Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης: Έχουμε εναλλακτικό σχέδιο, αν δεν εκταμιευθεί η δόση

varoufakis
Για εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που δεν εκταμιευθεί η δόση το Μάρτιο χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποιο είναι αυτό, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στο Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με αφορμή τα 130 του χρόνια. “Λέμε όχι στο νυν υπέρ πάντων ο αγών για μια δόση” σχολίασε σχετικά.



Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις επενδύσεις, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα μπορούσε να εκπονήσει ένα New Deal με την έκδοση των δικών της ομολόγων.

Ο κ. Βαρουφάκης προανήγγειλε την περικοπή δαπανών ως ισοδύναμο μέτρο για το νομοσχέδιο που αφορά στην ανθρωπιστική κρίση. “Έχουμε ήδη βρει αυτό που ονομάζετε ισοδύναμα από περικοπή δαπανών και από τα ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν δρομολογηθεί” δήλωσε, ερωτηθείς για την αναφορά Γιούνκερ στο κόστος των εν λόγω μέτρων

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup της Δευτέρας και είτε σε αυτό είτε στο επόμενο θα εισέλθουμε σε τροχιά σταθεροποίησης, ενώ χαρακτήρισε “σταθεροποιητικό παράγοντα στην Ευρώπη” την καγκελάριο Μέρκελ εκτιμώντας ότι η αναφορά που έκανε στην τρόικα οφείλεται στη δύναμη της συνήθειας επειδή χρησιμοποιούσαμε για πολλά χρόνια αυτή τη λέξη. “Εμείς θεωρούμε ότι η τρόικα έχει τελειώσει, γιατί το μνημόνιο έχει τελειώσει”, υπογράμμισε, παραδεχόμενος ωστόσο ότι η συνάδελφοί του στο Eurogroup χρησιμοποιούν τη λέξη αυτή.

“Δεν υπάρχει μεθόδευση για ένα τρίτο δάνειο” σημείωσε ο υπουργός, σχολιάζοντας τις αναφορές στην Ευρώπη για την ανάγκη ενός νέου δανείου 30 ως 50 δισ. ευρώ. “Είναι κάτι το οποίο έχει διαψεύσει και ο Ντάισελμπλουμ”, είπε.

[ysterografa.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου