Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

"Θύελλα" αντιδράσεων στη ΝΔ με την ανακοίνωση του ΕΛΚ
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στο εσωτερικό της ΝΔ η επίμαχη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα «να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση».
Το γεγονός ότι το ψήφισμα έγινε αποδεκτό από την ηγεσία της ΝΔ προκάλεσε αιχμηρά σχόλια αλλά και ευθείες επιθέσεις.
«Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες» έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter το βράδυ της Παρασκευής η βουλευτής της ΝΔ Nτόρα Μπακογιάννη, ενώ από την πλευρά του ο Ευάγγελος Αντώναρος, εξαπέλυσε νέα πυρά εναντίον της γαλάζιας ηγεσίας
«Συνεχίζεται η ένοχη σιωπή της μόνον κατά την φαντασία της κραταιώς ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για την ανακοίνωση του ΕΛΚ. Δεν με εκπλήσσει: Όταν κάποιοι έχουν εθισθεί να λένε σε όλα ναι, δεν τολμούν να ορθώσουν το ανάστημα τους με ένα ΟΧΙ ούτε καν στο ΕΛΚ» ανέφερε σε σχόλιό του στο Twitter.
Αντιδράσεις προέκυψαν και από τον Δημήτρη Σιούφα, αλλά και τον Γ. Μιχελάκη, που χαρακτήρισε «απαράδεκτη την αποδοχή της δήλωσης από την ελληνική αντιπροσωπεία».
Χαμηλότερους τόνους κράτησε τόσο η πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία αν και παραδέχθηκε ότι η ανακοίνωση είχε προβληματικά σημεία, τόνισε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως όπλο εσωκομματικής αντιπαράθεσης,όσο και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
«H θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι λάθος», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ πρόσθεσε ότι «σήμερα όλες οι πολιτικές παρατάξεις θα έπρεπε να βρίσκονται σε συνεννόηση και συνεργασία για πετύχουμε θετικά αποτελέσματα. Η εικόνα της χώρα μας πρέπει να είναι ότι όλοι οι Έλληνες στηρίζουμε τη σκληρή διαπραγμάτευση. Είναι λάθος πολιτικές δυνάμεις να επενδύουν στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου