Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ο Λαφαζάνης επιμένει: Δεν θα προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ και Ελληνικό!

Καμία ιδιωτικοποίηση, στον τομέα της ενέργειας δεν θα προχωρήσει, ενώ το ίδιο ισχύει για το Ελληνικό επιμένει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εις πείσμα όλων όσων αναφέρει η λίστα μεταρρυθμίσεων, που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές και εγκρίθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Eurogroup.
''Στον τομέα της ενέργειας δεν θα προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση, ούτε στη ΔΕΗ ούτε στη ΔΕΠΑ, ούτε στα ΕΛΠΕ. Παραμένει στο ακέραιο ότι έχω πει. Το ίδιο ισχύει για το Ελληνικό'', δήλωσε στα ΝΕΑ, ο υπουργός, κρατώντας σταθερή στάση, σε όσα κατά καιρούς υποστηρίζει.
Ωστόσο η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πως δεν θα καταργήσει τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ολοκληρωθεί και πως θα σεβαστεί τη διαδικασία σύμφωνα με τον νόμο, στις περιπτώσεις που ο διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί. Για τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός, στη λίστα αναφέρεται η επανεξέταση με στόχο τη βελτίωση των όρων ώστε να βελτιστοποιηθούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη του δημοσίου, να δημιουργηθούν έσοδα, να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, να προωθηθεί η οικονομική ανάκαμψη και να ενισχυθούν οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.

Πηγή:usay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου