Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Πολιτικό "προξενιό" Καραμανλή σε Μεϊμαράκη για τη διαδοχή στη ΝΔ

"Ώρα ανατροπής" του Αντώνη Σαμαρά και του στενού του επιτελείου σημαίνει από την πλατεία Μαβίλη. Ο "γέφυρα" Μεϊμαράκη, οι "ρουκέτες" Αντώναρου και η επιφυλακτική στάση των Μητσοτακικών

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί η Νέα Δημοκρατία μετά τη νέα συντριπτική, όπως την χαρακτηρίζουν “καραμανλικά” στελέχη, ήττα καθώς η ψαλίδα από το ΣΥΡΙΖΑ μεταβλήθηκε από το +2% του 2012 στο -8,5% του 2015 (10,5 μονάδες υστέρηση).
Παράλληλα όμως, το σύνολο των “γαλάζιων” στελεχών βρίσκονται πλέον στα κάγκελα καθώς εκτιμούν ότι η συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά, μετά την ήττα, ουσιαστικά μικραίνει την ΝΔ περαιτέρω και την οδηγεί στο “δρόμο” του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι το “καραμανλικό” στρατόπεδο που έχει αποφασίσει να πάρει τα όπλα εναντίον “της παρέας της Πολιτικής Άνοιξης”, όπως ανοιχτά πλέον την ονομάζουν στις μεταξύ τους συνομιλίες, έχει επιλέξει να βάλει μπροστά στην επιχείρηση ανατροπής της σημερινής ηγεσίας τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Δεν πρέπει κανείς άλλωστε να ξεχνάει ότι δύο μόλις μέρες πριν τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή διεμήνυσε στους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόμματος ότι για τον πρώην Πρωθυπουργό είχε ιδιαίτερη σημασία η επανεκλογή ψηλά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η χθεσινή συνάντηση Μεϊμαράκη-Σαμαρά διεξήχθη σε ιδιαίτερα υψηλό κλίμα ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντονης διαφωνίας ανάμεσα στους δυο άνδρες. Και αυτό γιατί ο κ. Μεϊμαράκης, ιστορικό στέλεχος με μακρά κομματική διαδρομή στο χώρο της ΝΔ και με ιδιαίτερα ισχυρή κομματική και κοινωνική αποδοχή στο χώρο των οργανώσεων και των ψηφοφόρων του κόμματος, καταλόγισε σειρά κορυφαίων λαθών στην προεκλογική στρατηγική της ΝΔ προσωπικά στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και σε δυο-τρία άτομα από το στενό του επιτελείο.
Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υπερψήφισης του Δ. Αβραμόπουλου για την Προεδρία τη Δημοκρατίας εφόσον αυτός τελικά αποτελέσει την πρόταση της νέας κυβέρνησης.
Επιφυλακτική στάση στις εξελίξεις, παρά το ότι και οι ίδιοι προσβλέπουν σε ανατροπή του Αντώνη Σαμαρά, κρατούν οι “Μητσοτακικοί”.
Αιχμές κατά του σημερινού προέδρου της ΝΔ άφησε τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη διαφορά ότι ο βουλευτής της Β’ Αθήνας και πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άσκησε έμμεση κριτική και στην παλιά φρουρά της ΝΔ (Καραμανλής-Μεϊμαράκης) με σημερινές του δηλώσεις λέγοντας ότι η ΝΔ είναι κόμμα ηλικιωμένων.
Ωστόσο, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, συνέχισε την κριτική του, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της ΝΔ μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Ο κ. Αντώναρος έγραψε:
Για να δούμε αν και τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ σήμερα. Μεταξύ μας: Ιδιαίτερα μεγαλες προσδοκίες δεν εχω…

Για να δούμε αν και τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ σήμερα. Μεταξύ μας: Ιδιαίτερα μεγαλες προσδοκίες δεν εχω...
Το επιχείρημα ότι η νέα κυβέρνηση πάει να εφαρμόσει περίεργες πολιτικές δεν μπορεί να ειναι πρόφαση για ακίνησία στη ΝΔημοκρατία. Αντίθετα!
Το επιχείρημα ότι η νέα κυβέρνηση πάει να εφαρμόσει περίεργες πολιτικές δεν μπορεί να ειναι πρόφαση για ακίνησία στη ΝΔημοκρατία. Αντίθετα!


  Την ενοτητα και την επανεκκινηση της ΝΔημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ. Περισσότερες λεπτομέρειες περιττές!

Την ενοτητα και την επανεκκινηση της ΝΔημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ. Περισσότερες λεπτομέρειες περιττές!
Σπαω το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιός είχε πει την αυτάρεσκη φράση “Εγώ απ’ αυτόν δεν χάνω!”. Αλλά δεν τα καταφέρνω…”


Σπαω το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιός είχε πει την αυτάρεσκη φράση "Εγώ απ' αυτόν δεν χάνω!". Αλλά δεν τα καταφέρνω...
Ο κ. Αντώναρος, συνεχάρη μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, την Τετάρτη, τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος υποδέχτηκε την αντικαταστάτριά του Ζωή Κωνσταντοπούλου με ένα μπουκέτο τουλίπες στην τελετή παράδοσης-παραλαβής.
«Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που είχε ο Προεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μειμαράκης να υποδεχθεί τη διαδοχο του στο αξίωμα Ζωή Κωνσταντοπούλου πριν καν εκλεγεί. Έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι άρχοντας και σέβεται, με αυτονόητο τρόπο, τις αρχές και παραδόσεις της κεντροδεξιάς μας παράταξης».
antonaros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου