Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική μαφία προωθεί το σενάριο 2 για την Ελλάδα


 41
Σχεδόν ένα μήνα πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, το μπλογκ ανέλυσε τέσσερα πιθανά σενάρια για το αποτέλεσμα των εκλογών και το τι θα ακολουθούσε: Ορισμένα σενάρια για τις επερχόμενες εκλογές
Τελικά συνέβη το χειρότερο σενάριο για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική μαφία με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού με τους ΑΝΕΛ.
Όπως είχε περιγραφεί «Ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει αυτόνομη κυβέρνηση, ή, κυβέρνηση συνασπισμού με κόμματα του αντι-μνημονιακού μετώπου. Πρόκειται για το χειρότερο σενάριο για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική μαφία, καθώς θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια «ανεξέλεγκτη» άνοδο της Αριστεράς στην Ευρώπη. Στην περίπτωση αυτή, η τραπεζομιντιακή δικτατορία στην Ελλάδα θα κηρύξει πόλεμο εναντίον της νέας κυβέρνησης, με σκοπό να την αποσταθεροποιήσει και να την ρίξει από το βάθρο της εξουσίας, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.»
Πράγματι, η προπαγάνδα και ο πόλεμος δηλώσεων από το σύστημα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με στόχο την λαϊκή αποδοχή που απολαμβάνει η κυβέρνηση στην παρούσα χρονική στιγμή. (http://failedevolution.blogspot.gr/2015/03/blog-post_36.html)
Πρόσφατες «αφηγήσεις» από τα κυρίαρχα μίντια σε Ελλάδα και εξωτερικό περιλαμβάνουν σενάρια για χρεοκοπία και πρόωρες εκλογές. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης αντεπιτίθενται με δηλώσεις που φανερώνουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ακόμα και το ενδεχόμενο Grexit, παρά να υποχωρήσει στις απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών, για πλήρη εφαρμογή των καταστροφικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών έμπνευσης ΔΝΤ.
Ο πόλεμος των αντιφατικών δηλώσεων και από τις δύο πλευρές συνεχίζεται, αλλά η κατάσταση για τους δανειστές είναι τώρα εξίσου δύσκολη. Η ευρω-αυτοκρατορία αντιμετωπίσει τώρα δύο βασικά προβλήματα: Πρώτον, το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει απορρυθμιστεί σε τέτοιο βαθμό που, στην πραγματικότητα, κανείς δεν έχει ιδέα για το τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση Grexit, ή, Grexident. Δεύτερον, η Ελλάδα ίσως επιλέξει το Σινο-Ρωσικό μπλοκ και τους αντίστοιχους σχηματισμούς (Ευρασιατική Ένωση, BRICS, Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών), ως εναλλακτική απέναντι στην Δυτική νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.
Οι αντιφατικές δηλώσεις και οι συνήθεις απειλές από τους παγκόσμιους χρηματοπιστωτικούς μηχανισμούς είναι τόσο συχνές, που τείνουν ήδη να καταστούν ξεπερασμένες μέσα από αυτόν τον υπερκορεσμό, όπως και η νέα μέθοδος πολιτικού ελέγχου (http://failedevolution.blogspot.gr/2015/01/blog-post_9.html).
Φαίνεται ότι η μόνη επιλογή των δανειστών προς το παρόν, είναι να διοχετεύουν συχνά μικρές δόσεις ρευστότητας στην Ελλάδα, όσο χρειάζεται για να αποτρέψουν μια μόνιμη χρεοκοπία. Εντωμεταξύ, ελπίζουν ότι η κυβέρνηση συνασπισμού θα χάνει σταδιακά τη δημοφιλία της, με τη βοήθεια ενός αδιάκοπου πολέμου προπαγάνδας. Έτσι, θα μπορούσαν να εφαρμόσουν το σενάριο 2, ή κάποια παραλλαγή του: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσοστό για να σχηματίσει αυτόνομη κυβέρνηση. Καθώς οι επιλογές στο αντι-μνημονιακό μέτωπο είναι περιορισμένες, ενδεχομένως να αναγκαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ (εφόσον μπει στη βουλή), το οποίο θα εμφανιστεί με ένα πιο φιλολαϊκό προφίλ, έτοιμο να απομακρυνθεί από την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία για να επιστρέψει στις ιδεολογικές του ρίζες, ή, ακόμα και με το Ποτάμι, το οποίο είναι ένα καθαρό δημιούργημα του μιντιακού κατεστημένου, προκειμένου να αποσπάσει ψήφους από την Αριστερά. Ενδεχομένως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να θεωρήσουν ότι θα έχουν το πάνω χέρι και θα επιβάλουν τις δικές τους αποφάσεις, αλλά είναι βέβαιο ότι τα συστημικά αυτά κόμματα θα χρησιμοποιηθούν για να ελέγξουν την κυβερνητική συμμαχία με σκοπό να προστατεύσουν τα «επιτεύγματα» του Ελληνικού πειράματος, σε πρώτη φάση, στο όνομα, πάντα, των «μεταρρυθμίσεων». Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιηθούν για να αποσταθεροποιήσουν την κυβερνητική συμμαχία, εφόσον το συστημικό κατεστημένο νιώσει ότι αρχίζει να απειλείται σοβαρά η κυριαρχία του.”
Δεν είναι τυχαίο ότι τα κυρίαρχα μίντια στην Ελλάδα και το εξωτερικό ανακυκλώνουν παρόμοια σενάρια με βάση τα οποία, τα συστημικά νεοφιλελεύθερα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι συμμετέχουν σε μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού, με μια παράλληλη «απομάκρυνση» της «ενοχλητικής» Αριστερής πλατφόρμας από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Είναι σημαντικό η κυβέρνηση να επιβιώσει από τον πόλεμο προπαγάνδας, τουλάχιστον μέχρι τις Ισπανικές εθνικές εκλογές. Είναι επίσης σημαντικό οι Podemos να σημειώσουν μια καθαρή νίκη τότε. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια αποφασιστική στροφή της πορείας της Ευρώπης ενάντια στο σημερινό σκοτεινό μονοπάτι που οδηγεί απευθείας στη νέα Φεουδαρχία.


[failedevolution.blogspot.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου