Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: «Ο ελληνικός λαός δίνει αγώνα για την εδραίωση της λαικής κυριαρχίας στη χώρα!»

Αλ. Τσίπρας: «Ο ελληνικός λαός δίνει αγώνα για την εδραίωση της λαικής κυριαρχίας στη χώρα!»
Στον αγώνα που δίνει σήμερα ο ελληνικός λαός «για την εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας στη χώρα» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέγοντας κατά την ομιλία του στην τελετή υποδοχής του κινέζικου στόλου στον Πειραιιά, ότι οι αγώνες του λαού τις Κίνας πριν χρόνια κατά της αποικιοκρατίας αποτελούν παράδειγμα.

Ακόμα χαρακτήρισε την Ελλάδα κύρια πύλη εισόδου των προϊόντων της Κίνας στην Ευρώπη. Τον κ. Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκε ο ναύαρχος Zhang Chuanshu, στη φρεγάτα CHANGBAI SHAN 989, στις 19:30. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε με την ανθρωπικστική συνεργασία των δύο χωρών στην Αλβανία και στην Λιβύη λέγοντας ότι αποτελεί τη βάση για μία οικονομική συνεργασία σε πολλά επίπεδα. Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Θα αναζητήσουμε τρόπους συνεργασίας του κινεζικού κράτους με τον ελληνικό λαό», είπε ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα θα αποτελεί πάντα στήριγμα για τον κινεζικό λαό, όταν αυτός το έχει ανάγκη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που πρόσθεσε πως «η συνεργασία των δύο λαών στη θάλασσα αποτελεί βάση για τις δύο χώρες».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, «αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στις υφιστάμενες κινεζικές δραστηριοποιήσεις στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Cosco, προς το κοινό όφελος και συμφέρον των λαών μας. Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάδειξη του Πειραιά σε κόμβο όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο». Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αναζητήσει νέους τρόπους συνεργασίας του ελληνικού κράτους με κινέζικους οικονομικούς φορείς. «Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τη σύνδεεση της Κίνας με την Ευρώπη, με την Ελλάδα να αποτελεί την κύρια πύλη εισόδο της Κίνας στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό θα αναζητήσουμε νέους τρόπους συνεργασίας. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την πρωτοβουλία για διασύνεση της Ασίας με την Ευρώπη και την μεταβολή της Ελλάδας σε πύλη εισόδου. Στο επίπεδο των σιδηροδρομικών συνδέσεων υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης της συνεργασίας. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αναζητήσει νέους τρόπους συνεργασίας του ελληνικού κράτους με κινέζικους οικονομικούς φορείς. «Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τη σύνδεεση της Κίνας με την Ευρώπη, με την Ελλάδα να αποτελεί την κύρια πύλη εισόδο της Κίνας στην Ευρώπη». Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «στόχος της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι να προωθηθούν νέες πρωτουβουλίες, με απώτερο σκοπό να ενισχυθεί η σχέση των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού, που έχει ιδιαίτερα σημασία για την Ελλάδα αλλά και για την Κίνα».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε το θαυμασμό του για την ιστορία, τον πολιτσμό και τους αγώνες του κινέζικου λαού, αναφερόμενος στον αγώνα των Κινέζων για ανεξαρτησία απέναντι στην αποικιοκρατία, «όπως σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει αγώνα για την εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας στην πατρίδα μας» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτωντας: «Είμαστε δύο χώρες με αρχέγονη ιστορία, που μπορούν να συνδέσουν τη διαδρομή τους προς όφελος των λαών μας», ενώ ευχήθηκε στους Κινέζους: «Καλή χρονιά». 

Με τη σειρά του, ο Κινέζος ναύαρχος Ζανγκ Τσουανσού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την υποδοχή. Ο ίδιος έκανε λόγο για μια άκρως «πετύχημενη επίσκεψη του πολεμικού κινέζικου στόλου στην Ελλάδα», ενώ ιδιαίτερη σημασία έδωσε στη σύνδεση των δύο χωρών λέγοντα πως «η θάλασσα είναι αυτή που έχει ενώσει τις δύο χώρες». «Οι Έλληνες είναι καλοί φίλοι στις ανάγκες και είμαστε εταίροι για από κοινού ανάπτυξη των δύο χωρών» τόνισε ο ναύαρχος Ζανγκ Τσουανσού και πρόσθεσε: «Το πλοίο στο οποίο βρισκόμαστε και οι δύο δεν θα αλλάξει κατεύθυνση, τα κοινά μας θα πολλαπλασιαστούν, είμαστε μαζί σε αυτό».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου