Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Η σθεναρή μάχη της Ελλάδος με τους εταίρους

sthenari maxi tis ellados me toy etairoys
Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Στο ιστορικότερο σημείο καμπής της οδυνηρής μνημονιακής περίοδου, η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια σθεναρή και ανυποχώρητη μάχη με τους εταίρους μας, για την αποτίναξη των εθνοκτόνων μνημο-νιακών ζυγών. Κεντρικό όπλο στην φαρέτρα της κυβερνήσεως, είναι η συντριπτική ετυμηγορία του ελληνικού λαού, για στρατηγική αλλαγή πλεύσης στην θανατηφόρα μνημονιακή πολιτική, για έξοδο απο το αβυσσαλέο τέλμα της λιτότητας και για αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων που ελαστικοποιήθηκαν και οδήγησαν τους έλληνες εργαζόμενους στον όλεθρο.


Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι μέσα απο μια σθεναρή και γρανιτένια στάση εθνικής αξιοπρέπειας στο πεδίο της διαπργμάτευσης, να απελευθερώσει τη χώρα απο το σπυράλ θανάτου της ύφεσης, να δρομολογήσει την ταχεία επανεκκίνηση της οικονομίας και να διαδραματίσει ένα ελπιδοφόρο ρόλο πιλότου, στην μακρά προσπάθεια αλλαγής του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου. Η ελληνική κοινωνία στηρίζει με ηθική ένταση και πάθος την εθνικά αξιοπρεπή μάχη της κυβέρνησης, για να απεγκλωβίσει την χώρα απο τις ατραπούς της βάρβαρης λιτότητας και να την επανατροχιοδρομήσει σε αναπτυξιακή πορεία. Και σ΄αυτό το πλαίσιο δυο παράμετροι της μάχης είναι καθοριστικές. Αφενός μεν οι λαϊκές κινητοποιήσεις, αταλάντευτης στήριξης της κυβέρνησης – όπως η προχθεσινή στο Σύνταγμα – αφετέρου η σοβαρή και με φρόνηση στάση της κυβέρνησης, μακριά απο αγκυλώσεις και στείρους δογματισμούς. Όλοι οι Έλληνες θεωρούν αυτή την καίρια διαπραγμάτευση, μια προσωπική τους καθοριστική μάχη, προκειμένου να τερματιστεί η αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας σε όλη την γηραιά ήπειρο, που αποδομεί μέρα με την ημέρα τον κοινωνικό της ιστό και εντείνει επικίνδυνα τις κοινωνικές ανισορροπίες.

Στον μακρύ και δύσκολο δρόμο για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, η ελληνική πλευρά έχει κάνει σημαντικές κινήσεις καλοπιστίας, που θα διευκολύνουν τα δυο μέρη να καταλήξουν σε συμφωνία. Σ΄αυτό το πλαίσιο η ελληνική κυβέρνηση προτείνει την επίτευξη μιας πρώτης συμφωνίας γέφυρας, χωρίς να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι και να παρασχεθεί έτσι ο ζωτικός χρόνος, για να υπογραφεί η καινούρια τελική συμφωνία με τους εταίρους. Ενώ αντιλαμβάνεται την αδήριτη ανάγκη να προχωρήσει σε μια μεγάλη δέσμη ρηξικέλευθων μεταρρυθμίσεων, που θα βοηθήσουν την χώρα να ανασάνει – απο τα άγη και τις κομματικές δουλείες του παρελθόντος – και να βρεί την απαραίτητη για την εθνική της επιβίωση, αναπτυξιακή πορεία.

Ο ελληνικός λαός με σθένος και απαρασάλευτη πίστη, στηρίζει μαζικά την ελληνική κυβέρνηση και την περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του. Αξιώνει να τερματιστεί ο ηθικός εξευτελισμός και η διεθνής πολιτική απαξίωση της πατρίδας μας, εν είδει ζητιάνου της Ευρώπης και επιβραβεύει την ανυποχώρητη και σθεναρή στάση της κυβέρνησης στο ακανθώδες πεδίο της διαπραγμάτευσης. Οφείλουν έτσι σ΄αυτή την κατεύθυνση να συμπλεύσουν μαζί της και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να εγκαταλείψουν την στείρα αντιπολιτευτική ρητορεία, ιδίως απο την πλευρά του απομονωμένου πολιτικά κ-ου Σαμαρά, που είναι και εθνικά επικίνδυνη. Σ΄αυτή την ιστορική μάχη για την εθνική μας επιβίωση, επιβάλλεται όλος ο πολιτικός κόσμος να συμπορευτεί απο κοινού, σύσσωμος.

Ο τιτάνιος αγώνας της ελληνικής κυβέρνησης, είναι ένας εθνικός αγώνας υπέρ βωμών και εστιών. Είναι ένας αγώνας επιβίωσης, για να δοθεί τέλος στις βάρβαρες πολιτικές της λιτότητας, που ισοπέδωσαν τον ελληνικό λαό και να ξεκινήσει επι τέλους η αναπτυξιακή πορεία ανασυγκρότησης της πατρίδας μας. Παράλληλα όμως είναι και ένας αγώνας εθνικής αξιοπρέπειας, απέναντι στην αλαζονική ισχύ της τεχνοδομής των Βρυξελλών, που φτωχοποίησε με τα δογματικά νεοφιλελεύθερα πολιτικά της προτάγματα τους λαούς της Ευρώπης – ιδίως του Νότου – και τους οδήγησε στην κοινωνική ισοπέδωση και τον όλεθρο.

*Ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π., Α΄Αναπληρωματικός Βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στην Α΄Αθηνών.
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου