Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πότε θα παραδεχτεί το Βερολίνο ότι ο εσμός των εγχώριων υποτακτικών του έκλεισε τον ολέθριο κύκλο του;

Γράφει ο Μαγια
Τι ζητάμε; Μια ευκαιρία, προκειμένου να οικοδομήσουμε την «άλλη Ελλάδα», της αξιοπρέπειας και της δημιουργίας. Η συγκυρία είναι μοναδική!

Η νέα ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν προτείνει μια αμοιβαίως αποδεκτή συμφωνία χωρίς Τρόικα και Μνημόνια και έχουν δεσμευτεί για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς χωρίς παραγωγή νέων ελλειμμάτων. Έχουν δεσμευτεί να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές. Έχουν δεσμευτεί να προωθήσουν σαρωτικές αλλαγές για να τελειώσει το καθεστώς της διαφθοράς, της ατιμωρησίας, της φοροδιαφυγής, να μπει τέλος στο πελατειακό κράτος.


Τα αυτονόητα και απολύτως ρεαλιστικά προτείνει η νέα κυβέρνηση. Αλλά, δυστυχώς, άλλες οι βουλές των επικυρίαρχων, που θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη και υπόδειγμα αποικίας χρέους.

Αρνούνται πεισματικά να συμβιβαστούν με τη νέα πολιτική πραγματικότητα και να παραδεχτούν ότι ο εσμός των εθελόδουλων, των εγχώριων υποτακτικών έκλεισε οριστικά τον ολέθριο κύκλο του.

Φανερά εκνευρισμένοι, επειδή το διαβόητο email, Σαμαρά-Βενιζέλου-Χαρδούβελη, έμεινε στα χέρια τους, στήνουν σκηνικό σύγκρουσης με την Αθήνα, και με όπλο τη χρηματοδοτική ασφυξία αποσκοπούν να κάμψουν την ελληνική κυβέρνηση, να υπονομεύσουν ακόμη και τις πιο μετριοπαθείς διεκδικήσεις της.

Μέσα στο παιχνίδι των εκβιασμών εντάσσεται το έγγραφο που διέρρευσε από το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο πρακτορείο Reuters, με το οποίο απαιτείται η εφαρμογή από την κυβέρνηση, απαρέγκλιτα, όλων των μέτρων που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Η επιδίωξη είναι ένας γρήγορος και ταπεινωτικός συμβιβασμός.

Είναι τόσο αμνήμονες, αγνώμονες και μοχθηροί, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, το ιερατείο του Δ΄(οικονομικού) Ράιχ, που (ξανα)βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο των Ελλήνων.

Απευθύνονται, χωρίς αιδώ και σεβασμό, σ΄ εμάς που έκαψαν, δολοφόνησαν, βασάνισαν, λήστεψαν και κατέστρεψαν.

Κι αν, όπως διατείνεται ο Α. Τσίπρας, η Ελληνική κυβέρνηση «πρωτοτυπήσει», εάν δεν υπακούσουμε στις διαταγές του Βερολίνου, τι θα μας κάνουν; Θα μας εκτελέσουν (πάλι);

Οι Γερμανοί θα γίνουν όσο πιο σκληροί γίνεται. Θα κλιμακώσουν τις πιέσεις τους στην Ελλάδα, προς παραδειγματισμό των υπολοίπων λαών του Ευρωπαϊκού νότου, που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην επιτυχία του μοντέλου ΣΥΡΙΖΑ. Ούτως ή αλλιώς, τους έχει βγει το όνομα. Σύμφωνα με τη δεξιά γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ», «ο χαρακτηρισμός της Γερμανίας ως Τέταρτο Ράιχ είναι πλέον πολύ διαδεδομένος σε όλη την Ευρωζώνη».
Η πιο σκληρή ευρωπαϊκή παρτίδα πόκερ θα παιχτεί μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.

Πού θα καταλήξει; Θα εξαρτηθεί από τον βαθμό αντοχής της Ελληνικής κυβέρνησης και την ικανότητά της να κινητοποιήσει, στο πλευρό της, τον λαό!

ΥΓ. Αν για κάτι πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι είναι ότι για πρώτη φορά -από την αρχή κρίσης- η Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά της και διαπραγματεύεται ως κυρίαρχο κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου