Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

«Βόμβα» Φαλσιανί: Η τρόικα ήρθε στην Ελλάδα για να μην αποκαλυφθεί ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου έβγαλε 500 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό!



«Βόμβα» Φαλσιανί: Η τρόικα ήρθε στην Ελλάδα για να μην αποκαλυφθεί ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου έβγαλε 500 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό!


Στοιχεία - σοκ, που αφορούν στην Ελλάδα και την έλευση της τρόικας, αποκαλύπτει το 
πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC, που αποκάλυψε τη «λίστα Λαγκάρντ», Ερβέ Φαλσιανί. Στο βιβλίο του που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα, μέρος του οποίου προδημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα εκβιαζόμενος, ώστε να μην αποκαλυφθεί ως η μητέρα του Μαργαρίτα είχε βγάλει παράνομα μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό.

Οπως αναφέρει ο Φαλσιανί, η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό με «500 εκατ. ευρώ» στην HSBC.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η λίστα των χρυσών καταθετών της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας. Αυτό, πάντα κατά την άποψή του, συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας. Ο Παπανδρέου, λέει, δέχθηκε «πιέσεις και εκβιασμούς».

«Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον (σ.σ. πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά) Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», γράφει ο Φαλσιανί.

Στο βιβλίο του, με τίτλο «La cassaforte degli evasore» («Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων»), το οποίο συνέγραψε μαζί με τον δημοσιογράφο της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας «Sole 24 Ore» Άντζελο Μινκούτσι, αναφέρει ένα ακόμη όνομα από το «μέτωπο του Νότου»: «Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ισπανία, ο Εμίλιο Μποτίν από το Banco Santander (σ.σ. της οποίας ήταν ιδιοκτήτης ως τον θάνατό του τον περασμένο Σεπτέμβριο), ήταν ένας από τους πελάτες της HSBC στη Γενεύη».

πηγή:ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου