Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Δεν παίρνουμε καμία δόση αν το αντίτιμο είναι η συνέχιση του μνημονίου


VAROUFAKIS

«Δεν θα πάρουμε τη δόση αν το αντίτιμο είναι η συνέχιση του μνημονίου», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά.

«Θα μπορούσαμε να την είχαμε πάρει. Να υπογράψουμε το mail Χαρδούβελη και να είχαμε τα λεφτά. Ο λαός δεν ψήφισε αυτό όμως», είπε ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα λάβει υφεσιακά μέτρα.


Όπως είπε, έως τις αρχές Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί από κοινού με τους εταίρους ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων και στη συνέχεια η χώρα θα αξιολογηθεί κανονικά.

Πρόσθεσε δε πως ο βασικός λόγος της συμφωνίας στο Eurogroup είναι για να δοθεί πίστωση χρόνου προκειμένου η χώρα να διαπραγματευτεί μια μελλοντική συμφωνία που θα τη βάλει στο μονοπάτι της ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βαρουφάκης διέψευσε τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup περί λάθος επιστολής που στάλθηκε στους θεσμούς με αποτέλεσμα ο κ. Ντέισλεμπλουμ να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Δεν έχει γίνει καθόλου έτσι. Αλλά δεν είναι το ζητούμενο αυτό τώρα», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

 

 

olympia

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου