Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

«Την επόμενη εβδομάδα θα σκάσει σκάνδαλο με τις ιδιωτικές εταιρείες»

kouroublis-630x400
Σκάνδαλο μεγατόνων που θα «σκάσει» την επόμενη εβδομάδα και θα αφορά σε ιδιωτικές εταιρίες στο χώρο της …Υγείας προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, βάζοντας για μία ακόμα φορά φωτιά στην επικαιρότητα.
Δεν είναι η πρώτη φορά ο κ. Κουρουμπλής αποκαλύπτει το πάρτι που έχει εδώ και χρόνια στηθεί στο χώρο της Υγείας.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που έχει επιφορτιστεί με το βαρύ φορτίο του… συμμαζέματος του χώρου της Υγείας, έκανε την αποκάλυψη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Μετά τις ασφαλιστικές εταιρείες που με την ανοχή, όπως καταγγέλλει, των προηγούμενων κυβερνήσεων ζούσαν «παρασιτικά» με τη δημόσια χρηματοδότηση αναμένονται αποκαλύψεις για τις ιδιωτικές εταιρείες.
Αλλωστε, όπως τονίζει, η χώρα μας έχει ιδιωτική δαπάνη 45%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 25%. Για την ΕΣΑΝ Α.Ε. ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι μπορεί και να μην την καταργήσει. «Σε έναν χρόνο τίποτα στο δημόσιο νοσοκομείο δεν θα θυμίζει τη σημερινή κατάσταση», επισημαίνει και υπόσχεται δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη και φαρμακευτική περίθαλψη με διαβάθμιση στους πολίτες.
• Πριμοδοτήθηκε ο ιδιωτικός τομέας σε βάρος του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων τα τελευταία χρόνια. Τι λένε οι αριθμοί;
Η Ελλάδα έχει ιδιωτική δαπάνη Υγείας κοντά στα 45%-46% όταν το μέσο ποσοστό στην Ευρώπη είναι 25%. Αυτό και μόνο το στοιχείο δείχνει ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν ουσιαστικά ευνόησαν τον ιδιωτικό τομέα.
• Μιλήσατε τις τελευταίες ημέρες για κρατικοδίαιτες ασφαλιστικές εταιρείες με την ανοχή των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Πριν από 10-12 χρόνια ίσχυε αυτό που λέω εγώ τώρα, ότι δηλαδή, όταν ένας πολίτης είχε ιδιωτική ασφάλιση και είχε και δημόσια, πλήρωνε πρώτα η ασφαλιστική εταιρεία και μετά πλήρωνε το Δημόσιο αν έμενε κάτι. Τώρα, όλα αυτά τα χρόνια, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, έχοντας πρόσβαση στην πολιτική εξουσία κατάφεραν με την ανοχή του πολιτικού συστήματος να τα φορτώνουν όλα στο Δημόσιο. Αυτό δεν θα συνεχιστεί. Η γελάδα δεν έχει άλλο να δώσει. Τώρα έχει φυματίωση.
• Για τις ιδιωτικές κλινικές;
Αρκετά ζητήματα είναι προς έρευνα και τεκμηρίωση. Την επόμενη εβδομάδα θα σκάσει ιστορία χοντρή με τις ιδιωτικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου