Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Οι 100 δόσεις θα γίνουν- Δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά- Τί είπε για τον ΕΝΦΙΑ

Στις δηλώσεις αυτές προέβη κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης. Η κυβέρνηση πέτυχε την ακύρωση των υφεσιακών μέτρων και την κατάργηση του e-mail Χαρδούβελη σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.
 Μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε σαφή λόγο για κατάργηση του μνημονίου όπως ήταν γνωστό, υπό την έννοια δηλαδή της λογικής της εσωτερικής υποτίμησης και των μεγάλων πλεονασμάτων που απαιτούσε.
"Είναι η υποταγή στην κρίση", είπε και τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση θέλει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και εκτίμησε πως όσο η Ελλάδα ήταν δεσμευμένη σε "σιδερένιο κλουβί" πλεονασμάτων και με τις επενδύσεις σε αρνητικό πρόσημο, η έξοδος από το μνημόνιο ήταν αδύνατη.
«Οι 100 δόσεις θα γίνουν αλλά υπάρχουν κάποιες πολύ καλές ιδέες από οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει ακόμα πιο έξυπνο αυτό το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά και πως αυτοί οι 4 μήνες της παράτασης είναι μήνες στους οποίους έχει συμφωνηθεί μορατόριουμ ενώ αναφερόμενος στο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ,σημείωσε ότι αυτό θα αποφασιστεί σε συνδυασμό με τον γενικό προγραμματισμό της κυβέρνησης μετά τον Ιούνιο.
Για τον ΕΝΦΙΑ, τον χαρακτήρισε "απαράδεκτο" νόμο, και είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξει μέσα στο τρέχον έτος.

Σχετικά με τη νέα σχέση της χώρας με τους θεσμούς εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος και των τριών και υπογράμμισε ότι η σχέση θα συνεχιστεί.

Είπε όμως ότι αυτό που εκείνος ονομάζει τρόικα έχει τερματιστεί υπό την έννοια της έλευσης μεγαλοϋπαλλήλων που σαν "συμμορία" ερχόντουσαν στην Αθήνα και επέβαλλαν υφεσιακό πρόγραμμα.

"Μακριά από αυτά", σχολίασε για την περίπτωση η συμφωνία με την Ευρώπη να προωθηθεί σαν Πράξη Νομοθετικό Περιεχομένου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου