Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Απεργία πείνας με αίτημα την μη κατάσχεση της γερμανικής περιουσίας ξεκίνησε ο Θεοδωράκης!

Leader of the newly-founded centrist To Potami party Theodorakis smiles during interview with Reuters at party's election headquarters in Athens
Στα άκρα τραβάει ο Σταύρος Θεοδωράκης την άγρια κόντρα του με την κυβέρνηση πάνω στο ζήτημα των διεκδικούμενων γερμανικών αποζημιώσεων.
Είχαν προηγηθεί οι πολυσυζητημένες δηλώσεις του με τις οποίες καταδίκαζε απερίφραστα ως νοσταλγούς του φασισμού όσους Έλληνες επικροτούν την διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων έναντι της Γερμανίας.


Ακολουθούν όλες οι δηλώσεις που παραχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το ΠΟΤΑΜΙ σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω επίσημα ότι το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησα απεργία πείνας η οποία μάλιστα είμαι αποφασισμένος διαρκέσει μέχρι τελικής δικαίωσης των φίλων μας των Γερμανών.

Η κίνησή μου αυτή αποτελεί μία ισχυρή ένδειξη αλληλλεγγύης ενάντιο στον γερμανικό λαό που καλείται τώρα από τους φασίστες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πληρώσει για έναν πόλεμο που κανείς άλλωστε δεν γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια ότι συνέβη πραγματικά.

Καλώ παράλληλα όλους τους Έλληνες που διακατέχονται ακόμη από δημοκρατικά αισθήματα να συγκροτήσουν άμεσα ομάδες οργανωμένες περιφρούρησης όλης της κινητής και ακίνητης Γερμανική περιουσίας που βρίσκεται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Κάθε επιχειρούμενη κατάσχεση γερμανικής περιουσίας από την φασιστικής χροιάς κυβέρνηση του τόπου θα αποτελεί ανεπανόρθωτο πλήγμα κατά της δημοκρατίας που ως γνωστόν γέννησε η χώρα μας.

Είμαι σίγουρος ότι σε περίπτωση που το φασιστικό σχέδιο των κυβερνώντων μπει σε τελική εφαρμογή, όλος ο ελληνικός λαός θα ξεσηκωθεί βγαίνοντας στους δρόμους για να διεκδικήσει το δίκιο των φίλων μας των Γερμανών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργία πείνας μου, δηλώνω επίσης ότι θα κυκλοφορώ καθημερινά με γερμανικά σανδάλια και κάλτσες και θα ψωνίζω συνέχεια από την διάσημη γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ανακαλέσει άμεσα το φασιστικό της σχέδιο που μόνο στόχο έχει την οικονομική αφαίμαξη της Γερμανίας, δεν αποκλείω την πιθανότητα να προχωρήσω και σε απεργία δίψας».

Παράλληλα αίσθηση έχει προκαλέσει η συγκέντρωση αλληλλεγγύης που έχουν προγραμματίσει να διοργανώσουν το απόγευμα της Παρασκευής, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Γερμανοί πολίτες που διαμένουν στη χώρα μας.

Οι Γερμανοί διαδηλωτές δηλώνουν «αδέλφια» του Σταύρου Θεοδωράκη και πρόκειται να φέρουν μαζί τους σημαίες τόσο της χώρας τους όσο και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ τις οποίες και θα υψώνουν ταυτόχρονα καθ’όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου