Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ο κύβος ερρίφθη: Τέλος ο Σαμαράς από τη Νέα Δημοκρατία


Μπακογιάννη και ΣαμαράςΜπακογιάννη και Σαμαράς
“ Αποφάσισαν να τον "τελειώσουν"
Η χθεσινή συνάντηση (δείπνο) κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. ήταν καθοριστική για την επόμενη μέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα πρωτοκλασάτα στελέχη είναι αποφασισμένα να κινήσουν τη διαδικασία «έξωσης» του προέδρου της Ν.Δ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το όριο για την έναρξη της διαδικασίας αμφισβήτησης είναι η επίτευξη και η υπογραφή, μεταξύ της κυβέρνησης Τσίπρα και των δανειστών της Ελλάδας, για τη συμφωνία - γέφυρα, ακόμη και αν αυτή γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Στο χθεσινό δείπνο, το οποίο παρέθεσε η Μαριέττα Γιαννάκου στην «Αθηναΐδα», σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της «Καθημερινής», συμμετείχαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο αδελφός της και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι καραμανλικοί αλλά εκτός Βουλής Ευάγγελος Αντώναρος και Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Επίσης καραμανλικοί, εκ των παρευρεθέντων, είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και νυν δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Τέλος, είχε προσκληθεί, αλλά δεν προσήλθε, ο Ευ. Μεϊμαράκης.

Οι δύο κομβικοί σταθμοί στην εσωκομματική διαδικασία είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στις 19 Φεβρουαρίου και αυτή της Πολιτικής Γραμματείας στα τέλη του μηνός. Όμως το κριτήριο για την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας αμφισβήτησης του τέως πρωθυπουργού θα είναι η λήξη της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ.

Τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., τα οποία, παρότι κάποια από αυτά έχουν ανταγωνιστικές ηγετικές φιλοδοξίες, συγκλίνουν στον καταλογισμό ευθυνών για την εκλογική συντριβή στον Αντώνη Σαμαρά. Επιπλέον εκτιμούν ότι η μετεκλογική στρατηγική του κόμματος το βυθίζει ακόμη περισσότερο στην απαξίωση, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις, μεταξύ των οποίων και η προχθεσινή της ALCO για topontiki.gr, εμφανίζουν ιδιαίτερα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων της Ν.Δ. να συντάσσονται με τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης Τσίπρα.

Κοινώς, διακατέχονται πρωτίστως από την αγωνία του μέλλοντος της παράταξης, το οποίο αυτή την ώρα δείχνει αβέβαιο. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για την επιτάχυνση της αμφισβήτησης Σαμαρά...

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου