Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ … ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

kammenos-tsipras4353453
«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά τη μεγαλειώδη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές 2015.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με τον Πάνο Καμμένο για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με τους ΑΝ.ΕΛ να λαμβάνουν ένα υπουργείο.

Ήδη, ορίστηκε ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας (26/01/2015), προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.


Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, θα επιδιώξει να έχει – τουλάχιστον – την ανοχή του Ποταμιού.

Μάλιστα, θέλοντας να διευρύνει την κυβερνητική στήριξη, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει συνάντηση και από τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, από τον οποίο θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ψήφο ανοχής.

Ωστόσο, το αν θα δεχθεί ο κ. Κουτσούμπας , ακόμη και να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει άγνωστο.

Η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρεται να είναι τόσο καλά «δεμένη», που, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, δεν αποκλείεται η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού να γίνει το απόγευμα της Δευτέρας (26/01/2015)!

Στις 162 – 163 οι έδρες της νέας κυβέρνησης

Με δεδομένη τη συμφωνία Τσίπρα – Καμμένου, η νέα κυβέρνηση θα αποκτήσει πλειοψηφία με 162- 163 έδρες, καθώς οι Ανεξάρτητοι Ελληνες παίρνουν 13 έδρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται μεταξύ των 149 και 150.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου