Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ EUROGROUP

«Κερδίσαμε μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του υποστήριξε πως για πρώτη φορά έγινε αληθινή διαπραγμάτευση. «Θέσαμε στόχους, ήμασταν συγκροτημένοι, δείξαμε ευελιξία και αποφασιστικότητα».
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η καθοριστικότερη συμβολή ήταν αυτή του λαού – τον οποίο και ευχαρίστησε – αλλά ξεκαθάρισε ότι κερδίσαμε μια μάχη όχι τον πόλεμο. Οι πραγματικές δυσκολίες είναι μπροστά.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε παράλληλα στην προηγούμενη κυβέρνηση ισχυριζόμενος ότι «παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία και έλλειψη ρευστότητας. Η χώρα ήταν παγιδευμένη σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα γιατί κάποιοι ονειρεύονταν αριστερή παρένθεση», είπε ο πρωθυπουργός.
«Χθες αποτρέψαμε το σχέδιο συντηρητικών δυνάμεων να οδηγήσουν σε ασφυξία την Ελλάδα στις 28 Φεβρουαρίου. Αποδείξαμε ότι η Ευρώπη πετυχαίνει συμβιβασμούς», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «η συμφωνία ακυρώνει στην πράξη τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για μειώσεις συντάξεων και αύξηση ΦΠΑ και τα ασφυκτικά πλεονάσματα».
Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε σε Ελλάδα και εξωτερικό ότι «χθες αφήσαμε πίσω λιτότητα, τρόικα και μνημόνια. Η διαπραγμάτευση τώρα μπαίνει σε νέο ποιο οριστικό στάδιο μέχρι τη μετάβαση από τα μνημόνια της καταστροφής στο σχέδιο για την ανάπτυξη».
«Η κυβέρνηση θα είναι αποφασιστική με γνώμονα την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου