Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ

Καμμένος: Εμείς δεν θα διαπραγματευτούμε στα τέσσερα
Ένα ακόμη σαφές μήνυμα στη μνημονιακή Ευρώπη έστειλε ο Πάνος Καμμένος, επιβεβαιώνοντας πως η νέα κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έχει καμία διάθεση να υποχωρήσει στις απαιτήσεις των εταίρων, αλλά θα σκληρύνει τη στάση της ενόψει των ερχόμενων διαπραγματεύσεων.
Αφού μάλιστα χαρακτήρισε «αλητεία» την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα από τις 11 Φεβρουαρίου, ερωτηθείς για το πού θα βρει τα χρήματα για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της η κυβέρνηση, απάντησε: «Πάντως, δεν θα βγούμε στη βίζιτα»!

«Πάμε να διαπραγματευτούμε και σίγουρα όχι στα τέσσερα. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Είμαστε ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Αν τους αρέσουν (σ.σ. αυτά που προτείνει η Ελλάδα στους εταίρους), έχει καλώς», διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας στους δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή, μετά το τέλος των προγραμματικών δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα, για να συμπληρώσει, δίνοντας το στίγμα της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση: «Ό,τι έχουμε πει ισχύει. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Όπως είπα ξανά, εμείς θα διαπραγματευτούμε κανονικά και όχι στα τέσσερα».
Σχολιάζοντας ακολούθως την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα, από τις 11 Φεβρουαρίου, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «αλητεία» και είπε ότι οι μονομερείς αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι είναι παράνομες.
Σε ερώτησε για το αν υπάρχει περίπτωση «εξόδου» της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Καμμένος ήταν σαφής. «Δεν είναι γραμμένο πουθενά. Δεν γνωρίζω να υπάρχει διαδικασία εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη», υπογράμμισε, ενώ όσον αφορά στα ταμειακά διαθέσιμα, συμπλήρωσε: «Ρωτήστε τον κ. Σαμαρά. Αυτοί που ήταν “στα τέσσερα” τόσα χρόνια και διαπραγματεύονταν να μας πουν για τα ταμειακά διαθέσιμα».
Σχετικά με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατέληξε: «Η ομιλία ήταν ειλικρινής και με σαφήνεια. Αλλάζουν όλα», είπε και τόνισε πως αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση σέβεται την εθνική κυριαρχία της χώρας.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου