Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Το δίλλημα είναι ξεκάθαρο


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Σε αυτή την χώρα συχνά μας αρέσει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να πιστεύουμε σε εικονικές πραγματικότητες οι οποίες όμως όταν καταρρέουν μας προσγειώνουν ανώμαλα.



Κλασικό παράδειγμα αυτής της συνήθειας είναι οι διάφορες κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν τελευταία και δείχνουν πως η μεγάλη πλειοψηφία είναι σαφώς υπέρ της παραμονής της χώρας στο Ευρώ. Φανατικοί υποστηρικτές αυτής της στάσης είναι τα κόμματα εκείνα που έριξαν την χώρα στον γκρεμο, που κατεδάφισαν την ελληνική οικονομία και διέλυσαν την ελληνική κοινωνία στέλνοντας χιλιάδες στην αυτοκτονία και εκατοντάδες χιλιάδες νέους στο εξωτερικό.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως κανείς δεν βάζει με σαφήνεια το πραγματικό δίλλημα σε αυτές τις δημοσκοπήσεις και πολύ περισσότερο στις δημόσιες συζητήσεις που γίνονται για τις εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας. Το «νόημα» των μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι εταίροι μας δεν μας το εξηγεί κανείς τι πραγματικά σημαίνει. Τι σημαίνουν και πως εννοούν αυτές τις μεταρρυθμίσεις οι εταίροι μας ;

Στην πραγματικότητα το δίλλημα είναι το εξής: Θέλουμε να μειωθούν και άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις και να αυξηθούν οι φόροι για να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη και να συνεχίσουμε να έχουμε νόμισμα μας το ευρώ, ή θέλουμε να σταματήσει αυτή η πολιτική με όλες τις συνέπειες των τελευταίων ετών. Δηλαδή με λίγα λόγια. Θέλουμε να συνεχιστεί η εξόντωση του ελληνικού λαού ή να ψάξουμε άλλο δρόμο; Όλα τα άλλα είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» και προφάσεις εν αμαρτίες και όσοι πολιτικοί κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτή την πραγματικότητα είτε της κυβέρνησης, είτε της αντιπολίτευσης, απλώς κοροϊδεύουν τον λαό.

Εμπρός λοιπόν! Όσοι επιθυμούν να περνούν συντάξεις που δεν θα φτάνουν ούτε για τον άρτο τον επιούσιο, όσοι επιχειρηματίες θέλουν να εξοντωθούν και με άλλα φορολογικά μέτρα και χωρίς αγοραστικό κοινό, όσοι θέλουν να τους πάρουν τα σπίτια τους οι ξένοι ανθέλληνες τοκογλύφοι, να το δηλώσουν ξεκάθαρα! Να μιλήσουν όλοι την γλώσσα της αλήθειας και αν δεν συμφωνούν, τι προτείνουν για να πάμε αλλού. Ξεκάθαρα πράγματα.

Και τέλος να μην ξεχνάμε και ένα άλλο σημαντικό παράγοντα. Αυτός είναι το «οικόπεδο» Ελλάς με πραγματικά ανεκτίμητη αξία και που γι αυτό μας έχουν βάλει την θηλιά στον λαιμό όλοι αυτοί οι εταίροι και υποτιθέμενοι σύμμαχοι μας.

Πηγή ΝikosΧeiladakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου