Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Νέα ειρωνική επίθεση της Bild στον Βαρουφάκη: «Πρέπει να «ξεβρακωθεί» για να πείσει…»

Νέα ειρωνική επίθεση της Bild στον Βαρουφάκη: «Πρέπει να «ξεβρακωθεί» για να πείσει…»
Ένα ακόμη προκλητικό και προσβλητικό δημοσίευμα για την Ελλάδα και τον Γιάννης Βαρουφάκη, από την ευρείας κυκλοφορίας Bild. Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει: «Την Δευτέρα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συγκεντρωθούν και πάλι στις Βρυξέλλες για να αποφύγουν τα χειρότερα.


Πρωταγωνιστής σε αυτό το δράμα θα είναι και πάλι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο “Ελληνας υπουργός Οικονομικών πρέπει να ξεβρακωθεί και να εξηγήσει στους ομολόγους του το νέο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησής του. Μόνο αν οι υπουργοί Οικονομικών μείνουν ικανοποιημένοι και σηκώσουν επισδοκιμαστικά τον αντίχειρά τους, τότε θα δοθεί χρηματική βοήθεια στον εταίρο τους».

Και συνεχίζει: «Πριν από 2 εβδομάδες, οι εταιροί έδωσαν παράταση στο πρόγραμμα για άλλους 4 μήνες. Πριν όμως αρχίσει να ρέει ζεστό χρήμα προς την Αθήνα πρέπει να δώσουν το πράσινο φως η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Όμως τα οικονομικα προβλήματα της Ελλάδας διογκώνονται. Με διάφορα τρικ η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να εξοικονομήσει ρευστότητα».

Αναφερόμενη στα άδεια ταμεία της χώρας τονίζει ότι ρευστότητα δεν υπάρχει κι ότι η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις που στο τέλος Μαρτίου θα είναι στα 6,85 δισ ευρώ.

Οι εταίροι έδωσαν στη νεα κυβέρνηση χρόνο έως το τέλος Απριλίου για να εφαρμόσει όσα έχει δεσμευθεί. Η εφαρμογή αυτών των δεσμεύσεων θα ελεγχθεί από την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Από εκείνη την στιγμή έως το τέλος Ιουνίου η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευθεί ένα νεο πακέτο. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα η Αθήνα μπορεί να ελπίζει για ζεστό χρήμα.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Γιώργου Τράγκα. Οπως αναφέρει η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση.

Δηλώνει στην Bild: «Η κυβέρνησή μας είναι άπειρη, δεν ξέρει τους κανόνες της διπλωματίας και κάνει λάθη. Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλάει πολύ. “Ελκει τον φακό και αυτό δεν βοηθάει καθόλου την κυβέρνηση».
Και συνεχίζει ο Γιώργος Τράγκας: «Αν η Γερμανία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπληρώσει τα χρέη της μόνο μαζεύοντας φόρους κάνει μεγάλο λάθος».

Η Bild θυμίζει τέλος και τις απειλές Καμμένου ότι αν πιεστεί πολύ η χώρα θα εφοδιάσουμε με έγγραφα όλους τους παράνομους μετανάστες και θα τους στείλουμε στην Ευρώπη και δεν θα φέρουμε και ευθύνη αν ανάμεσά τους είναι και τζιχαντιστές μέλη του ISIS.


hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου