Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γιάννης Μοίρας: «Συνεχίζουν να τρομοκρατούν οι "νταβατζήδες" των media»



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γιάννης Μοίρας: «Συνεχίζουν να τρομοκρατούν οι "νταβατζήδες" των media»
«Οι επιχειρηματίες που έκαναν πειρατικό ρεσάλτο πάνω στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και τις εκμεταλλεύονται τσάμπα, δεν μπορεί να είναι τιμητές μιας εκλεγμένης κυβέρνησης» τονίζει Στο ΧΩΝΙ ο γενικός γραμματέας των ΑΝΕΛ.
Cl99999000ipboard01

«Δεν μας κρατούν εμάς οι διάφορες Siemens» τονίζει σε συνέντευξη του Στο ΧΩΝΙ ο γενικός γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Γιάννης Μοίρας μιλά για την προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση και τα αίσχη που έκαναν σε βάρος των Ελλήνων και της χώρας μας. Με πολύ αιχμηρό λόγο τονίζει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν ό,τι ήθελαν οι δανειστές. Αντιθέτως, λέει, δε μπορεί να συμβεί το ίδιο και με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έθεσε ενώπιον της Μέρκελ τόσο το θέμα της Siemens, όσο και αυτό των πολεμικών αποζημιώσεων. Η σύγκριση με το «ουδείς αναμάρτητος» του Σαμαρά είναι αναπόφευκτη και καταλυτική.
Επί πέντε και παραπάνω χρόνια οι κυβερνήσεις ήταν οι εκτελεστικοί βραχίονες μίας πολιτικής την οποία αποφάσιζαν οι δανειστές για την Ελλάδα, χωρίς την Ελλάδα. Αναφορικά με την υλοποίηση αυτής της πολιτικής, είχαμε συνηθίσει την εικόνα χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι να εισβάλουν από γραφεία υπουργών έως το πρωθυπουργικό γραφείο και να συμπεριφέρονται ως κοτζαμπάσηδες. Και τα ταξίδια των πρωθυπουργών στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και αλλού, ήταν μόνο και μόνο για να λαμβάνουν πιστοποιητικά σωστών -κατά την άποψη των δανειστών- φρονημάτων, κάτι σαν pedigree ενδοτισμού και υποτέλειας.
Πράγματι, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ελληνική κυβέρνηση πηγαίνει έξω αποφασισμένη να διαπραγματευτεί. Μην σας κάνει εντύπωση που τίθενται δημοσίως και ευθαρσώς στους δανειστές (και ειδικά στη Μέρκελ) θέματα όπως εκείνα του κατοχικού δανείου, των πολεμικών επανορθώσεων και της Siemens. Καταρχήν, είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός ο οποίος έδωσε αυτή τη ρητή εντολή στις 25 του Γενάρη. Και η κυβέρνηση την τιμά αυτή την εντολή. Από την άλλη πλευρά οι επικεφαλής και τα κόμματα της παρούσας συγκυβέρνησης δεν έχουν κρυμμένους «σκελετούς» στην ντουλάπα και ούτε βρίσκονται μέσα στη λίστα Χριστοφοράκου για να δεσμεύονται με κάποια ομερτά.

10996966 727375620708321 2583089236003505470 n
Πώς εκλαμβάνει ο κόσμος τη νέα στάση της Ελλάδας στο εξωτερικό; Θεωρείτε ότι είναι τρομοκρατημένος (με τη βοήθεια και πολλών από τα μεγάλα media) πως αυτή θα μας στοιχίσει ή υπερήφανος που επιτέλους κάποιος διαπραγματεύεται για λογαριασμό του;
Σίγουρα ο πολίτης γνωρίζει και αναγνωρίζει όσα ανέφερα προηγουμένως, γι' αυτό και στηρίζει ηθικά και πολιτικά την κυβέρνηση προκειμένου να προβεί με αποφασιστικότητα στα απαραίτητα βήματα εξόδου της Πατρίδας και της Κοινωνίας από μία πορεία θανάτου μέσα στην έρημο, την οποία μας είχαν επιβάλλει οι δανειστές. Συμφωνώ ότι καλλιεργείται ακόμη κλίμα φόβου και τρομοκρατίας από τα γνωστά χαλκεία πολιτικής προπαγάνδας, αλλά και από τους ολιγάρχες της διαπλοκής και της μηντιοκρατίας. Και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσει γρήγορα και δραστικά, διότι έχει δεσμευτεί πάνω σε αυτό έναντι του πολίτη και το απαιτεί η Δημοκρατία. Δεν γίνεται τιμητές, αλλά δυστυχώς και ελεγκτές, του δημόσιου βίου και εκλεγμένων κυβερνήσεων να είναι επιχειρηματίες που έκαναν πειρατικό ρεσάλτο πάνω στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και από τότε τις εκμεταλλεύονται τσάμπα, κερδίζουν από αυτές και κυρίως, διά μέσω αυτών έχουν καταστεί «νταβαντζήδες» της πολιτικής, των πολιτικών και των πολιτών. Καλά το 'χε πει τότε ο Καραμανλής, αλλά δυστυχώς όχι από το βήμα της Βουλής, αλλά off-the-record σε ένα σουβλατζίδικο. Η σημειολογία της αρχικής τοποθέτησης έκρινε και το αποτέλεσμα. Όμως η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να κάνει ξεκαθάρισμα και σημειώνω πώς ήδη ο καιρός περνά και το «θηρίο» της διαπλοκής-μηντιοκρατίας βρυχάται και ξανασηκώνεται στα πίσω πόδια απειλητικά.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει «κωλοτούμπα», ότι επιστρέψαμε στα μνημόνια και πως τίποτε δεν έχει αλλάξει από την πολιτική Σαμαρά-Βενιζέλου. Την ίδια ώρα, πάντως, δεν έχει περάσει κανένα υφεσιακό μέτρο, όπως αυτά που προέβλεπε το mail Χαρδούβελη, ενώ έχουν έρθει δύο νομοσχέδια για την ανακούφιση του ελληνικού λαού (ανθρωπιστική κρίση και 100 δόσεις). Πώς εξηγείτε την επιμονή κάποιων να μιλάνε για μνημόνια και τρόικα;
Προφανώς ψάχνουν για άλλοθι, αλλά δεν θα τους βγει με τίποτε. Επί πέντε και παραπάνω χρόνια οι δανειστές και οι εδώ εντεταλμένοι και παρατρεχάμενοι ασκούσαν πολιτικές ανακύκλωσης και αυτοτροφοδότησης της ύφεσης και της ανεργίας, υποβάλλοντας την Οικονομία και την Κοινωνία σε ευθανασία. Η σημερινή κυβέρνηση μάχεται να βάλει άμεσα εμπρός πολιτικές για ανακούφιση των φτωχών και των μικρομεσαίων, έξοδο από τη λιτότητα, ανάκαμψη και ανάπτυξη της πραγματικής Οικονομίας και ανασυγκρότηση της Παραγωγής.
Με πρωτοβουλία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, προχωρά η εξεταστική επιτροπή ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός πώς μπήκαμε στα μνημόνια και ποιοι φέρουν ευθύνες για το κατάντημα της χώρας μας. Ο αντίλογος λέει ότι τέτοιες κινήσεις προάγουν τον εθνικό διχασμό, γίνονται για λόγους ρεβανσισμού και, τελικά, δεν θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα του Έλληνα. Τι απαντάτε;
Κάθε κατεργάρης να καθίσει στον πάγκο του και αυτό, αποτελεί εθνική, κοινωνική και δημοκρατική απαίτηση και επιταγή. Δεν γίνεται να διάγουν ατιμωρητί τρυφηλό βίο εκείνοι οι οποίοι αλλάζοντας τα στοιχεία της Οικονομίας και διακινώντας διεθνώς σενάρια «Τιτανικού» μετέτρεψαν μία κρίση ελλειμμάτων σε κρίση δανεισμού, έστησαν τη μπίζνα της δήθεν χρεοκοπίας, έβαλαν τους Έλληνες σε δεσμά δανείων και μνημονίων και μας έκαναν σχεδόν μία Αποικία Χρέους. Θυμίζω επίσης πώς 1 στους 3 Έλληνες κατέστη εντελώς φτωχός, 1 στους 2 ζει με υστέρηση, 450.000 παιδιά καταδικάστηκαν σε υποσιτισμό και από αυτά, 150.000 περίπου σε ασιτία, η Ελλάδα είναι πρώτη στην παιδική φτώχεια στον αναπτυγμένο κόσμο, 7.000 οικογενειάρχες οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία και όλοι αυτοί και ακόμη περισσότεροι, αξίζουν δικαίωση και δικαιοσύνη. Πάντως η ποινή-«χάδι» στον Παπακωνσταντίνου αποτελεί προειδοποίηση πώς κάποιοι επιμένουν να κρατούν τη Θέμιδα όμηρο της φιλοσοφίας του... «Παναθηναϊκάκια», υπονομεύοντας την ίδια τη Δημοκρατία πυλώνα της οποίας αποτελεί η Δικαιοσύνη.

222Clipb2222oard0111
Από την πρώτη του μέρα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα για να φέρει τις ύποπτες συμβάσεις των εξοπλιστικών στη Δικαιοσύνη και να επιστραφούν στον ελληνικό λαό χρήματα που ποτέ δεν έπρεπε να είχαν καταβληθεί. Γιατί βλέπουμε διαρκώς τις εμπλεκόμενες εταιρείες να πληρώνουν αποζημιώσεις στο εξωτερικό, αλλά ποτέ στην Ελλάδα;
Ο πρόεδρός μας (και υπουργός Εθνικής Άμυνας σήμερα) έχει σφραγίσει την πολιτική του διαδρομή με ένα διαρκή αγώνα ενάντια στον σκληρό πυρήνα της Διαφθοράς και της Διαπλοκής, κάτι που αναγνωρίζουν οι πολίτες. Για μία ακόμη φορά, όπως και πάντοτε άλλωστε, ο Πάνος Καμμένος κάνει πράξη το εθνικό και πατριωτικό καθήκον, φέρνει στο φως ύποπτες συμβάσεις, δείχνει το δρόμο για την Κάθαρση και τη Διαφάνεια τις οποίες έχει ανάγκη η πολιτική και απαιτεί ο πολίτης. Οι διάφορες Siemens δεν καταβάλλουν αποζημιώσεις σε εκείνους που τους κρατούν στο χέρι, κάτι που συνέβαινε και συμβαίνει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εμάς δεν μας κρατούν. Γενικότερα, η παρουσία του Πάνου Καμμένου και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην κυβέρνηση αποτελεί εγγύηση για καθαρή, διαυγή και έντιμη διαχείριση της εντολής που έδωσε ο λαός στις 25 του Γενάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου