Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Οι ψαλιδόκωλοι και το ¨τυρί-Ελλάδα¨ στην φάκα.

η φάκα
Ψαλιδόκωλος, λέγεται εκείνος που φοράει φράκο, επειδή το φράκο είναι σχιστό πίσω σαν ουρά χελιδονιού.
Με λίγες ώρες διαφορά από το αίτημα για ένταξη στον ΕLA και από τις 4 συστημικές τράπεζες . Η προσφυγή στον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας γίνεται για προληπτικούς λόγους .
¨Ο κ. Σουλτς, μιλώντας στην εκπομπή Petit Journal του γαλλικού καναλιού Canal+ έκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα.
Είπε χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα λιτότητας στη χώρα μας ήταν αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και «δεν ήμασταν εμείς (οι Ευρωπαίοι) που τα επιβάλλαμε», προσθέτοντας: «Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει χρέος 180% του ΑΕΠ της, αλλά πολλά από αυτά τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι «ανυπόφορα»»
.http://www.ethnos.gr/ΕΘΝΟΣ On Line 16 Ιανουαρίου 2015

¨Την προδοσία πολλοί ηγάπησαν , τον προδότη ουδείς¨

Τελευταία προεκλογική Κυριακή άρχισαν ¨πολλοί να λαλούν και πολλοί να χορεύουν ¨ σε σημείο που να μην τους προλαβαίνουμε.

Τι γνωρίζουν οι Ρώσοι και θέλουν να μας διαμηνύσουν;

Άρση της απαγόρευση εισαγωγών γεωργικών ειδών από την Ελλάδα, σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ, υπόσχεται ο υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας, Nikolai Fyodorov, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass. «Εάν η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα δημιουργήσουμε τις δικές μας σχέσεις μαζί της, η απαγόρευση για τα τρόφιμα δεν θα ισχύει για αυτή», φέρεται να δήλωσε ο ρώσος αξιωματούχος. http://www.bankingnews.gr/17/01/2015 – 18:55

Τι γνωρίζουν οι Γερμανοί και θέλουν να μας το πούν μασημένα;

«Spiegel»: Η Τράπεζα της Ελλάδας δεν θα αγοράζει πλέον ελληνικά κρατικά ομόλογα.

¨Η ερχόμενη Πέμπτη θα είναι κρίσιμη ημέρα για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι …θα εξαγγείλει την αγορά κρατικών ομολόγων ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από το πιστωτικό του ίδρυμα.

Ανοικτό παραμένει, το αν η αγορά θα γίνει από την ίδια την ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη, ή από τις εθνικές Κεντρικές Τράπεζες. Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες του «Spiegel» και της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο κ.Ντράγκι έχει προκρίνει τη δεύτερη λύση….

μια δεύτερη είδηση του «Spiegel», σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα μείνει έξω από τον χορό τέτοιων αγορών, δεδομένου ότι τα χρέη της αξιολογούνται ως «σκουπίδια» και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν δεκτά από την Τράπεζα της Ελλάδας.¨

«worst-case-szenario»

¨Επίσης σε άλλο άρθρο του «Spiegel» που υπογράφει ο γνωστός αναλυτής Χένρικ Μίλερ γίνεται επίσης λόγος για το «worst-case-szenario» – το χειρότερο δυνατό σενάριο – που θα προέκυπτε από την έξοδο της Ελλάδας από τον ευρωζώνη, σε περίπτωση που οι δανειστές έκλειναν την χρηματική κάνουλα. Το αποτέλεσμα θα ήταν τότε, καταρχάς, η επέκταση της κρίσης σε άλλες ευπαθείς χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ιταλία, ύστερα, η εκτύπωση εκατοντάδων

δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΚΤ για την στήριξή τους, και τελικά, «αυτό που φοβούνται πολλοί στη Γερμανία, ένας καταστροφικός πληθωρισμός». http://www.tovima.gr Χειλάς Νίκος ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15:23 18 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Μετά από την πτώχευση της Lehman Brothers. Ήταν πρωινό Δευτέρας, 15 Σεπτεμβρίου του 2008, όταν η αμερικανική επενδυτική τράπεζα κατέρρεε υπό το βάρος ζημιών 60 δισ. δολαρίων (κυρίως από «τοξικά» προϊόντα). Ήταν το αποκορύφωμα της «φούσκας» που γιγάντωσε ο ανεξέλεγκτος δανεισμός στην αμερικανική αγορά ακινήτων. Η έναρξη μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, που σύντομα θα ξεπερνούσε τα όρια της Αμερικής και με μορφή ντόμινο, θα εξαπλωνόταν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε αυτή η κρίση της ¨διασποράς δυστυχίας ¨ ήταν επειδή η Ευρώπη προσπάθησε να απορροφήσει την αυθαίρετη έκδοση νομίσματος από την Αμερική. Δηλ το ¨χοντρό τύπωμα ζεστού χρήματος¨ που γινόταν πλέον εργαλείο γεωπολιτικής στρατηγικής με συγκεκριμένους στόχους. Ποσοτική χαλάρωση το ονόμασαν ενώ ουσιαστικά γινόταν μια ¨ οικονομική θηλεία¨ για άλλους.

Έτσι λοιπόν εκείνες τις ημέρες η ΕΕ ενώ έκοβε σταδιακά χρήμα προκειμένου να αναπληρώνει την συρρίκνωση της ρευστότητας που εμφάνιζε κάθε χώρα –μέλος. Ειδικότερα στις χώρες του Νότου ένα ποσοστό σε ρευστό κατά μήνα έφευγε εκτός ΕΕ μέσω των αλλοδαπών εργατών.

Η Ευρώπη στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης των αγορών για να βοηθήσει την Αμερική έβαλε φρένο στις μηχανές εκτύπωσης της .

Και τότε όλοι στοχοποίησαν την Ελλάδα με τα γνωστά σε αυτούς δημοσιονομικά κενά.

Οι άλλες προβληματικές χώρες της ΕΕ ήταν επιδεχόμενες θεραπείας.

Και αυτό σήμερα μετά τα παραπάνω δημοσιεύματα φαίνεται ολοκάθαρα.

Η ΕΚΤ με την θεραπεία του τύπου της ¨ποσοτικής χαλάρωσης¨ που θέλει να εφαρμόσει ουσιαστικά αφήνει ¨ στην απ έξω¨ την Ελλάδα στο επίπεδο αξιολόγησης των σκουπιδιών.

Για αυτούς η προεκλογική αβεβαιότητα , η μη τελική αξιολόγηση της μοχθηρής Τρόικας συνιστούν πιθανώς δικαιολογίες.

Αυτοί είναι οι ισότιμοι εταίροι μας!!

ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ το είπε ο κ. Μάρτιν Σουλτς.

Σαν τίτλος ταίριαζε ¨από την Lehman Brothers στην Ορθόδοξη Ελλάδα¨.

Το τυρί που έβαλαν οι ψαλιδόκωλοι στην φάκα για να το ροκανίσουν τα ποντίκια -τοκογλύφοι λέγεται Ορθόδοξη Ελλάδα.

Στο τέλος η περιβόητη φάκα με το τυρί- ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ θα πιάσει τους ψαλιδοκώλιδες από τα φράκα τους με τις ¨μεγάλες τσέπες¨.


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου