Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΡΩΣΙΑΣ

1056383_620x410

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Εκτός από τους Αμερικανούς και πολλούς Ευρωπαίους, όπως φαίνεται η διαφαινόμενη προσέγγιση μεταξύ Αθήνας και Μόσχας έχει ανησυχήσει σε μεγάλο βαθμό και τους Τούρκους. Αυτό αποδεικνύει η μεγάλη προβολή του τουρκικού τύπου στις επόμενες κινήσεις και επαφές μεταξύ των δυο πλευρών.

Ιδιαίτερα η αναγγελθείσα προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο στις 8 Απριλίου, προβάλλεται σε μεγάλο βαθμό από τις τουρκικές εφημερίδες με έμφαση στο οικονομικό αλλά και στο γεωστρατηγικό και γεωοικονομικό πεδίο.
Μεγάλη επίσης δημοσιότητα έχουν λάβει οι κινήσεις των δυο νέων υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης, δηλαδή του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Άμυνας, οι οποίοι έχουν αρχίσει μεγάλα «νταλαβέρια» με την Μόσχα προκαλώντας τις έντονες ανησυχίες της Τουρκίας.
Είναι χαρακτηριστικοί οι τίτλοι των τουρκικών εφημερίδων όπως ο τίτλος, «Yeni Perde», δηλαδή το καινούργιο παρασκήνιο που δείχνει και την σημασία που επιδεικνύουν οι Τούρκοι στο καινούργιο διπλωματικό προσκήνιο που δημιουργεί η πρωτοφανείς για τα ελληνικά χρονικά κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας, επιτέλους να παίξει το γεωπολιτικό χαρτί της χώρας μας που μέχρι σήμερα δεν είχε αξιοποιηθεί.
Ελπίζουμε πολλοί να καταλάβουν επιτέλους ότι το «οικόπεδο» που λέγεται Ελλάς είναι από τια πιο ακριβά του πλανήτη και αυτή την άξια του θα πρέπει επιτέλους να την εμπορευτούμε με τον καλύτερο τρόπο για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Επιτέλους!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου