Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Οι «σωτήρες», οι σχολιαστές και τα χρεοκοπημένα media

Γέμισε «σωτήρες» η τηλεόραση. Οι άνθρωποι του επαρχιακού θεάματος της χώρας γεμίζουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων σε αυτή τη σύντομη προεκλογική περίοδο υποσχόμενοι και εκείνοι με τη σειρά τους πως θα σώσουν τη χώρα.  Δημοσιογράφοι, σχολιαστές, παρουσιαστές και ποδηλάτες, υποδύονται τους ειδικούς και έχουν τις λύσεις στο τσεπάκι τους διεκδικώντας να «ανταλλάξουν» την τηλεοπτική τους απήχηση σε ψήφους και σε θέση στο κοινοβούλιο.


Οι περισσότεροι αυτόκλητοι διασώστες προερχόμενοι από τον κλάδο των ΜΜΕ, τα προηγούμενα χρόνια της «φούσκας» έκαναν μόνο τη δουλειά τους στα ΜΜΕ, χωρίς...
να κοιτάνε γύρω τους, και δίχως να συμμετέχουν σε κοινωνικούς αγώνες. Κάποιοι μάλιστα διακρίθηκαν για τις ιδιαίτερα δαπανηρές τους εκπομπές στην κρατική ραδιοτηλεόραση και ξεχώρισαν για τη σιωπή τους, όταν η συγκυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ. Το σημαντικότερο, για εκείνους, είναι πως απέδρασαν από τα ζημιογόνα media στα οποία δούλευαν,  παίρνοντας από τις ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις την υπεραξία της προβολής τους, και αφήνοντας τα χρέη στους άλλους.

Όσοι έχουν απομείνει στα παράθυρα δίνουν σκληρό αγώνα για να διατηρηθεί το σημερινό τοπίο με τη μονότονη ερώτηση προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  «για το που θα βρούνε τα λεφτά». Αδυνατούν όμως να ρίξουν έστω και μια ματιά στα οικονομικά στοιχεία  των επιχειρήσεων που εργάζονται και να απαντήσουν με ειλικρίνεια για το πως ακόμη τα Μέσα αυτά μπορούν να εκπέμπουν στηριζόμενα μόνο σε δάνεια, με ελάχιστα έσοδα και κεφάλαια. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου