Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ Ν.Δ.Υποψήφιος επικρατείας ΝΔ: «Επαρχιωτισμός» η διεκδίκηση γερμανικών οφειλών Ανιστόρητοι;


 
Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανάρτηση στο Facebook του Γρηγόρη Φαρμάκη, ο οποίος ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, σχετικά με το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.
Ο Γρηγόρης Φαρμάκης χαρακτηρίζει “ανιστόρητη” και “ηθικολογική” τη πρόθεση διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων. “Αυτή η χώρα θα καταστραφεί γελοιοποιούμενη από τον ανείπωτο βαλκανικό επαρχιωτισμό της”, αναφέρει.
Ολόκληρη η ανάρτηση του υποψήφιου Επικρατείας της ΝΔ:

“Διαβάζω και κάτι ανιστόρητα κείμενα που υποστηρίζουν ότι το να ζητήσουμε γερμανικές αποζημιώσεις είναι ηθικό τάχα χρέος απέναντι στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν αντιληφθεί ούτε τα βασικά για το πως αντιμετώπισε το θέμα αυτό όχι μόνο η γερμανική κοινωνία, αλλά και η Ευρώπη όλοκληρη, εδώ και δεκαετίες. Και ηθικολογούν στα ρηχά, ότι η μέχρι τώρα στάση της Ελλάδας ήταν «ενδοτική», και ότι όσοι είμαστε τώρα αντίθετοι θυσιάζουμε τάχα το «ηθικό χρέος» επειδή φοβόμαστε για την τσέπη μας. Αυτή η χώρα θα καταστραφεί γελοιοποιούμενη από τον ανείπωτο βαλκανικό επαρχιωτισμό της”.
 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου