ το ύφος και ήθος της προεκλογικής στρατηγικής του Σαμαρά και των στενών συνεργατών του.
Κατά τις αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο Αντ. Σαμαράς ήταν κατηγορηματικός ότι «δεν πρόκειται να παραδώσω το κόμμα σε όσους με αμφισβητήσουν»!
Όταν ρωτήθηκε από στενό του, πολύ στενό σύμβουλο, πώς θα το καταφέρει αυτό, ιδιαίτερα αν οι αντιδράσεις λάβουν τη μορφή χιονοστιβάδας ή ακόμα και προνουντσιαμέντου, απάντησε:
- Θα επικαλεστώ τις δύσκολες αποφάσεις που αναγκάστηκε να λάβω και ότι παρόλα αυτά κράτησα τα ποσοστά του κόμματος πάνω από 25%!
Όταν δέχτηκε κι άλλες, επίμονες ερωτήσεις σχετικές, πέταξε τη… βόμβα:
- Θα επιχειρηματολογήσω για το σενάριο της αριστερής παρένθεσης. Θα ισχυριστώ ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα πέσει σε 5-6 μήνες, οπότε είναι αδιανόητο να αλλάξει η Ν.Δ. αρχηγό, ενόψει κρίσιμων εξελίξεων!

Στη συνέχεια της συζήτησης ισχυρίστηκε, ότι «δεν φοβάμαι ούτε την Ντόρα, ούτε τον Βαγγέλη, ούτε τους άλλους. Μόνο αν αναλάβει ο Καραμανλής πρωτοβουλία φοβάμαι»!
Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr πριν λίγες μέρες είχαμε αναφερθεί σε πιέσεις που ασκούνται στον Κ. Καραμανλή, προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλία σωτηρίας της παράταξης ακόμα κι αν χρειαστεί να προχωρήσει σε ρηξικέλευθες κινήσεις, ακόμα και ίδρυσης νέας παράταξης.
Και θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι αρκετά απ’ τα στελέχη τα οποία θα στραφούν κατά Σαμαρά απ’ την επομένη των εκλογών, θα έκαναν πίσω σε τυχόν ανάληψη τέτοιας πρωτοβουλίας και θα αναγνώριζαν στον πρώην πρωθυπουργό το δικαίωμα να δράσει προκειμένου να διασωθεί η παράταξη…

Το μόνο σίγουρο είναι πως την επομένη των εκλογών θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της Κεντροδεξιάς και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Newswbomb.gr ο Καραμανλής δεν θα αφήσει σε καμία περίπτωση την παράταξη να πέσει σε... λήθαργο και εσωστρέφεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου