Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Θα δούμε τι θα επικρατήσει…

ΜΥΣΤΙΚΟ

Γράφει ο Κώστας Παντελάκης

Η μετά μνημόνιο -μετά χρεοκοπία εποχή ,δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια..
Το καρβέλι για όλους, πολιτικούς, επιχειρηματίες, εργαζόμενους θα βγαίνει πλέον δύσκολα και μόνο ορθά.
Οσοι καταφέρουν σε πρώτη φάση να επιβιώσουν και σε δεύτερη φάση να πρωταγωνιστήσουν πρέπει να πληρούν κάποια χαρακτηριστικά.
Μαχητικότητα, γνώση, αντοχή στην πίεση, εργατικότητα, ευελιξία και κυρίως ανεπτυγμένη κοινωνική ενσυναίσθηση που θα τους επιτρέπει να χειρίζονται καταστάσεις σέ μιά κοινωνία όπου οι άνθρωποι είναι ποιο ευάλωτοι και επιθετικοί.
Οσοι στήριζαν την παρουσία τους μόνο στην κοινωνική καταγωγή, την κοινωνική θέση και την οικονομική άνεση των γονιών τους θα πρέπει σε όλα τα πεδία να αισθάνονται επισφαλείς, επειδή οι κοινωκοοικονομικές συνθήκες θα μεταβάλλονται ταχύτητα.
Θα γεμίσουν οι χωματερές από πάσης φύσεως πολιτικούς και επιχειρηματικούς γόνους που περιμένουν μέσα από ένα θαύμα (που ίσως δεν έρθει) να διατηρήσουν την παλαιά τους θέση.

Η Γκράβα και η Κυψέλη κέρδισαν στον πρώτο γύρο το Κολλέγιο Αθηνών.
Το “νέο” έρχεται με δυναμισμό και διψασμένο σε όλα τα επίπεδα και το παλαιό είναι μαλθακό απροπόνητο από ότι φαίνεται για τις νέες συνθήκες που επικρατούν.
Στα δύσκολα πρέπει να τραβήξουν τον κάρο με άλλο τρόπο με άλλη μεθοδολογία προς την κατεύθυνση που πρέπει.
Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν στο πρόσωπο των νέων που βλέπουμε, βρούμε αυτούς που θα κάνουν ότι δεν μπορούσαν οι προηγούμενοι.
Μήπως αριστερή ρητορική μέ δεξιά πολιτική;;
Ο πρώτος διδάξας ήταν μαέστρος σ’αυτά,o Ανδρέας.
Έφτιαξε μετά και επιτελείο και αντίστοιχη σχολή σκέψης και πολιτικής επιρροής που ακόμη επιζεί και μεγαλουργεί.
Αν τα καταφέρει ο Πρωθυπουργός να παίξει τον ρόλο αυτό με επιτυχία όλα θα πάνε μια χαρά.
Αν όμως δεν το χειρίζεται ο ίδιος το σύστημα αυτό και δοκιμάσει να παίξει την αριστερή πολιτική , όχι μέσα, αλλά έξω, τότε ίσως έχουμε ντράβαλα.
Για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ισχύει, πριν δούμε τις πρώτες κινήσεις του κ.Τσίπρα στην Ευρώπη.
Πάντως τα πρώτα που ετοιμάζονται είναι ανώδυνα, κυρίως επικοινωνιακά θέματα (δεκατη τρίτη σύνταξη, κατώτατος μισθός, συσσίτια και διάφορα παρόμοια) ,ενισχύουν απλά τη αριστερή ρητορική.
Θα κρατήσουν τα μπόσικα όμως αν θελήσει να γίνει Ανδρέας και να υπογράψει συμφωνίες με τον Σόιμπλε;;
Πολλοί παλιοί σύντροφοι του πάλαι ποτέ συνασπισμού θεωρούν ότι θα πάει σε ρήξη και σύγκρουση με την Ευρώπη και ότι βγεί.
Θα δούμε σε λίγες μέρες που πάει το πράμα.
Στο εσωτερικό μέτωπο γίνονται κινήσεις να υποστηριχθεί το κυβερνητικό δίπολο με αποδυνάμωση των αντιπάλων αριστερά και δεξιά,
Συνέδρια, διαμάχες, εσωστρέφια κλπ για να μην υπάρχει πίεση.
Θα δούμε τι θα επικρατήσει.
Θα πετύχει άραγε ο διεμβολισμός της ΝΔ με Δ.Αβραμόπουλο, Γιάννα Αγγελοπούλου και λοιπές κολώνες του αστικού κράτους της δεξιάς;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου