Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΡΩΜΑΝΙΑΣ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 Ρωμανιάς: Καλύτερα να κόψω το χέρι μου παρά συντάξεις
Να σβήσει τη… φωτιά που άνοιξε η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη, κα Παναρίτη, με τις δηλώσεις της για μισθούς και συντάξεις. έσπευσε ο Γιώργος Ρωμανιάς.
«Η κα Παναρίτη διευκρίνισε ότι αυτό έγινε πριν το 2015. Αυτό έγινε την περίοδο του 2014», τόνισε χαρακτηριστικά ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον αέρα του ΣΚΑΪ, για να συμπληρώσει ερωτηθείς αν θα έβαζε το χέρι του να κόψει μισθούς και συντάξεις: «Καλύτερα να το έκοβα το χέρι».

Όσον, δε, αφορά στα αποθεματικά, διευκρίνισε πως υπάρχουν δύο ζητήματα: «Το πρώτο είναι η ρευστότητα και λέω ότι επ' αυτού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η ρευστότητα είναι εξασφαλισμένη και θα καταβάλλονται οι συντάξεις κανονικά. Το δεύτερο θέμα είναι το μέλλον. Το τι θα γίνει μετά από 5-10 χρόνια. Το σύστημα το πήραμε παραλυμένο. Υπάρχει ανάγκη ανάτασης των δημοσίων ταμείων», σημείωσε.
Ο κ. Ρωμανιάς δεν παρέλειψε τέλος να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης, σχετικά με τις πρακτικές της στο συγκεκριμένο ζήτημα: «Εμείς πήραμε κληρονομιά την κατάσταση που υπάρχει στο μετοχικό ταμείο. Αυτό δεν είναι ασφαλιστικό ταμείο, είναι μετοχικό. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε μία ελευθερία στη διαχείριση των αποθεματικών. Το 2012 ήρθανε και κουρέψανε 75 εκατ. ευρώ με το περίφημο PSI και με αυτό το κούρεμα βρέθηκε το ταμείο με έλλειμμα. Αυτό το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και υπουργός Οικονομικών τότε ήταν ο κ. Βενιζέλος», κατέληξε.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου