Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Είμαστε οι επιλογές μας κι οι επιπτώσεις τους.

ΑΓΟΡΕΣ

Γράφει ο Κώστας Παντελάκης

Είμαστε οι πράξεις μας. 
Ποτέ οι δηλώσεις μας.
Είμαστε οι επιλογές μας κι οι επιπτώσεις τους. 
Ποτέ οι αιτιάσεις κι οι …αγαθές μας προθέσεις.
Είμαστε η καθημερινή μας πρακτική και ποτέ οι βολικές μας θεωρίες.
Είμαστε αυτό το θετικό ή αρνητικό που η ανεξάρτητη δράση μας προκαλεί μέσα στην κοινωνία που ζούμε, πορευόμενοι ο ένας στον άλλον παράλληλα.
Είμαστε τελικά ο τυφλός εγωϊσμός κι η απληστία μας, που οι …μεγαλόσταυροι, τα προσκυνήματα και οι …κερδοφόρες δηλώσεις Χριστιανικής τάχα πίστης, δεν γίνεται ποτέ να …καμουφλάρουν. 

Αν η αγάπη απουσιάζει, δεν σώζουν τα ..χειροφιλήματα.
Η ώρα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ , έφτασε πια για όλους μας.
Οι πολιτικοί, πέρασε επί τέλους ο καιρός που καταφέρναν να παραπλανήσουν τους αφελείς με δηλώσεις, με υποσχέσεις και μεγάλα λόγια, με καπηλείες κάθε είδους, υποκρισία και φρούδες ελπιδο-πωλήσεις. 
Στην αιμάσσουσα γονατισμένη Ελλάδα του 2015, στην Ελλάδα των κολλητών, των βολεμένων, των ευνοημένων, των …ανέγγιχτων φοροκλεπτών και των κάθε είδους πλιατσικολόγων εγκληματιών, πρόκειται να τεθεί το καίριο ερώτημα …
” Ποιά πατρίδα, ποιά ζωή, ποιά θέση μας αξίζει;” 
Όλων εμάς των σιωπηλών, που πληρώνουμε καθημερνά με το αίμα μας την τραγική παρακμή, που εξ ανοχής επιτρέψαμε να επικρατήσει στη χώρα μας και στη ζωή μας…..
Τι μας αξίζει τελικά; 
Ας το διεκδικήσουμε με πίστη και πάθος, ή ας συνθηκολογήσουμε για πάντα με τη φθορά….. 
Πιστεύω πως αυτή, είναι η τελευταία μας ευκαιρία να πράξουμε ως Έλληνες κι όχι σαν πρόθυμοι γονατισμένοι δούλοι, που πιστεύουν τα πάντα.
Ήρθε η ώρα να αποφασίσει ο καθένας μας λαμβάνοντας το βάρος της ευθύνης του. Παραπλανημένοι, ανήξεροι και αθώοι μετά απ΄όλα όσα ζήσαμε, δεν θα υπάρξουν.
Ας ξεχωρίσουμε το κίβδηλο επί τέλους απ΄το γνήσιο. 
Τώρα πια σίγουρα, 
Μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου