Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σόιμπλε ζήτησε αντικατάσταση του Βαρουφάκη! Μα γιατι; Μνημόνιο δεν υπέγραψε;

Αίτημα αντικατάστασης (!) του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη φέρεται να κατέθεσε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συνάντησής του με Έλληνα υπουργό!
Την αποκάλυψη της αδιανόητης γερμανικής πρόκλησης κάνει η εφημερίδα «Real News», σύμφωνα με ρεπορτάζ της οποίας υπάρχει αίτημα του Βερολίνου για αποπομπή του υπουργού Οικονομικών από το κυβερνητικό σχήμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει μπει στο… στόχαστρο του Γερμανού ομολόγου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τον θεωρεί εμπόδιο στην προσπάθεια συνέχισης των διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, δεν έχει γίνει επίσημη «κρούση» από τον ίδιο τον Σόιμπλε, αλλά έμμεσες επαφές σε πρόσωπα – κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου.
Γιατί τον κατηγορούν
Εκείνα, τα οποία κατολογίζουν οι Γερμανοί στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, είναι:
– Πρώτον, ότι χρησιμοποιεί πολύ στις διαπραγματεύσεις το «αμερικάνικο χαρτί», με συνεχείς αναφορές σε πιθανή βοήθεια της Ουάσινγκτον
– Δεύτερον, ότι με την αίτηση για παράταση «κορόιδεψε» το Βερολίνο, επενδύοντας στα σχέδια του Γιούνκερ για «χειραφέτηση» της Κομισιόν και ανάδειξη του ίδιου ως «ισχυρού άνδρα» στην Ε.Ε.
– Τρίτον, ότι είναι «σκληρό καρύδι» και πως μπορεί να είναι πολύ απρόβλεπτος κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου